Terhesség végén járó kismamák ti kértek majd érzéstelenítést a szüléshez?
Én érzéstelenítő nélkül szeretnék szülni,mert az hogy a gerincem környékén szurkálnak engem megijeszt.
Anyukám mikor öcsémet szülte ő kapott és azóta nagyon fejfájós lett.Van egy ismerősöm aki mondja,hogy kérjek mert nagyon nagy fájdalom lesz de engem ez se rettent el!
Első szülés lesz.Nektek mi a véleményetek erről?
34 hkm
Kedves 30.
Miből gondolod, hogy deréktől lefelé érzéketlen az ember EDA után, ha nem EDA-val szültél?
Én azzal szültem, és nemhogy szülés után, de vajúdás alatt is végig sétáltam. Tudod, sétáló epidural. De már nem megyek bele, mert így is megkaptam, hogy hülyének nézek mindenkit meg el vagyok szállva magamtól a férjem miatt ...
Én amikor a harmadik gyermekemet szültem ott láttam fekvő kismamákat emiatt ,és konkrétan rákérdeztem .Még egy magánvélemény nekem nem tetszett amikor "vajúdó"kismama mosolyogva éppen a szájfényét igazitotta ,hogy helyesen nézzen ki szülés közben a kamerának mert a kispapa végig vette.Szerintem egy szülés legyen szülés a maga természetes szépségével ne pedig olyan látszata legyen mintha a szoliban feküdne éppen az illető anyuka.Persze ő valószinüleg túlzásba vitte a szerepét ,de nekem ez úgy akkor elég volt ,és bár vannak igen kellemetlen részei de én a természetes szülés hive vagyok ,szerintem a kisbabának is csak jó lehet ha anyukája intzenziven részt vesz születésében ,nem pedig próbálkozik cselekedni mert mondják h na most kéne nyomni....
Nem szeretnék én sem vitatkozni ,de én pl ilyeneket hallottam ,de ha semmi negativat sem hallottam volna róla én akkor is mindenben jobb szeretem a természetes dolgokat ,persze attól még én nem cáfolom meg a te általad leirt részét sem .Főleg amiatt ,hogy én a kérdést olvastam csak el és arra válaszoltam ,nem pedig másoknak a véleményére cáfoltam .
Esetleges kockázatok
A szülés során túl későn, vagy túl nagy mennyiségben beadott oldat csökkentheti a nyomásingert, hiszen az érintett izmok érzéketlenek, így a kitolási szakasz időtartama megnőhet.
Nem csak az anya, hanem magzata is bódult állapotban van, melynek hatására szopási ritmusa koordinálatlanná válhat.
Nem szakszerű beadása esetén 36-48 órán belül erős fejfájás jelentkezhet. Ha a tű megsérti a kemény agyburkot, a gerincfolyadék szivároghat, ami tüneteket okoz. Ez azonban egyszerű kezeléssel könnyen orvosolható.
A tények magukért beszélnek, a szülő nő ezek ismeretében általában maga döntheti el, hogyan kívánja végigélni gyermekének világra jöttét.
Nos ez az ami miatt sosem kérném amit a kisbaba résznél olvasni :// Ilyet is hallottam anno ,és z egy orvos válaszol rovatnál van . Szóval az én gyerekem még ha csak 10 % esély is van rá ,de akkor sem teszem ki annak ,hogy bódult állapotban legyen !
... És ha már Gabka sem ajánlja, aki otthon szüli a gyerekeit, akkor Isten ments ...
Részemről a továbbiakban no comment :-)
A Gabka csak egy vélemény volt számomra a sokból ;)
De persze ezt egyszerű volt kiemelni .:)
Miért ha te ajánlod az érzéstelenitösdit akkor az a tutti ? Csak a többiek a buták? Most nálad meg simán lehet mondani,hogy házinyúlra nem lövünk :)De én elhiszem,hogy szerinted az nagyon jó ha valaki igy szül és aki igy akar annak lelke rajta ,aki viszont nem él vele az miért is ekkora gond ? :) Nem is kell komment ,de attól énn ezt még lereagálom ha már ilyen cinikusan sikerült ismét válaszolnod,pedig én tényleg a kérdezőnek szántam a válaszomat !:)
Na, ezt még én is lereagálom.
Kb. 4x hangsúlyoztam a válaszaimban, hogy egyáltalán semmi baj nincs azzal, ha valaki kér vagy nem kér edát, mindenkinek szíve joga úgy szülni, ahogy szeretne.
DE: Valótlant, hülyeségeket ne írjatok!
És akkor mostantól valóban no comment, azért ennyire nem fontos nekem ez a téma ...
Na akkor még annyit hozzátennék (nálam non plus ultra érv, másnál nem kell, hogy az legyen): a férjem orvosként ajánlja nekem az EDÁ-t. Engem is, és a pocaklakót is rettenetesen szeret. Ha bármilyen szinten káros lenne, nem ajánlaná. Gabka nem ért ehhez, mint ahogy a szülésről is csak egy igen sarkos és szélsőséges nézőpont szerint képes gondolkozni, amely már-már fanatikusnak tűnik nekem, és mint ilyen, abszolút hiteltelen. Mindenki biztosan nem buta a témához, de az egyetlen hiteles infót az EDÁ-ról az anesztes férjes lány írta. Ebben voltak értelmes dolgok, a többiek csak annyit tudtak írni, hogy káros lehet. Miért? Hogyan? Gabkának higgyek, látva az itteni hozzászólásait...? Vagy egy idegennek? Szemben egy abszolút elfogadott klinikai szülőszobai gyakorlattal? Itt nem szubjektív érvekről, hanem abszolút objektív tényekről vitatkoztok, azt kérdőjelezitek meg, nevezetesen, hogy káros lehet a gerincérzéstelenítés. Ugyan már... Féljetek tőle nyugodtan, de ez nem fog változtatni azon, hogy nem veszélyes.
Nem vagyok orvos, a fiziológiai részhez hozzátenni érdemben nem sokat tudok, csak a férjem szavait, amelyek abszolút egybecsengenek az anesztes által már leírtakkal. Pszichológusként viszont nyugodt szívvel kijelenthetem: a szülés milyensége nem determinatív a későbbiekre nézve, pszichés oldalról nézve semmiképp. Az eljárás egyébként rutinszerűen alkalmazott vajúdáskönnyítő módszer. Aki élni akar és tud vele, tegye nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!