A női test genetikailag úgy van "kitalálva", hogy regenerálódjon szülés után. Bámulatosan gyorsan beheged a gátseb, és egy kis előkészülettel (gátmasszázs, intim torna) megoldható a metszés nélküli szülés is. Nekem nem metszettek, repedtem, de csak egy picit és mire hazajöttünk nem is éreztem.
A császár az egy műtét, ahol átvágják a hasfalat. Nem rakják utána rád a picit, nem te vagy az "első" aki megfoghatod, utána 12 órán keresztül szinte meg sem mozdulhatsz, különben migrén szerű fejfájásod lesz, szoptatás közben "szülési fájdalmaid" lesznek ahogy húzódik össze a méhed, később indul be a tejtermelésed, hetekig fáj a seb, hajolgatni, emelgetni, tartogatni nem túl kellemes vele...
Én nem is értem hogy lehet egyáltalán felajánlani, hogy választhassanak az emberek?! Ha muszáj akkor az más, de én még nem találkoztam olyan császáros anyukával aki nem kínlódta volna végig a 6 hetet.
SOS császárom volt, 37 hétre született a babám. Nagyon sokáig fájt a sebem (hónapokig, és még másfél év után is teljesen érzéketlen volt a hasam alja a vágás körül), nem tudtam egyáltalán szoptatni -az orvos azt mondta, hogy van esélye, hogy a császár miatt-.
Most 3 és fél év után, elvileg 3 hét múlva születik a hugi, programozott császármetszéssel! Marhára félek tőle, tudom, hogy mi vár rám, de lelkileg fel tudtam készülni.
Ez nem gyengeség kérdése szerintem. Az első terhességnél meg sem fordult a fejemben, hogy én császármetszéssel fogok szülni, hogy azt választom.
A gátvédelemmel kapcsolatban én az esetek 90 %-ában rosszat hallottam, így biztos vagyok benne, hogy a metszést választanám, amiben némelyik kórház orvosai/szülészei kiemelkedően elismertek.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Én is gátvédelem,természetes szülés párti vagyok.A környezetemben viszont nem egy embertől hallottam,hogy iszonyúan szenvednek a gáthegektől,bár nyilván ezt egyén és orvos munkája vállogatja..
Egyébként Londonban élek,ahol hát,hogy is mondjam,elég szabados az ellátás az otthonihoz képest..
Azt mindenképpen előnynek gondolom,hogy lehetőség van dönteni császár vagy sima szülés.
engem tuti megköveznek, de csakis császárral szülnék, ha szülök még valaha.
2 gyereket szültem, 16 óra és 22 óra kőkemény vajjúdással dupla oxtocinnal fájdalomcsillapító nélkül, hát halál közeli érzésem volt. minden tiszteletem azok előtt, akik boldogságnak élik meg a szülést.
simán vállalnék egyszer 3.-at, imádom a gyerekeim, de csakis császárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!