Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés előtt mennyi idővel...

Szülés előtt mennyi idővel kell a kiválasztott kórház felé jelezni, hogy ott szeretnék szülni, ha nem lesz választott orvosom?

Figyelt kérdés
Érdre járok az SZTK-ba orvoshoz, és a Szent Imrében szeretnék szülni Pesten, és nem szeretnék magánorvost. Csak nem tudom, mikor kell elmenni a kórházba bejelentkezni? 20 hetes vagyok. Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. ápr. 10. 13:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
nem kötelező semmi,mehetsz akkor is, amikor már elkezdődtek a fájások.De be is mehetsz, körbenézhetsz, megnézheted a szülőszobákat esetleg fogadhatsz szülésznőt ha akarsz. De semmi nem kötelező
2012. ápr. 10. 13:42
 2/13 A kérdező kommentje:
Oké, köszi szépen!
2012. ápr. 10. 14:11
 3/13 anonim ***** válasza:
36.héttől érdemes már akkor odajárni nst/ctg-re. Ne csak úgy derült égből villámcsapásként érkezz a szülés napján, az neked sem jó, hogy azt sem tudod mi merre van.
2012. ápr. 10. 14:32
 4/13 anonim ***** válasza:
62%

elméletileg nincs szabad kórház választás, csak orvos választás.

persze ha odamész fájásokkal nem küldhetnek el.

szülésznőkkel beszélj, esetleg fel is fogadhatsz egyet és mindjárt nincs ilyen gond :)

én is ott szültem, én szülésznőm 20.000.- kért, nagyon aranyos volt, sokat segített terhesség alatt, szülés közben és szülés után is naponta többször meglátogatott

2012. ápr. 11. 02:18
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. No ezt nem is tudtam, hogy kórházat nem lehet választani. Azt megkérdezhetem, ki volt a szülésznőd? Tudom, hogy hülye kérdés, de ez hogy működik? Bemegyek a kórházba, és az osztályon jelzem, hogy szülésznőt keresek?
2012. ápr. 11. 10:27
 6/13 anonim ***** válasza:

Én a Szent Imrében fogok szülni előre láthatólag júniusban.

Azért ez nem ilyen egyszerű, mint itt néhányan írták. És bocs, de eleve nem jó a kérdés amit feltettél, ugyanis ha a Szent Imre kórház nem a bejelentett lakóhelyed szerint körzetileg illetékes kórház, akkor nem szülhetsz ott, csak akkor ha van választott orvosod, aki ott dolgozik. Én tatabányáról megyek pl. oda szülni, de az orvosom melózik, csak így lehet. Szülésznőt ő fog ajánlani, aztán úgy megyek majd hozzá, hogy telefonon egyeztetek vele időpontot amikor megbeszélünk mindent. Ha választott orvosod nincs az adott intézetben, akkor csak akkor tudsz ott szülni, ha éppen vajúdáskor mész be oda, de ezzel nem érdemes játszani, mert ha még nem tágultál ki eléggé vagy nincs olyan fájástevékenység akkor hazaküldenek és megszívtad. Szóval ilyen esetben csak akkor látnak el, ha már "sürgős" az eset és még akkor is kérdezgetni fognak, hogy miért ide jöttél be. Hát én tuti nem bíznám ezt arra hogy csak szülésznőt választok és úgy szülök ott, mert ki tudja hogy bármi okból ha mégse jön össze így akkor megint csak ráfaragtál. Mondjuk az az én személyes véleményem, hogy amúgy mindenképp jó ha az embernek van saját orvosa, mert az ügyeletes orvos általában nem törődik azzal hogy empatikus legyen valakivel aki nem a saját betege és lehet hogy türelmetlen, siettetni fog, nem érdeklik majd az igényeid. És amúgyis szerintem az a biztonságos a babának és neked is ha van egy állandó orvosod, aki végig követi a terhességedet, és ismer, így tudja hogy az egészségi állapotod milyen a szüléskor (nem vagy-e vérszegény, jó a vérnyomásod, hogy bírta a szíved eddig a terhességet, stb.) Szóval én még egy totálisan problémamentes terhesség esetében is fogadnék magánorvost, aki mindig képben van, hogy mi van velem, amilyen nemtörődömök tudnak lenni az SZTK-s rendeléseken az még veszélyes is lehet, egy elsőre nem könnyen felismerhető komplikáció esetén. Én nem játszanék ezzel, szerintem nem ezen kell spórolni, ha tudtok pénzt szánni a dokira. Én pl. epilepsziás vagyok, nem merném magam idegen orvosra bízni, akinek fingja nincs róla, hogy az én speciális epilepsziám mikor jöhet ki és mit kell adni rá.

2012. ápr. 11. 11:44
 7/13 anonim ***** válasza:
És azzal számolj, hogy ha most még nagyon jól is érzed magad, a 30. héttől jön csak a neheze, onnantól jönnek az egészségi problémák is egyre inkább.
2012. ápr. 11. 11:48
 8/13 anonim ***** válasza:

11:44-es

Nem kötekedni akarok, de mi van akkor, ha pl. a választott orvosod pont elutazik?

Akkor kinél fogsz szülni?

2012. ápr. 11. 19:16
 9/13 anonim ***** válasza:

19:16-os vagyok

Szóval csak azért kérdeztem, mert pl. nekem amikor a lányommal terhes voltam volt választott orvosom.

(Én Pécshez tartozom körzetileg és az ottani kórházban dolgozik az orvos.)

38 hetes voltam amikor voltam nála és mondta, hogy kedden sajnos nem lesz itthon, hétfő este Pestre utazik és csak kedd este ér haza. Még viccelt is, hogy ne keddre időzítsem a szülést. Persze a mi kislányunk úgy döntött , hogy kedd hajnalban szeretne kibújni. :)

Így hiába volt fogadott orvosom (akihez persze magánrendelésre jártam), még is az ügyeletes orvosnál és szülésznőnél szültem.

Akikkel ,maximálisan meg voltam elégedve.

Most (még egy hét van vissza), sajnos az anyagiak miatt nem tudtam orvost fogadni és a körzeti SZTK rendelésre járok. El kell mondjam, hogy 100x lelkiismeretesebb és kedvesebb az orvos akihez járok mint akikhez eddig (az UH vizsgálatok alatt)a pécsi kórházban szerencsém volt.

Pedig tudja jól, hogy nem kap érte plusz lóvét.

Úgyhogy egyáltalán nem biztos, hogy ha van is választott orvosod, akkor is minden úgy történik, ahogy tervezi az ember.

A kérdésre visszatérve pedig valóban csak úgy nem mehetsz oda a kórházba, ha körzetileg nem oda tartozol.

2012. ápr. 11. 20:16
 10/13 A kérdező kommentje:

Hát, köszönöm a válaszokat. Az a baj, körzetileg messze tartozom, a bejárás, ha oda kell menni vizsgálatokra, nem a legegyszerűbb.

Választott orvos dolgon sokat gondolkodtunk, de környezetemben sok olyan ismerősöm volt, akinek épp szabin volt a doki, nem ment be, vagy éppen előtt is éjszakázott szülésnél, plusz dolgozott és teljesen készen volt. Akiknek nem volt saját orvosuk, jobb tapasztalatokat meséltek. Amúgy akihez járok SZTK-ba, ő épp Szent Imrés, akkor majd meglátjuk, mi lesz.

Mindenesetre köszönöm.

2012. ápr. 12. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!