Ki vigyáz a babára, ha az anya kórházba kerül, súlyosan megbetegszik?
Másfél éves a kislányom, 1 hete kezdett fájni a torkom, amelynek azóta súlyos szövődményei lettek, hiába mentem orvoshoz, most ott tartunk, hogy erős gyógyszerek és szigorú ágynyugalom, ha 3 nap alatt nem javul akkor kórház lehet a vége.
Apa dolgozik, nagyszülők, akik még élnek szintén dolgoznak, kivel marad a kislányom, ha szabadságra nem akarnak elengedni senkit? :( Van erre valamilyen szabály? Vagy csak a munkáltató jóindulatán múlik?
apa, vagy a nagyszülő. legalábbis én másra nem merném bízni a gyerekem.
Olyan nincs, hogy három munkahelyből egyik sem emberséges! Legalábbis remélem.
Nálunk anyukám megmondta, hogy nem megy dolgozni és kész. Nem örültek neki a főnökök, sőt próbáltak ellentmondani, de anyum azt mondta ez van, nem jön. SOS helyzet. Nem rúgták ki, hisz meg vannak a munkájával elégedve, de azért bepróbálkoztak.
Ha a férjem épp nem vidéken van hosszabb időre, akkor ő ment volna szabira.
Jobbulást!
Ha ilyenek a munkahelyek, akkor marad az, hogy apának a gyerek, nagyszülőknek az unokája!
Undorító dolog lógni munkahelyről, de itt egyértelmű, hogy EL KELL JÖNNI pár napra. Osszák fel hárman. Lehet elég 1-1-1 nap.
Amúgy meg bízz benne, hogy nem lesz semmi baj!!!!! És nem kell kórházba menned!
Nem hiszem, hogy ne engednék el egyiküket sem, én egy nagyon brutális munkahelyen dolgoztam, kőkemény versenyszféra, elsőszámú asszisztens a cégvezető mellett, mégis, ha bármi volt, elengedett a főnököm. Ő is emberből van és mindenkit lehet helyettesíteni, manapság pedig már mobilon és távoli interneteléréssel is lehet dolgozni, ha úgy adódik.
Vagy táppénzre lehet jönni, de szerintem ha az édesanya kórházba kerül és apukának kell otthon maradni a babával (kisbabával ráadásul!), akkor nincs munkahely, ami azt mondja, hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!