Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti mit gondoltok erről?...

Ti mit gondoltok erről? (császármetszés vs. Szülés)

Figyelt kérdés

Egyik barátnőmmel beszélgettem nemrég, akinek van egy 1éves kisfia.

Előkerült a szülés téma, és ő kifejtette a véleményét, mégpedig azt, hogy szerinte akinek császármetszéssel jön világra a gyereke, az nem is igazi anya, olyan mintha nem is ő 'szülte' volna, mert nem szenvedett a gyermekéért!

Engem ez teljesen ledöbbentett. Azóta sem tudok magamhoz térni, hogyan mondhat valaki ilyet!

Vagy ezt sokan mások is így gondolják? Te hogyan vélekedsz?

2012. ápr. 11. 16:14
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
87%

Ez nem egy lóverseny, vagy hogy kinek rosszabb:-)

És akkor aki pl nem hányt a terhesség alatt, nem kellett heteket/hónapokat feküdnie vérzés miatt, az rossz anya? Mert akkor ez a következő...

Hülyeség:-)

Jó anya, aki foglalkozik a gyerekével, szereti, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy boldog kisgyerek legyen..

2012. ápr. 12. 09:39
 32/53 anonim ***** válasza:
76%

hmm

1 gyerek rendes szülés kb 6-7 óra vajúdás után

2 gyerek császár 24 óra vajúdás és 1.5 órás tolófájások után rossz fejtartás miatt

3 gyerek császár 16 óra vajúdás után nem kockáztatta meg a doki az első császár miatt a rendes szülést

akkor én csak 1/3 részben vagyok anya?

és a barátnőm aki nem szülhetett mert egészségügyi ok volt rá és örül h legalább egy gyereke van akkor ö sem az ?

max akkor van alapja ha az anya nyomos indok nélkül kéri a dokit a császárra mert nem akar "szenvedi" -- majd fog utána a műtét miatt .-P

2012. ápr. 12. 09:53
 33/53 anonim ***** válasza:
86%
jó anya az akinek a gyerek felnőtt korában megköszöni h te voltál az anyukája
2012. ápr. 12. 09:55
 34/53 anonim ***** válasza:
51%
nyomatékosítani akartam mennyit szenvedett???jajj...amellettem fekvő anyuka császáros volt ő alig bírt felülni eléggé megszenvedett vele,én simán szültem szakadtam és otthon szétnyíltam,borzalmas volt,de akkor sem csinálnám másképp,ha tudtam volna.
2012. ápr. 12. 10:24
 35/53 anonim ***** válasza:
76%
Több mint 50órát vajudtam ,nagy fájdalmaim voltak, nem tudtam aludni sem, a mi kórházunkban semilyen mód nincs fájdalomcsillapításra,és amikor jött a kitolás akkor derült ki,hogy villámgyorsan műteni kell,és ezért ugyanolyan anyának tartom magam. Több kismamát ismerek aki többet szenvedett vajúdás alatt,és császár után,mint aki pár óra alatt megszült...
2012. ápr. 12. 11:38
 36/53 anonim ***** válasza:
67%
Sajnos sokan nem tudják mi pontosan a programozott császár. Induljunk ki abból hogy én naiv vagyok,és elméletileg nem választható szülési mód,komoly indok nélkül.(tudom hogy van kivétel) Nekem egy emberfejnyi!!!mióma volt a méhemen(még gyerekvállalás előtt)amit 3 órás hasi műtéttel faragtak le a méhemről,hogy megmaradhasson!Már akkor közölték hogy ha oda kerül a sor,CSAK CSÁSZÁRRAL szülhetek,és azért programozottal mert a vajúdással,kitolással járó méh összehúzódásokat az elvékonyodott,heges méh fal nem biztos hogy kibírná.Nem volt választási lehetőségem.Két programozott császárom volt,minden ezzel(is)járó fájdalommal,félelemmel,élménnyel és kellemetlenséggel(nagy hasi műtét,ezt sokan elfelejtik)!Én tisztelem azokat akik végig csinálnak egy vajúdást,hüvelyi szülést,de végtelenül buta embernek gondolom aki minősíti más emberek,más sorsát.A megvett császárt én is elítélem,és jó nagy hülye döntésnek gondolom! Az anyaságnak NEM EZ a fokmérője,(sarkítva csak biológiai és egészségügyi kérdés)a lényeg utána jön :)Egy boldog,2x-es,igazi anyuka
2012. ápr. 12. 12:18
 37/53 anonim ***** válasza:
0%

10.vagyok

Látom megjöttek a lepontozók.De ennél nagyobb öröme ne is legyen!!!!!!!!!!!!!!!!

2012. ápr. 12. 12:37
 38/53 anonim ***** válasza:
58%

Csak azt a véleményt tudom támogatni, hogy nem a szülés módja dönti el, ki anya és ki nem.

Már csak azért sem, mert a szülés csak egyetlen nap és esemény a mama és a baba életében, a közös életüknek az csak az eleje.

Úgy gondolom, minden megadatott ahhoz nekünk, nőknek, hogy képesek legyünk szülni, ennek ellenére vannak olyan helyzetek, amikor nem tud vagy nem szeretne az anya természetes úton szülni.

Én még csak most várom az első babáimat (ikrek), és nagyon szeretnék természetes úton szülni, de legalább a vajúdásig eljutni.

A statisztika szerint sajnos az én esetemben erre kb. 10-25% esély van, persze a vajúdást még jó esetben megélhetem. Sajnálni fogom, ha nem tudom őket én magam kitolni, de mindenképpen az a fontos, hogy mind a ketten egészségesen megszülessenek - még csak ne is kockáztassuk az oxigénhiányt, az agyvérzést, semmit!

Sajnos arra is fel kell készülnünk, hogy a császáros babák között több a korai adaptációs probléma.

Mindemellett ha valaki ismeri magát, vagy fél és tudja, miért választja a császárt (és hogy az előnyök mellett mit vállal), én még véletlenül sem ítélem el ezért.

2012. ápr. 12. 12:39
 39/53 anonim ***** válasza:
82%
Én is programozott császárral szültem (ikerterhesség, egyik baba haránt feküdt). Nem hinném, hogy emiatt rosszabb anya lennék. És miért lenne muszáj szenvedni, ha van mód annak kikerülésére? Akkor az sem jó anya, aki hüvelyi úton szül viszont kér fájdalomcsillapítást? Nem muszáj visszamennünk az őskorba, hogy aki nem tud egyedül megszülni, az haljon meg a gyerekével együtt... Ilyen elven ne menjen soha orvoshoz, mert akkor már a természet rendjét felrúgja a kezeléssel. Amiket kitaláltak a gyógyításban, az az emberiség javára szolgál, a barátnődére is. Miért vesz ebből bármit igénybe ha ennyire a természetesség híve?
2012. ápr. 12. 13:05
 40/53 anonim ***** válasza:
Minden elismerésem az előző véleményért (#39). Egyetértek veled.
2012. ápr. 12. 14:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!