Terhesség végén járó kismamák ti kértek majd érzéstelenítést a szüléshez?
Én érzéstelenítő nélkül szeretnék szülni,mert az hogy a gerincem környékén szurkálnak engem megijeszt.
Anyukám mikor öcsémet szülte ő kapott és azóta nagyon fejfájós lett.Van egy ismerősöm aki mondja,hogy kérjek mert nagyon nagy fájdalom lesz de engem ez se rettent el!
Első szülés lesz.Nektek mi a véleményetek erről?
34 hkm
Na álljunk csak meg egy szóra, miért is szélsőséges, ha valaki otthon hozza világra gyermekeit?? Mert magam is így vagyok vele, és a világ legcsodálatosabb dolga, hogy nem egy undorító kórház zárt terében, bacilusok és idegen orvosok/ápolónők közt kellett szülnöm! Ha ez abnormális lenne, akkor már kihaltunk volna!
Aki annyit nem tesz meg a gyermekéért, hogy végigéli a szülés egyébként mindennél csodálatosabb, lélekemelő élményét, az miről is beszél pontosan...?
Nem fáj ez annyira, hogy utólag egyáltalán emlékezz rá! Én a helyedben sosem kérnék edát.
Aki annyit nem tesz meg a gyermekéért, hogy végigéli a szülés egyébként mindennél csodálatosabb, lélekemelő élményét, az miről is beszél pontosan...?
Ezért szélsőséges, és ilyen ostobaságokra semmit nem vagyok hajlandó írni. Az otthonszülésről pedig a téma tökéletes ismeretében (ebből írtam a szakdolgozatom, és igen sok kutatásban vettem részt a témával kapcsolatban) nem kívánok mondani a továbbiakban semmit.
41. válaszoló, mélységesen elszomorító az sötétség, ami - hozzászólásod alapján - benned uralkodik.
Talán gondolkozz el egy picit és szégyeld magad.
Kedves 43.! Szégyellnem kellene magam, mert ki mertem mondani az igazat, vagy pontosan miért is?
Nem azokat ítélem el, akik egészségügyi szükségszerűségből átesnek bizonyos beavatkozáson, hanem azokat, akik ezt KÉRIK!
Valaki, aki ennyire elítéli az amúgy normálisat, olvasson már utána egy kicsit a statisztikáknak: az otthonszülésé JOBB, mint a kórházié, sokkal kevesebb a komplikáció és halálozás (olyan, amit a kórházban megmenthettek volna) gyakorlatilag nincs! Más helyeken (pl. Hollandia) a nő bő 1/3-a otthon szül, és ezért senki nem mondja, hogy szégyellniük kellene magukat!
Ha valaki csak az orvosi oldalról tájékozott, az nem tájékozott. 2 szülészeti szakkönyv elolvasása után választottam az otthonszülést.
Kedves utolsó!
Teljesen feleslegesen állsz le olyannal /olyanokkal vitatkozni ebben ,akik a kényelmes szülést választják a maga kockázatával együtt ! Elitélik azokat a nőket akik "régimódian maradian" a normálisan lefolyó szülés mellett döntenek !!!
Na még egyszer utóljára: a fogfájás és a migrén is természetes fájdalom - az itt fájdalomódát zengő ősfanatikusok mégiscsak bekapnak rá egy Algopyrint vagy..mit tudom én.
Akkor, amikor vannak módszerek, amelyek nem befolyásolják a magzat élettani mutatóit, végképp nem értem, miért kell misztifikálni az evolúció különös "rosszindulatát": a szülési fájdalmat. Kiiktatni, megakadályozni, humanizálni a gyerekszülést. Nem ez volna a természetes emberi törekvés? Vagy a nő nem ember - csupán nőstény?!:-) Remélem, nem mondja ezt senki..de azt se mondja, ha szép-szelíden kérhetem, hogy órákig vagy napokig kínlódni lélekemelő, nemesítő, kötődés-teremtő meg "mijafene" érzés. Már miért volna az?!!! Nekem ez érthetetlen.
Tök jó, hogy mások feje felett vitatkoztok... De ha már többszörösen meg lettem szólítva: igen, itthon szültem már kétszer. Úgy szültem itthon, hogy a nődoki, akihez terhesgondozásra járok - egyébként elismert szülész-nőgyógyász és természetgyógyász szakember - abszolút támogat. Szerinte egyáltalán nem szélsőséges vagyok, hanem tudatos és őt idézem: bár több ilyen kismama lenne!
Az otthonszülés nem valami fanatikus ősanyaság, hanem alapos tájékozódás után hozott megfontolt döntés volt.
Ha már divat lett itt felhozni a hátteret is: nos, az én férjem az USA-ban a New York egyetem egészségügyi karán szerezte első diplomáját és hosszú ideig dolgozott is az egészségügyben. Van némi belelátása a dolgokba és bár nem az a hobbija, hogy engem szenvedni lásson, az EDA-t kifejezetten nem javasolta. De azokban a kórházakban, ahol ő dolgozott, biztos csupa dilettáns orvos és egyéb szakember szaladgált, meg az egyetemen is csupa hülyeséget tanulhatott, azért ellenzi... Érdekes, hogy az otthonszüléssel az égvilágon semmi problémája nem volt, számára pont olyan természetes, mint másnak a kórház.
Tény és való - és ha lehet, ne a magyar, szakirodalomnak nevezett vicclapokból tájékozódjatok - hogy minél természetesebb a szülés, annál kevesebb a komplikáció, annál jobb az anyának és ami még fontosabb: annál jobb a babának. Olvassatok utána, kérdezzetek külföldi szakembereket, nézzétek meg a WHO ajánlásait. Utána lehet tovább vitatkozni.
Kedves 46-os!
Képzeld, hogy kétoldali koponyaalapi törésem volt, és ebből kifolyólag nagyon gyakran fáj a fejem. Soha nem veszek be rá gyógyszert, mert tudom, hogy elmúlik majd magától, és nem gondolom, hogy egészséges dolog mesterségesen elmulasztani. A menstruációs görcs is rossz, és arra sem szoktam gyógyszert bevenni.
Ez nem rosszindulat az evolúciótól, hanem ajándék! Honnan tudja valaki, ha még nem élte át a teljesen háborítatlan szülés meditatív-euforikus állapotát, a párjával romantikus kettesben? (Itt ismételten hangsúlyoznám, hogy nem elítélem, hogy valaki nem élte át, csak nem tarom helyesnek így megnyilvánulni, ha valaki nem tapasztalta meg, hogy milyen érzés.) Ezt elvenni a nőktől szerintem nem helyes.
A vajúdást nem kínlódásként éltem meg. De lehet, hogy ez mindenkinél másként marad meg… Szerintem nem lehet a "kínlódás" szóval leírni azt a folyamatot, ami gyermekeink születéséhez vezet. Ezen természetes folyamatba szükségtelenül belenyúlni pedig igenis nem természetes. (ha életmentésről van szó, az más kérdés - erre lenne való az orvoslás)
Gabka !Én védeni próbáltalak csak ismeretlenbe is mert utálom a mások háta mögötti megnyilvánulásokat :)
Fogorvosom sem adott napi szinten fájdalomcsillapitót mikor két héten át győkérkezelt...nem tartja egészségesnek ,és kibirtam .:)De azért nem hasonlitanám gyermekeim születését ehhez illetve egy migrénhez :)))Azt meg kell élni át kell élni ,és szerintem úgy szép és jó ahogyan azt a természet adja .:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!