Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Terhesség végén járó kismamák...

Timszy25 kérdése:

Terhesség végén járó kismamák ti kértek majd érzéstelenítést a szüléshez?

Figyelt kérdés

Én érzéstelenítő nélkül szeretnék szülni,mert az hogy a gerincem környékén szurkálnak engem megijeszt.

Anyukám mikor öcsémet szülte ő kapott és azóta nagyon fejfájós lett.Van egy ismerősöm aki mondja,hogy kérjek mert nagyon nagy fájdalom lesz de engem ez se rettent el!

Első szülés lesz.Nektek mi a véleményetek erről?

34 hkm

2012. ápr. 21. 16:46
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
100%

Köszi utólsó! :-)

Nekem alapvetően csakis azzal van bajom, hogy állítólag én lennék szélsőséges és fanatikus, ugyanakkor szerintem még soha nem hallotta tőlem senki ezeken az olalakon se, hogy azt állítanám, a szülés csak otthon és mindenkinek így kéne! Nem!! Hiszem és vallom, hogy a szülés elsőlegesen szükséges "hozzávalója" - mármint az anyán és a babán kívül - a biztonságérzet. Ez kedvez a hormonális folyamatoknak, tehát könnyebbé válik a szervezet számára. Vagyis mindenki ott szül jól, ahol biztonságban érzi magát. Akinek ez a kórházi közeg, annak bizony óriási hiba lenne az otthonszülést választania.

Másik: dönt

2012. ápr. 25. 07:04
 52/57 anonim ***** válasza:
74%

Bocsi, egy kotnyeles húszhónapos belenyúlt. :-))

Szóval a másik: döntsön mindenki saját felelősségére és saját belátása szerint akár a bármiféle fájdalomcsillapítás mellett, de ehhez kapjon már megfelelő tájékoztatást!!! Persze, hogy egy csomó orvos azt fogja mondani, semmi gond az EDA-val, hiszen nekik sokkal könnyebb az a szülés (figyelem: azt írtam, NEKIK és nem a kismamának vagy a babának) ahol a kismamával különösebben nem kell foglalkozni, nem szenved látványosan, Uram bocsá' nem jajjgat, nem kiabál, stb., csönben elvan, aztán már csak meg kell mondani neki, mikor nyomjon, kicsit gátat vágnak (ellenjavallt, nem hogy rossz, egyenesen káros), kicsit passzírozzák az anyuka hasát jönnön már ki az a kölök, hadd menjen doktor úr a kedvenc sorozatát nézni...

Korrekt tájékoztatás, tisztességes szüléskísérés mellett (olyasmi mellett, amit pl. az otthonszülők megkapnak) nagyon kevés lenne azon kismamák száma, akik kérnek fájdalomcsillapítást.

2012. ápr. 25. 07:09
 53/57 anonim ***** válasza:

Aranyos a kicsid ,azért ő is hozzászólt :))

Igen valahogy máris másképpen hangzik,mint akik szó szerint lehülyézik a másikat csak mert ő nem úgy szeretné ahogy neki tetszik !Megmondom őszintén engem is eltölt egy kis félelem ha rágondolok a szülésre hiszen amilyen csodának tartom ,legalább annyira volt kellemetlen része is ,de azt elképzelni sem tudom,hogy ne legyek aktiv részese a saját gyermekem világrajöttének .:)

2012. ápr. 25. 08:32
 54/57 krisztina24 ***** válasza:
55%

Csak még egy észrevétel: Én EDA-val szültem,teljesen részt vettem a folyamatban,sőt még fájt is rendesen (mint írtam oxitocxint kaptam mekóniumos víz miatt!!!!). Mindent éreztem,nálam lehetett a baba,nem voltam lezsibbadva,semmi mellékhatása nem volt.

De!-mint írtam,mindenki maga döntse el mit szeretne,én ezért nem fogok senkit lenézni,mint itt egyesek....

2012. ápr. 26. 08:20
 55/57 anonim ***** válasza:
72%

Kedves Krisztina24!

Én kb. 5x írtam le, hangsúlyoztam, amit Te is (EDA-val szültem, gyors és hatékony szülés volt, gyorsan tágultam, erősen tudtam nyomni, a babát azonnal a kezembe adták, onnantól velem volt, csak a vizsgálatokra, oltásokra vitték el, semmi mellékhatás nem volt stb...)

Valahogy ezt nem akarják felfogni az ellenzők, miközben jönnek azzal, hogy nekik elég volt, amit hallottak, olvastak. Hát én meg átéltem, de mindegy ...

Én sem nézek le senkit, mint egyesek :-)

2012. ápr. 26. 09:49
 56/57 anonim ***** válasza:
32%
akkor jó ha senki nem néz le senkit :D De mintha az érzéstelenitős részről olvastam volna az "ősanya mazohista"kifejezéseket !:))Arra lett visszareagálva,hogy na ne már még a természetes módon szülök legyenek elitélve :D
2012. ápr. 26. 14:15
 57/57 anonim ***** válasza:
0%
ÚrIsten, Gabka, szerinted az EDA-s szülés könnyebb az orvosnak??? És szerinted az EDA csak úgy magától rácsatlakozik az anyukára?? Komolyan kíváncsi lennék, hogy egyáltalán van-e fogalmad arról, hogy zajlik egy EDA, mert a kommentjeid alapján semmi.
2012. ápr. 26. 16:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!