Terhesség végén járó kismamák ti kértek majd érzéstelenítést a szüléshez?
Én érzéstelenítő nélkül szeretnék szülni,mert az hogy a gerincem környékén szurkálnak engem megijeszt.
Anyukám mikor öcsémet szülte ő kapott és azóta nagyon fejfájós lett.Van egy ismerősöm aki mondja,hogy kérjek mert nagyon nagy fájdalom lesz de engem ez se rettent el!
Első szülés lesz.Nektek mi a véleményetek erről?
34 hkm
Hát nálunk ezt a problémát megoldja a kórház: NINCS. :)
De amit mondasz, a gerincbeszúrás az számomra eleve nagyon ijesztő. Egyszer kellett a csuklómba injekciót kapjak (sérülés miatt), hát ahogy kapart a tű a csontok között, attól azt hittem, elájulok...
39 hkm.
NEM!
Második szülésem lesz,és az elsőt is kibírtam!Szerintem hozzáállás és beavatkozás kérdése!Ha minden szépen megy a maga útján,akkor simán kibírható! Ha adnak oxit repesztenek burkot az már más,mert ott nemtermészetesen történik,ésnagyobb fájások jönnek...Eztbnem ismerem,de ha természetesen zajlik,akkorkibírható!
2éves kislány és 37 hetes pocakcsajszi anyuja
Egy másik kérdésnél én válaszoltam egyedül azt,hogy nem szeretném mert jobban megijeszt az EDA gondolata,mint a szülési fájdalom. Erre elkezdték írni,hogy attól még anya leszek meg ilyenek.Pedig csak egyszerűen nem akarom,úgy érzem utólag többet fog ártani,mint amennyit akkor fog használni ha szülök.próbálok úgy gondolni a szülési fájdalomra,mint egy olyan dologra amit ki kell bírni hisz vele jár.
35+4 hkm
Szia! Igaz,már túl vagyok a szülésen 2 hete,de leírom.:)
Én úgy indultam neki, hogy nem kell semmi fájdalomcsillapító,mert én szeretném átérezni a szülés folyamatát. Sajnos, burokrepesztésnél derült ki, hogy a magzatvíz mekóniumos, így kaptam oxitocinos infúziót,amitől szépen tágultam, de nagyon fájt, ordítottam a fájdalomtól. Ekkor döntöttem az epidurál mellett, nem fájt,nem volt semmi gond vele, utána sem voltam rosszul, de sajnos nem is úgy hatott.
Tehát lehet, hogy ott már máshogy döntesz, előre -látod én is- mást gondoltam, de aztán változott a terv :-)
EDA-val szültem az első babát és a másodikat is úgy szeretném. Burokrepesztéstől számítva 5 óra múlva már babáztam, gyorsan tágultam, simán ment minden, az 5. nyomással kint volt a gyerek. Tehát számomra tökéletes volt így a szülés, életem legszebb élménye.
Szerintem mindenki menet közben döntsön, amikor még lehet ... Én, ahogy megéreztem az első fájás-féleséget, tudtam, hogy akarom az EDA-t, és akkor még nevettek rajtam, hogy ugyanmár, ez még semmi ...
És a végére kicsit off: Gabka, ennyi téves hülyeséget ne írj az EDA-ról ... Az, hogy Te nem kéred, a Te dolgod, de félrevezetni nem kéne a szülés előtt álló anyukákat ...
(a férjem aneszteziológus, több ezer szülészeti epidurállal a háta mögött ...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!