Ti mit gondoltok erről? (császármetszés vs. Szülés)
Egyik barátnőmmel beszélgettem nemrég, akinek van egy 1éves kisfia.
Előkerült a szülés téma, és ő kifejtette a véleményét, mégpedig azt, hogy szerinte akinek császármetszéssel jön világra a gyereke, az nem is igazi anya, olyan mintha nem is ő 'szülte' volna, mert nem szenvedett a gyermekéért!
Engem ez teljesen ledöbbentett. Azóta sem tudok magamhoz térni, hogyan mondhat valaki ilyet!
Vagy ezt sokan mások is így gondolják? Te hogyan vélekedsz?
az hogy ki számít anyának azt az idő dönti el nem a szülés módja bár én se értek azzal egyet,hogy csak azért mert nem akar valaki szenvedni már császárral szül.
Én természetes úton szeretnék szülni.
Mond meg a barátnődnek hogy bekaphatja!!! Hogy tud ilyet kijelenteni,hogy aki császárral hozta világra a gyermekét,az nem szenvedett meg érte???
Csak közlöm hogy én 20órát vajúdtam,nagy fájdalmaim voltak a folyamatos oxitocintól,és a kézzel tágítástól. Egyáltalán nem akartam császármetszést! De mivel elsődleges fájásgyengeségem volt,így kénytelen kelletlen fel kellett vágni a hasamat.
Az anyaság nem ott kezdődik ki hogy szült! Akkor mi van azokkal akik örökbe fogadnak???
Viszont azokat én sem értem akik mindenféle orvosi indok nélkül,császármetszést akarnak!!!
Szerintem a barátnőd egy beképzelt valaki (már bocs), aki nem tudja mit beszél. És szerinte biztos az az igazi jó anya, aki hosszú órákon át vajúdik, és szenved. És az sem elég jó anya, aki könnyen és hamar megszüli a gyerekét, mert nem szenvedett eleget. Ja, és az sem, aki kapott érzéstelenítőt. Szerintem annyira hiábavaló az ilyen versengés.
Aki császárral szül, az a hiedelemmel ellentétben általában nem maga választja, hanem komoly orvosi indokai vannak egy ilyen komoly hasi műtétnek, legalábbis így kellene lennie. Ha pedig valaki megteheti, hogy ezt választja, az szerintem szintén nem tudja, hogy ez micsoda.
Ki lehet találni, hogy én császárral szültem. Mert farfekvéses volt. Szülni szerettem volna, de ilyen esetben nem lehet. Nagyon félelmetes egy dolog. Önként kellett besétálnom és felfeküdnöm a műtőasztalra, ahol beadták a gerincembe az érzéstelenítőt, majd amikor már nem éreztem a lábamat, akkor felvágták a hasamat, majd a méhemet, és kivették a gyerekemet. Szó szerint. Aztán borzasztó volt az utána következő néhány óra, meg mikor kimegy az érzéstelenítő. Jó ideig nagyon fáj minden mozdulatra a frissen összevarrt vágás a hason.
Szóval szerintem én szenvedtem eleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!