Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Terhesség végén járó kismamák...

Timszy25 kérdése:

Terhesség végén járó kismamák ti kértek majd érzéstelenítést a szüléshez?

Figyelt kérdés

Én érzéstelenítő nélkül szeretnék szülni,mert az hogy a gerincem környékén szurkálnak engem megijeszt.

Anyukám mikor öcsémet szülte ő kapott és azóta nagyon fejfájós lett.Van egy ismerősöm aki mondja,hogy kérjek mert nagyon nagy fájdalom lesz de engem ez se rettent el!

Első szülés lesz.Nektek mi a véleményetek erről?

34 hkm

2012. ápr. 21. 16:46
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
49%

Nekem van valami problémám, vagy mindenki másnak? Miért ír mindenki burokrepesztésről, oxitocinról, érzéstelenítésről? Ki az, aki nem akarja megtapasztalni, mekkora csoda valóban megszülni, minden beavatkozás nélkül egy gyermeket?

3 napig vajúdtam, de utána könnyű szülés jött, bő 1 óra alatt kijött a 4300 grammos baba sértetlen gáton át! Bármikor újracsinálnám!!

2012. ápr. 22. 10:52
 22/57 anonim ***** válasza:
71%
Sokan mondjuk hogy nem fogunk kérni érzéstelenítést, de abban a pillanatban amikor ott fekszel, és már túl vagy akár 20 óra vajúdáson akkor fogod úgyis eldönteni hogy kérsz-e vagy sem!
2012. ápr. 22. 10:56
 23/57 anonim ***** válasza:
59%

Itt 10. 11. Válaszoló, az aneszteziológus-férjes.

Látom, azért valakinek csak sikerült lepontoznia azt a választ is, amit hozzáértőtől közvetítettem, kizárólag tényeket közölve - kb. olyan, mintha az illető lepontozta volna, hogy a "nőgyógyászom szerint a magzat az anyaméhben fejlődik" , no de sebaj :-)))

Még mindig azt mondom, hogy mindenkinek szíve joga kérni vagy nem kérni az EDA-t. Azt még hozzátenném, hogy éppen az a jó benne, hogy segítségével a csodát éli meg az anya, mindent, ami szép a szülésben, születésben, fájdalom nélkül. Nem hiszem, hogy ez nagy probléma lenne ...

Természetesen mindenki döntsön maga! DE: Könyörgöm, ne írjon már senki hülyeségeket, ne bizonytalanítsuk el még jobban a szülés előtt álló anyukákat olyan dolgok állításával (bénulás, magzatkárosító hatás, szüléslassítás, örzőbe kényszerülés), amiknek a valósághoz semmi köze!

És megint tények: Első gyerekem EDA-val 5 óra alatt világra jött, azonnal kézbe kaptam, az első perctől én gondoztam, láttam el, velem volt végig.

Legközelebb is fogom kérni.

2012. ápr. 22. 11:54
 24/57 anonim ***** válasza:
49%
Pont te pontozol le mindenkit azért mert a férjed aneszteziológus, mindenki "hülye" hozzád és a férjedhez képest! Legalább is te így gondolod!Eszedbe sem jutott, hogy a férjed talán valami felett elsiklott amikor közölte veled a tényeket. Le lehet engem is pontozni, mert azt írtad hogy nekem azért volt fájásgyengeségem mert az orvosom rosszkor adta be! Ne haragudj de nem te vagy az első akinek a férje, vagy rokona, ismerőse orvos. Képzeld az én orvosom egy nagyon jó ismerősöm, több ezer szülést levezetett a 20 év alatt. és én maximálisan elégedett voltam vele! Eszembe sem jutott hogy őt hibáztassam ezért! Szóval, ne ájulj el magadtól, mert minden egyes válaszodban ott volt hogy a férjed aneszteziológus! Különben úgy ahogy minden fajta gyógyszernek megvannak a mellékhatásai ugyanúgy ennek is. Ne feledjétek az a minimális esély akár nálatok is meglehet!!!
2012. ápr. 22. 13:30
 25/57 anonim ***** válasza:
49%
Elfelejted azt is hogy a férfiak csak könyvből tanulják a szülést, ők soha nem érezhetik azt át! Szóval minden szülés más, minden test másképp működik, ezt nem lehet könyvből megtanulni! Minden szervezet másképp reagál egyes szerekre, úgyhogy ne állíts olyan dolgokat, amikben te sem vagy biztos! A férjed biztos tudja, és be is vallja ezeket a tényeket mivel azt mondod hogy nagyon jó szakember! Egyikünk a szülésnél ordít, másikunk halkan tűri,egyikünk napokat vajúdik, másikunk pár óra alatt megszül.
2012. ápr. 22. 13:59
 26/57 anonim ***** válasza:
71%

Kedves utolsó, senkit nem pontoztam sehová, téged sem le. Kikérem magamnak, hogy ezt a fejemhez vágod, de ha már itt tartunk, akkor tessék, te meg miért pontoztál le engem?

Igen, orvos a férjem, mint itt másé is, meg még sokan másoknak is, nincs ebben semmi extra. Azt viszont - már bocs - nem tudom szó nélkül hagyni, amikor nyilvánvaló hülyeségeket írnak olyanok, akiknek gőzük sincs az adott dologról. Nem tartom magamat fontosabbnak vagy szuperebbnek senkinél (még nálad sem), de jobban, korrektebbül informáltnak igen, akár tetszik, akár nem.

Az a baj, hogy nagyon sok orvos SINCS tisztában a szülés élet-és kórélettanával, az anesztéziával, de sajnos még az anatómiai ismeretekben is nagyon nagy hiányosságok vannak ... Mi azért nem az egyik klinkára mentünk szülni, mert ott a "kiszemelt" (értsd: férjem barátja) szülészorvos akkora zavaros szöveget vágott le az EDA említése kapcsán, hogy jobbnak láttuk nem erőltetni a dolgot.

Úgyhogy most megint azt írom, amit eddig már néhányszor, hogy mindenkinek szíve joga kérni vagy nem kérni fájdalomcsillapítást, csak inkább maradjon csendben az, aki nincs teljesen képben a témával kapcsolatban. Ennyi.

2012. ápr. 22. 14:02
 27/57 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat én nem pontoztalak le, sőt hasznosnak jelöltem! Csak ki akartam azok mellet állni akiknek más a tapasztalata mint neked!
2012. ápr. 22. 14:16
 28/57 anonim ***** válasza:
71%

Bocs, a tapasztalat, az egy másik kérdés. Persze, van olyan, hogy az edás szülés sem jól sül el, hogyne lenne, de az illető nem tudhatja, hogy eda nélkül nem lett volna-e sokkal rosszab ...

Én a tényekről beszéltem és arról, hogy olyanok írnak - finoman fogalmazva - badarságokat, akiknek fogalmuk sincs a témáról. (Nem Rád célzok, kedves utolsó.)

Úgy érzem, icipicit bennfentesként kötelességem ide leírni, hogy az eda, szakszerűen alkalmazva nem lassítja a szülést (épp fordítva), nem károsítja a magzatot és nem bénítja le az anyát, még átmenetileg sem. Mert ezen állítások szörnyen hangzanak, és nem állják meg a helyüket.

2012. ápr. 22. 14:35
 29/57 anonim ***** válasza:

hmmm...lassan az lesz az egyik életcélom, hogy az EDA köré keletkezett városi legendákat eloszlassam ;)

Jómagam orvos vagyok, én is kértem, isteni volt! Ha fejfájásta veszek be gyógyszert, ha fogorvosnál is kérek szurit, akkor pont egy szüléshez ne kérjek? Sajnos muszáj volt az oxy (5 cm tágulás, 0 fájás), e mellé pedig gyakorlatilag hivatalból jár az EDA ott, ahol szültem.

2012. ápr. 23. 03:18
 30/57 anonim ***** válasza:
0%
"Ősasszonyként " meg "mazohistaként " nevezni valakiket csak mert vállalják azt amit valóban ősidők óta tesznek az a nők ,asszonyok,és szülnek természetesen sztem az kissé túlzás. Én is a természetes szülés hive vagyok hármat már szültem negyedik babámat várom ,és bár vegyesek a tapasztalataim de nem kérnék semmiféle "természetellenes" szert a születéshez ami a világ legtermészetesebb dolga .Az meg a másik fele,hogy nincs is annál szebb dolog mikor a babádat a kezedben tarthatod ,el tudod látni,vele lehetsz ...és teljesen jól(a körülményekhez képest) vagy pár óra múlva ,nem pedig deréktól lefele érzéketlen ki tudja meddig .De ki ki a maga gyermekének és szülésének a kovácsa :))
2012. ápr. 23. 10:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!