Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár vagy "sima" szülés?

Császár vagy "sima" szülés?

Figyelt kérdés
Melyiket javaslod és miért?

2012. jan. 14. 23:05
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

A női test genetikailag úgy van "kitalálva", hogy regenerálódjon szülés után. Bámulatosan gyorsan beheged a gátseb, és egy kis előkészülettel (gátmasszázs, intim torna) megoldható a metszés nélküli szülés is. Nekem nem metszettek, repedtem, de csak egy picit és mire hazajöttünk nem is éreztem.

A császár az egy műtét, ahol átvágják a hasfalat. Nem rakják utána rád a picit, nem te vagy az "első" aki megfoghatod, utána 12 órán keresztül szinte meg sem mozdulhatsz, különben migrén szerű fejfájásod lesz, szoptatás közben "szülési fájdalmaid" lesznek ahogy húzódik össze a méhed, később indul be a tejtermelésed, hetekig fáj a seb, hajolgatni, emelgetni, tartogatni nem túl kellemes vele...

Én nem is értem hogy lehet egyáltalán felajánlani, hogy választhassanak az emberek?! Ha muszáj akkor az más, de én még nem találkoztam olyan császáros anyukával aki nem kínlódta volna végig a 6 hetet.

2012. jan. 15. 18:25
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok, én két császáros anyuka vagyok. Az elsőnél nagyon szerettük volna a sima szülést, de magzatvíz elfolyt, nem jöttek fájások, eltelt 18 óra, császár lett belőle. SOTE II, szar volt. Azt ugyanakkor kár lenne állítani, hogy egy császáros anyuka lassabban gyógyul, mert a szobatársaimhoz képest nem volt különbség. A SOTE II-n tényleg olyan a császár, mint amiket az lőttem szólók emlegettek, nincs babázás, kellemetlen helyzet, intenzív, de azért 6 óra múlva már úgy ahogy álltam. Aztán a másodiknál készültünk a természetesre, de nem telt el csak 19 hó a két szülés között és a második babámat, ezúttal egy kislányt, már a 35. héten 3700 grammra becsülték, a heg viszont már csak 1,5 mm volt, aztán még 5 hét, a szülés előtti napon már 1 mm alatt volt, nem engedték. DE. Péterfy, Tarnóczi doktor, megvárta, amíg a 40. héten beindulnak a fájások (ezúttal ment volna simán is, ha nem lett volna ott a heg), aztán a férjemmel kéz a kézben besétáltunk a szülőszobáról a műtőbe, ott volt velem végig, a babát rám tették 2-3 percre, aztán apára, ő fürdette meg, aztán még 10 perc és visszatoltak a szülőszobára, ahol hozták is a babát. Apa segítségével 30 percig próbálgattunk szopizni, sikerrel. Aztán saját szoba, a baba megszületésétől számítva 4 óra múlva már egyedül mentem a mosdóba pisilni. Itt ugyanis nem metszik már át a hasfalat, hanem a hasfalon lévő pórusokat tágítják, nem is értem hogyan, de ott elmagyarázták, a gyógyulás hipergyors. Akivel egy szobában voltam, az nehezebben mozgott, pedig már két naposak voltak, sima szülés után. Szóval ha már muszáj, a császár is lehet szuperjó szülésélmény. A másodiknál biztos van, aki erőltette volna a sima szülést a helyemben, de annak nem nagyon kellene gyereket szülnie. Mármint kockáztatni már az első pillanatban a baba életét csak azért, hogy nekem "élmény" legyen. Mi nem bántuk meg, de azt hiszem, azért nem választanám magamtól.
2012. jan. 15. 20:21
 23/34 anonim ***** válasza:

SOS császárom volt, 37 hétre született a babám. Nagyon sokáig fájt a sebem (hónapokig, és még másfél év után is teljesen érzéketlen volt a hasam alja a vágás körül), nem tudtam egyáltalán szoptatni -az orvos azt mondta, hogy van esélye, hogy a császár miatt-.

Most 3 és fél év után, elvileg 3 hét múlva születik a hugi, programozott császármetszéssel! Marhára félek tőle, tudom, hogy mi vár rám, de lelkileg fel tudtam készülni.

Ez nem gyengeség kérdése szerintem. Az első terhességnél meg sem fordult a fejemben, hogy én császármetszéssel fogok szülni, hogy azt választom.

A gátvédelemmel kapcsolatban én az esetek 90 %-ában rosszat hallottam, így biztos vagyok benne, hogy a metszést választanám, amiben némelyik kórház orvosai/szülészei kiemelkedően elismertek.

2012. jan. 15. 22:55
 24/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!

Én is gátvédelem,természetes szülés párti vagyok.A környezetemben viszont nem egy embertől hallottam,hogy iszonyúan szenvednek a gáthegektől,bár nyilván ezt egyén és orvos munkája vállogatja..

Egyébként Londonban élek,ahol hát,hogy is mondjam,elég szabados az ellátás az otthonihoz képest..

Azt mindenképpen előnynek gondolom,hogy lehetőség van dönteni császár vagy sima szülés.

2012. jan. 15. 23:13
 25/34 anonim ***** válasza:
Én is Angliában szültem, de én nem választhattam. Folyamatosan kérdeztem, hogy ugye nagy valószínűséggel császárom lesz? Erre mindig azt a választ kaptam, hogy természetes szülésre készülünk. Végül sürgősségi császárom lett a 38. héten.
2012. jan. 15. 23:34
 26/34 A kérdező kommentje:
Háát egy egyszerű dolog a terhesgondozás-szülés itt,de tuti,biztosan válaszható,utánanéztem és már a bábával is beszéltem erről.
2012. jan. 15. 23:39
 27/34 anonim ***** válasza:
Nekem külső és belső varratom is volt, egy órát stoppolt a doki, de nincs semmi problémám. Sőt szülés után 2 órával a seggemen ültem mintha semmi sem történt volna.
2012. jan. 16. 15:06
 28/34 anonim ***** válasza:

engem tuti megköveznek, de csakis császárral szülnék, ha szülök még valaha.

2 gyereket szültem, 16 óra és 22 óra kőkemény vajjúdással dupla oxtocinnal fájdalomcsillapító nélkül, hát halál közeli érzésem volt. minden tiszteletem azok előtt, akik boldogságnak élik meg a szülést.

simán vállalnék egyszer 3.-at, imádom a gyerekeim, de csakis császárral.

2012. jan. 16. 15:32
 29/34 anonim ***** válasza:
Nekem 4 hónapja volt császárom, úgyhogy nagyon friss az élmény. A lelki oldalát nézve még ma is sírni tudnék. Nem én választottam, 30 órát vajúdtam, de nem sikerült. Végül császár lett. A terhességem alatt soha nem féltem a szüléstől, csak mindig azt mondtam császár ne legyen. Nagyon vágytam a sima szülésre és vágyom még most is. Anyukám viszont azt mondja, hogy jobban jártam. Amikor én születtem a nyakamra volt tekeredve a köldökzsinór és meg is akadtam a szülőcsatornában. Vákum, fogó meg minden, majdnem ott haltunk meg mind a ketten. 14 öltése lett, hónapokig nem tudott normálisan ülni. Persze ez 26 éve volt, azóta fejlődtek a dolgok. Viszont fizikai szempontból nekem nem fájt annyira a műtét. Már másnap lábra álltam és nem annyira volt vészes. Nem mondom, hogy egy leányálom, de tényleg nem volt vészes. Tudtam ülve szoptatni és bár 1 nappal később, mint a szobatársaimnak, de megindult a tejem és azóta is szoptatok. A seben nagyon szépen gyógyul és már nem is annyira érzéketlen. Mikor hazamentem nem pihentem sokat, s mivel egy csomó lépcső van a házunkban lépcsőznöm is kellett, de nem fájt. Szóval nekem nem a fizikai fájdalommal volt bajom, hanem a lelkivel. Ha választhattam volna egyértelműen simán szültem volna.
2012. jan. 16. 21:07
 30/34 anonim ***** válasza:
Természetes szülés. Nem is értem azokat a nőket akik nem akarják azt a csodát átélni, hanem a könnyebb utat választják..Magyarországon lehet választani császárt szülést, mert a kórház több pénzt kap érte, egyébként semmi nem indokolja hogy egy erős, egészséges nő császárral szüljön, amennyiben nincs komplikáció.
2012. febr. 3. 12:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!