Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár vagy "sima" szülés?

Császár vagy "sima" szülés?

Figyelt kérdés
Melyiket javaslod és miért?

2012. jan. 14. 23:05
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
49%
nem unjatok ezt a kerdest ? ugyse ti mondjatok meg hogy szultok
2012. jan. 15. 03:32
 12/34 anonim ***** válasza:

Császár után trombózist kaptam, babázás helyett intenzív osztály. Utána hónapokig nem tudtam egyedül ellátni a gyerekem. Másfél év volt, mire abbahagyhattam a vérhigítót, viszont úgy néz ki, a "szexi" gumiharisnya marad életem végéig.

Mindkét fajta szülésnek vannak kockázatai, de a császárnál, mivel műtét, több a lehetőség rá. Legnagyobb előnye viszont: "kontrollálhatóbb", hogy a baba ne szenvedjen el semmilyen károsodást esetleg a szülés alatt.

Az, hogy a műtéti heg vagy a gátmetszés (ha lesz egyáltalán), miképp befolyásolja később az anyuka életét, szerintem egyén és esetfüggő. Van, akinek meg sem kottyan, gyorsan, szépen gyógyul, van, aki meg élete végéig nyavalyog tőle vagy szégyelli.

2012. jan. 15. 06:51
 13/34 anonim ***** válasza:
53%

Kétszer szültem, simán. Harmadszor is simán szeretnék. Mindkét szülésem gátvédelemmel történt, semmi gondom nem lett.

A császárnak sokkal nagyobb kockázatai vannak, mint azt gondolnák! A császáros anyukák és a simán szült anyukák halálozási aránya is meredeken magasabb a császárosoknál, ugyanis millió veszélye van!

2012. jan. 15. 07:40
 14/34 anonim ***** válasza:

3 babát szültem simán. Az utolsó szinte végig haránt volt így rezgett a léc hogy császáros lesz. Szerencsére nem. Értem anyukádat is, mert nekem 2 gátmetszésem volt a harmadiknál pedig nem sikerült a gátvédelem és repedtem. Még "csak" 1 év telt el de egyrészt ocsmány másrészt még mindig sokszor fáj, tuti vmi gátplasztikára lesz szükség.

De akkor is azt mondom, inkább ez mint a császáros szenvedés. Persze biztos van aki már 1 nap után leugrik az ágyról jön megy stb. de nekem még csak azt volt szerencsém látni hogy szegények alig tudtak menni, egy köhögés vagy tüsszentés halál volt számukra:( A baba ellátásáról és kényelmes szoptatásáról nem is beszélve. Nekem pl. csak az ülve szoptatás jött be és kínt szenvedtünk fekve. Császáros szobatársaim meg jórészt csak fekve tudtak (eleinte mindenképp) szoptatni.

Után is le tudja korlátozni pl. a szülések számát, egy barátnőmnek 2 császárja volt és harmadikat nem javasolnak neki mivel annyira összehegesedtek a dolgok neki odabent.

2012. jan. 15. 08:44
 15/34 anonim ***** válasza:
Kétszer szültem simán és most a harmadikat is simán szeretném. Isten ments,hogy vagdossanak,ha nem muszáj. A gátseb meg hamarabb begyógyul,mint a hasi és kevésbé fáj, hamarabb rendbejön a szervezet is sima szülés után.
2012. jan. 15. 09:04
 16/34 anonim ***** válasza:
39%
szülj császárral, ha már választhatod. Az összes gyenge jellem ezt teszi itthon is ha van választása.
2012. jan. 15. 09:28
 17/34 anonim ***** válasza:
Én repedtem, de semmi baja a gátamnak. Még a heg sem látszódik. Ha tényleg lehet nálatok választani, akkor simán szülj, ne császárral.
2012. jan. 15. 10:42
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem mindegy a két heg: a gátnál átvágják a bőrt és a gátizmot, míg császár közben a bőrt, a hasfalat és a méh falát... Hibalehetőség a két esetben messze nem ugyanakkora, gátmetszésbe belehalni nem lehet, de egy elrontott méhvágás okozhat olyan komplikációkat, hogy jobb nem gondolni rájuk...
2012. jan. 15. 10:44
 19/34 anonim ***** válasza:
73%
Pff, gyenge jellem. Ezt is csak az mondja, akinek nem olt császárja....
2012. jan. 15. 11:58
 20/34 anonim ***** válasza:

A mai napig egyébként nem lehet tudni, hogy melyik jobb ténylegesen, a gátvágás vagy a gátvédelem. Most az a "modern" hullám, hogy kell, hogy ne repedjen meg a gát. De sok helyzetben egyszerűen muszáj vágni, mert vagy a gyerek buksija szakítja, repeszti meg, vagy a hirtelen kinyomás. Azt mondják, egy helyesen bemetszett gát gyorsabban és szebben gyógyul, ment egy esetleg spontán szakadó.

Ez csak érdekesség.

Amúgy ha lehet választani, inkább sima, gátvédelemmel. Ha bármi közbejön, még mindig ott a császár.

2012. jan. 15. 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!