Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Terhesség végén járó kismamák...

Timszy25 kérdése:

Terhesség végén járó kismamák ti kértek majd érzéstelenítést a szüléshez?

Figyelt kérdés

Én érzéstelenítő nélkül szeretnék szülni,mert az hogy a gerincem környékén szurkálnak engem megijeszt.

Anyukám mikor öcsémet szülte ő kapott és azóta nagyon fejfájós lett.Van egy ismerősöm aki mondja,hogy kérjek mert nagyon nagy fájdalom lesz de engem ez se rettent el!

Első szülés lesz.Nektek mi a véleményetek erről?

34 hkm

2012. ápr. 21. 16:46
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
46%

Hát nálunk ezt a problémát megoldja a kórház: NINCS. :)

De amit mondasz, a gerincbeszúrás az számomra eleve nagyon ijesztő. Egyszer kellett a csuklómba injekciót kapjak (sérülés miatt), hát ahogy kapart a tű a csontok között, attól azt hittem, elájulok...

39 hkm.

2012. ápr. 21. 17:05
 2/57 anonim ***** válasza:
100%
Én is féltem az EDA-tól, de a természet megoldotta. Olyan gyors lefolyású volt a szülés, hogy már nem is kaphattam volna EDA-t. Ilyet kívánok neked is:)
2012. ápr. 21. 17:14
 3/57 anonim ***** válasza:
26%

NEM!

Második szülésem lesz,és az elsőt is kibírtam!Szerintem hozzáállás és beavatkozás kérdése!Ha minden szépen megy a maga útján,akkor simán kibírható! Ha adnak oxit repesztenek burkot az már más,mert ott nemtermészetesen történik,ésnagyobb fájások jönnek...Eztbnem ismerem,de ha természetesen zajlik,akkorkibírható!

2éves kislány és 37 hetes pocakcsajszi anyuja

2012. ápr. 21. 17:33
 4/57 anonim ***** válasza:
31%
Kettőt már szültem és túléltem, vélhetőleg ezt a harmadikat is túl fogom. Az EDA-nak több a veszélye, mint a haszna és a babát is akkor tudod jól segíteni, ha nem vagy elérzéstelenítve. A te szabad mozgásod a vajúdás alatt megkönnyíti számára is a dolgokat, a kitolásnál pedig jobb, ha tökéletesen érzel mindent és érzésből csinálod, nem vezénylésre, mert megint csak a babádon segítesz vele. Arról már nem is beszélve, hogy utána gondolom szeretnél együtt lenni a picivel, nem az őrzőben dekkolni...
2012. ápr. 21. 17:39
 5/57 Babi0906 ***** válasza:
39%

Egy másik kérdésnél én válaszoltam egyedül azt,hogy nem szeretném mert jobban megijeszt az EDA gondolata,mint a szülési fájdalom. Erre elkezdték írni,hogy attól még anya leszek meg ilyenek.Pedig csak egyszerűen nem akarom,úgy érzem utólag többet fog ártani,mint amennyit akkor fog használni ha szülök.próbálok úgy gondolni a szülési fájdalomra,mint egy olyan dologra amit ki kell bírni hisz vele jár.

35+4 hkm

2012. ápr. 21. 17:52
 6/57 anonim ***** válasza:
84%
Én az elsőt EDA-val szültem,csak pozitív dolgokat tudok írni róla.Nem húzódott el a szülés(sőt,elég gyors volt,mert 4 óra telt el az első fájástól a baba megszületéséig)-ennek feltétele,hogy jókor adják-a kitolással se volt gond.A 2. babánál is készültem rá,de mivel kibírható volt,nem kértem(3 óra volt az egész).Most várom a 3. babát,szerintem megint lebeszélem a dokival(hogy szeretném),de remélem most se fogom kérni.
2012. ápr. 21. 18:14
 7/57 krisztina24 ***** válasza:
100%

Szia! Igaz,már túl vagyok a szülésen 2 hete,de leírom.:)

Én úgy indultam neki, hogy nem kell semmi fájdalomcsillapító,mert én szeretném átérezni a szülés folyamatát. Sajnos, burokrepesztésnél derült ki, hogy a magzatvíz mekóniumos, így kaptam oxitocinos infúziót,amitől szépen tágultam, de nagyon fájt, ordítottam a fájdalomtól. Ekkor döntöttem az epidurál mellett, nem fájt,nem volt semmi gond vele, utána sem voltam rosszul, de sajnos nem is úgy hatott.

Tehát lehet, hogy ott már máshogy döntesz, előre -látod én is- mást gondoltam, de aztán változott a terv :-)

2012. ápr. 21. 18:25
 8/57 anonim ***** válasza:
55%
Nekem burkot repesztettek és kaptam oxyt is, mégis kibírható volt fájd.csill. nélkül is. Azért ne ijjesszük el a szülés előtt álló kismamákat.
2012. ápr. 21. 18:46
 9/57 anonim ***** válasza:
69%
Én azt ajánlom ne kérj! Mikor nekem beadták fájásgyengeségem lett, vagyis eltűntek a fájások. Közel 2 óra múlva jöttek vissza. Soha nem kérnék még egyszer. Ez idő alatt már a kezemben tarthattam volna a babám!
2012. ápr. 21. 19:12
 10/57 anonim ***** válasza:
73%

EDA-val szültem az első babát és a másodikat is úgy szeretném. Burokrepesztéstől számítva 5 óra múlva már babáztam, gyorsan tágultam, simán ment minden, az 5. nyomással kint volt a gyerek. Tehát számomra tökéletes volt így a szülés, életem legszebb élménye.

Szerintem mindenki menet közben döntsön, amikor még lehet ... Én, ahogy megéreztem az első fájás-féleséget, tudtam, hogy akarom az EDA-t, és akkor még nevettek rajtam, hogy ugyanmár, ez még semmi ...

És a végére kicsit off: Gabka, ennyi téves hülyeséget ne írj az EDA-ról ... Az, hogy Te nem kéred, a Te dolgod, de félrevezetni nem kéne a szülés előtt álló anyukákat ...

(a férjem aneszteziológus, több ezer szülészeti epidurállal a háta mögött ...)

2012. ápr. 21. 19:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!