Anyukák, adjatok tanácsot?!
Megpróbálom röviden leírni:
1 éve élünk együtt a Párommal, és Kisbabát várunk. Amikor én odaköltöztem hozzá, már a lakásban volt 2 bulldog. Én magam miatt elviselem, de egy csecsemő mellé, úgy vélem nem fér közvetlen közelében 2 kutya.
Igazából érveket várok amiket a Páromnak tudnék felhozni, hogy miért ne éljenek velünk az állatok... van garázsunk, fűthetünk is nekik!
Én amire gondoltam idáig: 10 éves öreg és beteg kutyák, a mi szervezetünk és egy újszülőtté teljesen másképp reagál a bacikra.
( Tudni kell, hogy bevizelnek a lakásba és röfögnek meg böfögnek hangosan! Na meg egymás golyóit nyalogatják, és féltékenyek sokszor egymásra ami verekedésbe torkollik... )
De biztosan van még olyan, ami ez ellen szól.
Kérlek anyukák segítsetek!
A Párom hajthatalan... :-(
Kemény dió...az a baj, hogy ha hajthatatlan, és meg van róla győződve, hogy nem fog ártani a picinek, akkor te nem igazán fogod tudni meggyőzni érvekkel...esetleg a ha azt mondod, hogy a doki mondta,mert akkor tudományosan is megalapozottabb.
Amúgy megértelek,én sem bírom, ha nagy termetű kutya bent van a lakásban:(
Szia!Teljesen igazad van,egy kisbaba mellett nincs helye állatnak!Összejárnak mindent,folyatják a nyálukat,hordják a bacikat.Nem hiszem ,hogy párodnak hiányozna,hogy a gyermeke netán valamilyen fertőzést kapjon el.Nem tudod ezt neki elmondani,vagy őt nem érdekli ez??Mond meg neki,hogy a gyereke egészsége a tét..A kutyáit megtarthatja,csak épp nem a kisbabával egy fedél alatt.
üdv:4hós kislány anyukája(nálunk macskák vannak,de nem a miénk,ezért nem tehetünk semmit.Megpróbálom nagyon elkülöníteni tőlük.De tudom milyen rossz mikor minden tiszta szőr..stb..)
Hát én nagyon nagy kutyabarát vagyok, de azt mondom, hogy kisbaba mellé egyszerűen nem való, mert nagyon-nagyon sok betegséget elkaphat. Pláne bulldog, sokat nyáladzik, és ahogy leírod, hogy egymás golyóit nyalogatják...
Úgy gondolom, hogy azért a Párodnak el kéne gondolkodnia azon, hogy a születendő gyermeke egészsége vagy a két kutya a fontosabb.
Ha meg tudjátok oldani, hogy elszeparálva tartsátok a babától, akkor próbáljátok meg. Amúgy nekem sem lenne szívem eltávolítani őket, mindent megpróbálnék, hogy maradhassanak, de a babától teljesen elzártan.
Annyira nem akarom győzködni, ha nem érti meg, akkor hazaköltözöm Anyumékhoz.
Abban egyetértek, hogy jó, ha van otthon állat, biztosan jót tesz a fejlődésének, ha néha megsimogatja a Csemeténk, de ezt túlzásnak tartom.
Van ötletetek még érvek felhozásához?
Addig nem akarok várni, mert én el szeretném kezdeni kiszoktatni őket. Azért 10 éve bent, nekik is nagy változás... nem akarok rosszat nekik sem.
Meg ha nagy lesz a pocim, lesznek komolyabb problémáim is mint ilyennek foglalkozni...
Szia!
Szerintem meg lehet oldani kutya mellett is a babázást,bár ahogy írod itt két problémás kutyáról van szó.A garázs jó ötlet,hiszen azt se lehet,hogy kirakod őket.Próbálj meg a pároddal beszélni még egyszer erről és őszintén mond el,hogy ez benned milyen érzést vált ki és,hogy félsz ettől az érkező új helyzettől.A kutyák akár a babában is kárt tehetnek,ha már ott járkál köztük és rájuk jön az 5 perc.Nekünk 1 kis kutyánk van és Ő is néha elég szeles és amióta megvan a kisfiunk (17hónapos) azóta sokkal szigorúbban van fogva a kutya és természetesen 5-6 hónapos koráig nem is érintkezhettek és minden simogatás után alapos kézmosás volt.Most már nagyon jó barátok.De mi is azt mondtuk,hogy ha a legkisebb jelét látjuk annak,hogy a kutya veszélyt jelentene a gyerekre akkor a kutya megy.Mi nem tudtuk volna sehova bezárni,mert kis lakásban élünk.De hála Istennek minden ok.
Annak ellenére, hogy az 5 hónapos lányunk mellett nekünk van egy másfél éves tacskónk is, a te helyzetedben mégis ellenére vagyok a dolognak.
Ez a maguk alá vizelnek és összeverekednek nem éppen a legjobb! Alapból harci kutyák, hiába X évesek.
Mint írtad betegek, gondolom a pároddal nőttek fel.. valószínűleg ezért viseli nehezen azt, hogy nemsokára meg kell 'tőlük' szabadulnia. Hidd el, egy kutya sok embernek olyan, mint a gyermeke. Én is úgy gondolom, hogy két gyermekem van. De, nyilván a lányomnak ezerszer több dolgot megteszek, hisz ez a természetes. De attól még nem dobom ki a kutyámat.
Viszont a ti esetek másabb! Ha úgy érzed, hogy el kell költöznöd onnan, akkor menny és ha megoldódik a helyzet, hazaköltözöl a gyermekeddel.
Vagy alakítsatok ki a garázsba a kutyáknak megfelelő környezetet.
Biztos vagyok abban, hogy a párodat nem fogod tudni meggyőzni.. viszont azzal 'zsarolni' majd, hogy elköltözöl ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!