Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti mit gondoltok erről?...

Ti mit gondoltok erről? (császármetszés vs. Szülés)

Figyelt kérdés

Egyik barátnőmmel beszélgettem nemrég, akinek van egy 1éves kisfia.

Előkerült a szülés téma, és ő kifejtette a véleményét, mégpedig azt, hogy szerinte akinek császármetszéssel jön világra a gyereke, az nem is igazi anya, olyan mintha nem is ő 'szülte' volna, mert nem szenvedett a gyermekéért!

Engem ez teljesen ledöbbentett. Azóta sem tudok magamhoz térni, hogyan mondhat valaki ilyet!

Vagy ezt sokan mások is így gondolják? Te hogyan vélekedsz?

2012. ápr. 11. 16:14
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
59%
Ez mindig is örök vitatéma marad az anyukák között. Szerintem az is ugyanolyan anyuka, akiből kivették a gyereket és nem ő szülte meg. Igaz, ő nem akkor szenvedett érte, miatta, hanem utána. Én azokat nem tartom igazinak, akik programozva, szánt szándékkal császárral szülnek.
2012. ápr. 11. 16:19
 2/53 anonim ***** válasza:
41%
Én szánt szándékkal szültem programozott császárral.miért nem számítok én anyának?légyszíves fejtsd ki ezt bővebben.(16:19es)
2012. ápr. 11. 16:21
 3/53 anonim ***** válasza:
54%
1. vagyok. Szerintem azért, mert mindennek meg van a maga rendje és undorítónak tartom, ha valaki csak a saját kényelme szerint dönt így. Persze van amikor indokolt, de pl. ha valaki csak azért ír ki egy időpontot, hogy beleférjen a nyaralás, vagy épp hogy a dokija ne akkor legyen szabin azoknak nem való a gyerek. Ez az én véleményem, le lehet nyugodtan pontozni.
2012. ápr. 11. 16:26
 4/53 Babi0906 ***** válasza:
75%

az hogy ki számít anyának azt az idő dönti el nem a szülés módja bár én se értek azzal egyet,hogy csak azért mert nem akar valaki szenvedni már császárral szül.

Én természetes úton szeretnék szülni.

2012. ápr. 11. 16:27
 5/53 anonim ***** válasza:
91%
ez butaság! Nem a szülés módjától lesz valaki igazi anya. A szülés fájdalma eltörpül amellett ami azután jön!
2012. ápr. 11. 16:28
 6/53 anonim ***** válasza:
93%
Én szültem 2 babát spontán és nem tudok szoptatni. Egyik gyermekemet se tudtam, nem tehetek róla, lehet genetika, sajnos engem meg emiatt néznek le. Ez a császár-spontán, szoptatás-tápszer örök vitatéma, csak az a baj, hogy a legtöbben nem tehetnek/tehetünk róla.:-(
2012. ápr. 11. 16:28
 7/53 anonim ***** válasza:
96%

Mond meg a barátnődnek hogy bekaphatja!!! Hogy tud ilyet kijelenteni,hogy aki császárral hozta világra a gyermekét,az nem szenvedett meg érte???

Csak közlöm hogy én 20órát vajúdtam,nagy fájdalmaim voltak a folyamatos oxitocintól,és a kézzel tágítástól. Egyáltalán nem akartam császármetszést! De mivel elsődleges fájásgyengeségem volt,így kénytelen kelletlen fel kellett vágni a hasamat.

Az anyaság nem ott kezdődik ki hogy szült! Akkor mi van azokkal akik örökbe fogadnak???

Viszont azokat én sem értem akik mindenféle orvosi indok nélkül,császármetszést akarnak!!!

2012. ápr. 11. 16:30
 8/53 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem a barátnőd egy beképzelt valaki (már bocs), aki nem tudja mit beszél. És szerinte biztos az az igazi jó anya, aki hosszú órákon át vajúdik, és szenved. És az sem elég jó anya, aki könnyen és hamar megszüli a gyerekét, mert nem szenvedett eleget. Ja, és az sem, aki kapott érzéstelenítőt. Szerintem annyira hiábavaló az ilyen versengés.

Aki császárral szül, az a hiedelemmel ellentétben általában nem maga választja, hanem komoly orvosi indokai vannak egy ilyen komoly hasi műtétnek, legalábbis így kellene lennie. Ha pedig valaki megteheti, hogy ezt választja, az szerintem szintén nem tudja, hogy ez micsoda.

Ki lehet találni, hogy én császárral szültem. Mert farfekvéses volt. Szülni szerettem volna, de ilyen esetben nem lehet. Nagyon félelmetes egy dolog. Önként kellett besétálnom és felfeküdnöm a műtőasztalra, ahol beadták a gerincembe az érzéstelenítőt, majd amikor már nem éreztem a lábamat, akkor felvágták a hasamat, majd a méhemet, és kivették a gyerekemet. Szó szerint. Aztán borzasztó volt az utána következő néhány óra, meg mikor kimegy az érzéstelenítő. Jó ideig nagyon fáj minden mozdulatra a frissen összevarrt vágás a hason.

Szóval szerintem én szenvedtem eleget.

2012. ápr. 11. 16:35
 9/53 anonim ***** válasza:
92%
Az egyik állandó vitatéma. Biztos mások is vannak, akik így gondolják, maximum nem vállalják fel. Mivel én császáros voltam, a másik oldalon állok. Én 16 órát vajúdtam, rengeteg oxit kaptam, és bazi erős fájásaim voltak, mégse tágultam, ráadásul a lányom rosszul feküdt. Akkor mondta a főorvos az egyik legcsászárellenesebb kórházában, hogy ne várják meg, míg a babával baj lesz, vigyenek a műtőbe, nem fog tudni kijönni a baba, akármit csinálnak (a legelején elment a magzatvíz, ez is gond volt), ráadásul nagyon véreztem. Szóval akkor én nem szenvedtem meg érte? És mi van azzal, aki 1 óra alatt az első fájástól megszülte a gyerekét? Ő kellőképpen megszenvedett érte? Ugyan már. Fájdalom minden szülési formánál van, a császármetszés is szülés, csak nem hüvelyi úti. Most várom a 2-ik babám, kíváncsi leszek, most mi lesz, de a szülésznőm és az orvosom szerint meg se fog kottyani a hüvelyi szülés, az elsővel való fájdalmaimhoz képest. Nem véleményezem a barátnőd, nem tisztem, de sajnos az ilyen embereknek másban is elég érdekes felfogásuk van...engem nem izgatnak, 3 évet vártam a lányomra, több vetélésem és kivizsgálások tömkelege volt, mind fájdalommal járt, de nem érdekelt, a gyerekért mindent.
2012. ápr. 11. 16:35
 10/53 anonim ***** válasza:
91%
Én ezen nagyon feltudom húzni magam!Miért kell leszólni azt aki császárral szült?Mi az hogy ő nem anya??Csak az olyan idióták(már bocsánat)mondanak ilyet akiknek fogalmuk sincs milyen a császár.Aki császárral szül az duplán szenved,csak utána.Én tudom mert én császárral szültem.Több okból kifolyólag lett császárom,nem tágultam,rosszul feküdt a kislányom stb.Nem egy leányálom császár után felkelni(16 óra fekvés),leülni alig tudtam,menni,wc-re leülni,lehajolni,a tüsszentést egy időre elfelejtettem.Ez egy komoly hasi műtét.De akik ilyen könnyelmű kijelentéseket tesznek azoknak ezekről mind fogalmuk sincs.Aki simán szül az mindjárt megfoghatja a babáját is,míg pl én 13.45-kor lett meg a kislányom és este 8órakor hozták be először max.10percre.Majd másnap reggel vízit után mehettem át az őrzőből az osztályra,akkor foghattam meg először.Az anyaság nem azon múlik hogy ki hogyan szüli meg a gyerekét!!!Aki császárral szül az ugyanúgy kihordja a gyerekét stb.Aki ilyet mond az először szüljön egy gyereket császárral és utána járassa a száját.
2012. ápr. 11. 16:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!