Mit kell főként becsomagolnom a Kórházba?
Sziasztok!
30 hetes vagyok, hamarosan megyünk. Pokróc, babaruha (body, rugdalódzó), babapopsikenőcs, textilpelenka, babapopsitörlő...? Cumit vigyek? Mindent becsomagoltam?
pelenka,nálunk kérték
cumit én vittem be
Főleg a babára :)
A Bajcsyba megyek, a Budapestibe.
Ahol én szültem, ott kincstári ruhában voltak a picik. Pelust és popsitörlőt kellett vinni, krémet adtak. Én vittem pelusozó-alátétet is, ami jól jött, mert ugye az ágyon kell átpelusozni és a fiam eleinte mindig össze-vissza pisilt amikor kibontottam, egy egész csomagot elhasználtam emiatt (a lányom születésekor is vittem, neki 1 db kitartott az egész kh-az időszak alatt, de mégiscsak jó volt, hogy nem az ágyneműmön babráltam a pelsussal...) Textilpelust is vigyél vagy kettőt-hármat sztem.
Én cumit nem vittem, mondjuk ha kellett volna (amúgy az egyik fajta promóciós csomagban szokott lenni MAM újszülöttcumi, sokan azt fertőtlenítették le és adták a babának)
én vittem vékony cérnasapit és jól jött mindkétszer, mert a folyosón huzat volt általában és jóval hűvösebb is, mint a szobákban.
Ami nagyon jól jött mindkétszer: kézfertőtlenítő szappan, ugyanis sem a mosdóban sem a szobában nem volt szappan egyáltalán... (aztán meg szoptass meg lásd el az újszülöttedet, bah! szóval én vittem mindkétszer és az egész szoba az enyémet használta, mert hiába szóltunk a takinéninek, nem hozott szappant)
magadnak tegyél még be betétet a gyerekágyas vérzésre, ha lehet, ne always vagy hasonló műanyag bevonatú fajtát, hanem vagy pamutos borításút, vagy anionos betétet, vagy steril gézbe csavarj be steril vattát - amúgy ilyet adnak a legtöbb kh-ban is, ha kérsz. Az első pár napon nekem jól jött hogy vittem inkontinencia betétet, de utána elég volt a sima éjszakai is.
vigyél egy konyharuhát+szalvétát vagy papírtörlőt ami mindkettőnek jó, meg evőeszközt (olyan kést amivel a zsemlét vágni lehet :) ) és jól jöhet egy műanyag ételtartó doboz is, hogy tárolhass benne ezt-azt amit nem eszel meg azonnal.
Engem kiírtak június 15-re, nem tudom, kinél szülök, nem fogadtam szülészt.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!