Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki vigyáz a babára, ha az...

Ki vigyáz a babára, ha az anya kórházba kerül, súlyosan megbetegszik?

Figyelt kérdés

Másfél éves a kislányom, 1 hete kezdett fájni a torkom, amelynek azóta súlyos szövődményei lettek, hiába mentem orvoshoz, most ott tartunk, hogy erős gyógyszerek és szigorú ágynyugalom, ha 3 nap alatt nem javul akkor kórház lehet a vége.

Apa dolgozik, nagyszülők, akik még élnek szintén dolgoznak, kivel marad a kislányom, ha szabadságra nem akarnak elengedni senkit? :( Van erre valamilyen szabály? Vagy csak a munkáltató jóindulatán múlik?

2012. jan. 2. 15:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
apa..... csak ö tudnaelmenni szabira vagya fizetetlen szabadság napokat kér
2012. jan. 2. 15:58
 2/14 anonim ***** válasza:

apa, vagy a nagyszülő. legalábbis én másra nem merném bízni a gyerekem.

Olyan nincs, hogy három munkahelyből egyik sem emberséges! Legalábbis remélem.

2012. jan. 2. 16:00
 3/14 anonim ***** válasza:
78%
"idegenre", szomszédra én nem merném bízni. Nagyszülők közül vki jó lenne, ha bevállalná. Csak azt nem értem, ha ilyen beteg vagy, egyik nagyszülőben sincs annyi, hogy kér x napot, vagy úgy hogy elmegy az egyik szabira x napra , aztán a másik?
2012. jan. 2. 16:05
 4/14 anonim ***** válasza:

Nálunk anyukám megmondta, hogy nem megy dolgozni és kész. Nem örültek neki a főnökök, sőt próbáltak ellentmondani, de anyum azt mondta ez van, nem jön. SOS helyzet. Nem rúgták ki, hisz meg vannak a munkájával elégedve, de azért bepróbálkoztak.

Ha a férjem épp nem vidéken van hosszabb időre, akkor ő ment volna szabira.

Jobbulást!

2012. jan. 2. 16:06
 5/14 A kérdező kommentje:
Sajnos a 3 munkahelyből 2 ugyanaz és úgy tűnik ezek egyformán állnak hozzájuk, nem érdekli őket.:( Elég rosszul is vagyok, de most sokkal jobban aggaszt mi lesz a kislányommal?:( Én sem akarom másra hagyni, de hogy kényszerítsem a párom főnökét, hogy márpedig engedje el?
2012. jan. 2. 16:06
 6/14 anonim ***** válasza:
78%
Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy a férjem elment a hazi orvosához és elmondta, hogy mi a szitu. Az orvossal megbeszélték, hogy hol ia fáj neki és táppénzen volt amíg muszáj voltén kórházban voltam.
2012. jan. 2. 16:15
 7/14 anonim ***** válasza:
78%

Ha ilyenek a munkahelyek, akkor marad az, hogy apának a gyerek, nagyszülőknek az unokája!

Undorító dolog lógni munkahelyről, de itt egyértelmű, hogy EL KELL JÖNNI pár napra. Osszák fel hárman. Lehet elég 1-1-1 nap.

Amúgy meg bízz benne, hogy nem lesz semmi baj!!!!! És nem kell kórházba menned!

2012. jan. 2. 16:17
 8/14 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy ne engednék el egyiküket sem, én egy nagyon brutális munkahelyen dolgoztam, kőkemény versenyszféra, elsőszámú asszisztens a cégvezető mellett, mégis, ha bármi volt, elengedett a főnököm. Ő is emberből van és mindenkit lehet helyettesíteni, manapság pedig már mobilon és távoli interneteléréssel is lehet dolgozni, ha úgy adódik.

Vagy táppénzre lehet jönni, de szerintem ha az édesanya kórházba kerül és apukának kell otthon maradni a babával (kisbabával ráadásul!), akkor nincs munkahely, ami azt mondja, hogy nem.

2012. jan. 2. 17:01
 9/14 A kérdező kommentje:
Pedig sajnos nagyon úgy tűnik, hogy a magyar rendőrség ilyen... Apa és nagymama is ott dolgoznak és egyértelmű elutasítást kaptak mindketten, még a nagypapában lehet reménykedni a legjobban, az ő munkahelye nemzetközi cég.
2012. jan. 2. 17:36
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Betegszabadságra sem mehetnek? Nehogymár SENKI ne tudjon menni Ha hamarabb besegitett volna valaki lehet hogy nem jutsz ide. Hozzám elhozhatod ha nincs senki:-)
2012. jan. 2. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!