Köszi a választ!
Sajnos,úgy látom/érzem az orvosok nem igazán gyakorlottak a gátvédelemben.És egy gáthegnél jobb egy császár heg,szerintem legalábbis..Ezért kérdeztem
Miért lehet választani??
Én úgy tudom,hogy császárt csak akkor csinálnak ha az orvos szerint feltétlenül szükség van rá.
Amúgy meg elég nagy butaság azt hinni,hogy a gátvágás rosszabb mint a császár..Ott sokkal nagyobb a hiba lehetőség.a komplikáció.
Én számtan olyan esetről tudok,hogy hónapokig-évekig(sőt édesanyám 30 éve) kínlódik a gátvarrástól..
A császár biztosan rosszab az utána lévő napokban,de nem hiszem,hogy évek múltán is problémát okozna...
Én egy sima szülés után azt mondom, hogy a simát javaslom.
A gátvédelem meg nem csak az orvostól függ. Egyrészt a genetika is játszik, másrészt szülés előtt már hetekkel érdemes a gátmasszázst rendszeresen alkalmazni.
3,45 kg volt a lányom, amikor született és se gátmetszés, se repedés se semmi nem volt nekem...
Én gátvágással szültem,és soha semmi gondom nem volt vele.Nem is tudom,hogy azzal mit lehet évekig szenvedni.A barátnőmnek még annyi idő sem volt hogy gátat vágjanak,mert gyorsan szült.De még ő sem kínlódott évekig.A gát elég hamar begyógyul.
A húgom császáros lett..Elég csúnya a heg a hasán,és ő hónapokig szenvedett vele.
sima. 2x szültem, mindkétszer vágták a gátat. mindkétszer 1 hét alatt teljesen rendbejött.
egy császáros heg kb. 10x akkora és szétvágják a teljes hasfalat és méhet, mîg a gátvágás egy pár centis bemetszés. aki azt mondja, hogy a gátseb rosszabb, annak fogalma sincs, niről beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!