Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés előtt mennyi idővel...

Szülés előtt mennyi idővel kell a kiválasztott kórház felé jelezni, hogy ott szeretnék szülni, ha nem lesz választott orvosom?

Figyelt kérdés
Érdre járok az SZTK-ba orvoshoz, és a Szent Imrében szeretnék szülni Pesten, és nem szeretnék magánorvost. Csak nem tudom, mikor kell elmenni a kórházba bejelentkezni? 20 hetes vagyok. Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. ápr. 10. 13:35
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Meg aztán anyagilag sem úgy állunk, hogy fogadott orvosnak fizessek, és valóban nem garancia, hogy ott is lesz. Én eddig maximálisan elégedett vagyok az eddigi SZTK-s rendelésekkel, idő, türelem, körültekintés, és teljes segítségnyújtás jellemezte eddig a dolgokat. Csak ezzel a szülés dologgal nem vagyok teljesen képben, hogy hol lehet, stb, de kezdem átlátni, meg végül is a védőnéni és a doki is segít.
2012. ápr. 12. 13:50
 12/13 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy ahova pl én tartozom körzetileg itt eléggé taplók az SZTK-s rendeléseken, mert eddig minden ide járó ismerőstől ezt hallottam. A másik meg hogy itt alternatív szülésre egyáltalán semmilyen lehetőség sincs, így ezért sem szeretnék itt szülni, úgyhogy nekem nem volt kérdéses hogy itt szüljek-e. Van aki más helyeken elégedett az SZTK-val is, de az itteni kórház nem áll az elsők közt sajnos rangsorban, sőt eléggé sokadik. A Szent Imrében mondjuk legalább nagyobb eséllyel lehet kifogni normális ügyeletes dokit, de azért szerintem ez mindig lutri és ugyebár ők nem is tudják, hogy te miket terveztél a szülésre, hogyan képzeled (szülési terv). És hát ha nincs a Szent Imrében fogadott orvosod akkor csak úgy valóban nem csöppenhetsz be oda.

Az én dokimra visszatérve: nyilván úgy mentem hozzá már elsőre hogy megnézte, hogy a kiírt szülés körüli időkben nem utazik el sehova, ő is tisztában van vele, hogy nagy valószínűséggel nem a megjelölt napon fogok szülni, ennek elég nagy az esélye. Ha szeretné megkapni a honoráriumát a szülésért akkor azon lesz hogy ott legyen, ez az ő érdeke is. A másik meg hogy barátnőm is nála szült pár hónapja és őt sem hagyta cserben. Nem minden doki felelőtlen. De szülésznőt is fogadok ugyanott akit ő javasol, a kettő közül az egyik csak ott lesz. :-))

2012. ápr. 13. 09:29
 13/13 anonim ***** válasza:
ja, (április 11.) 11:44-es voltam előbb is, most is. :-)
2012. ápr. 13. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!