Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, adjatok tanácsot?!

Anyukák, adjatok tanácsot?!

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden leírni:

1 éve élünk együtt a Párommal, és Kisbabát várunk. Amikor én odaköltöztem hozzá, már a lakásban volt 2 bulldog. Én magam miatt elviselem, de egy csecsemő mellé, úgy vélem nem fér közvetlen közelében 2 kutya.

Igazából érveket várok amiket a Páromnak tudnék felhozni, hogy miért ne éljenek velünk az állatok... van garázsunk, fűthetünk is nekik!

Én amire gondoltam idáig: 10 éves öreg és beteg kutyák, a mi szervezetünk és egy újszülőtté teljesen másképp reagál a bacikra.

( Tudni kell, hogy bevizelnek a lakásba és röfögnek meg böfögnek hangosan! Na meg egymás golyóit nyalogatják, és féltékenyek sokszor egymásra ami verekedésbe torkollik... )

De biztosan van még olyan, ami ez ellen szól.

Kérlek anyukák segítsetek!

A Párom hajthatalan... :-(

2011. dec. 14. 13:51
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:

Kemény dió...az a baj, hogy ha hajthatatlan, és meg van róla győződve, hogy nem fog ártani a picinek, akkor te nem igazán fogod tudni meggyőzni érvekkel...esetleg a ha azt mondod, hogy a doki mondta,mert akkor tudományosan is megalapozottabb.

Amúgy megértelek,én sem bírom, ha nagy termetű kutya bent van a lakásban:(

2011. dec. 14. 13:57
 2/31 anonim ***** válasza:
Ha jol tudom a bulldogog eleg veszelyesek,a nemeteknel olvastam több tamadast,harapassal,javitjatok ki ha tevedek.En felnek bent tartani,nehogy a ket kan feltekeny legyen,es ne adj Isten,megharapja,tamadja a picit.
2011. dec. 14. 14:00
 3/31 anonim ***** válasza:

Szia!Teljesen igazad van,egy kisbaba mellett nincs helye állatnak!Összejárnak mindent,folyatják a nyálukat,hordják a bacikat.Nem hiszem ,hogy párodnak hiányozna,hogy a gyermeke netán valamilyen fertőzést kapjon el.Nem tudod ezt neki elmondani,vagy őt nem érdekli ez??Mond meg neki,hogy a gyereke egészsége a tét..A kutyáit megtarthatja,csak épp nem a kisbabával egy fedél alatt.

üdv:4hós kislány anyukája(nálunk macskák vannak,de nem a miénk,ezért nem tehetünk semmit.Megpróbálom nagyon elkülöníteni tőlük.De tudom milyen rossz mikor minden tiszta szőr..stb..)

2011. dec. 14. 14:00
 4/31 anonim ***** válasza:

Hát én nagyon nagy kutyabarát vagyok, de azt mondom, hogy kisbaba mellé egyszerűen nem való, mert nagyon-nagyon sok betegséget elkaphat. Pláne bulldog, sokat nyáladzik, és ahogy leírod, hogy egymás golyóit nyalogatják...

Úgy gondolom, hogy azért a Párodnak el kéne gondolkodnia azon, hogy a születendő gyermeke egészsége vagy a két kutya a fontosabb.

Ha meg tudjátok oldani, hogy elszeparálva tartsátok a babától, akkor próbáljátok meg. Amúgy nekem sem lenne szívem eltávolítani őket, mindent megpróbálnék, hogy maradhassanak, de a babától teljesen elzártan.

2011. dec. 14. 14:01
 5/31 A kérdező kommentje:

Annyira nem akarom győzködni, ha nem érti meg, akkor hazaköltözöm Anyumékhoz.

Abban egyetértek, hogy jó, ha van otthon állat, biztosan jót tesz a fejlődésének, ha néha megsimogatja a Csemeténk, de ezt túlzásnak tartom.

Van ötletetek még érvek felhozásához?

2011. dec. 14. 14:01
 6/31 anonim ***** válasza:
Hát, egy állattulajdonost nehéz lesz meggyőzni! Én szeretem a kutyákat, de nem a lakásban! Én személy szerint nem élnék sem kutyával, sem macskával együtt egy lakásban! De mindenki maga tudja! De párod a gyerek érdekében, ha majd megszületik, csak máshogy fog gondolkozni! Nem egészséges semmiképpen! Hogy mivel győzd meg, hát, nem tudom! Nehéz lesz! Ténylg talán ahogy majd meglátja a csöppséget, már ő sem fogja akarni a lakásban a kutyákat!
2011. dec. 14. 14:03
 7/31 anonim ***** válasza:
Családi házban, vagy panelban laktok?
2011. dec. 14. 14:05
 8/31 A kérdező kommentje:

Addig nem akarok várni, mert én el szeretném kezdeni kiszoktatni őket. Azért 10 éve bent, nekik is nagy változás... nem akarok rosszat nekik sem.

Meg ha nagy lesz a pocim, lesznek komolyabb problémáim is mint ilyennek foglalkozni...

2011. dec. 14. 14:06
 9/31 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem meg lehet oldani kutya mellett is a babázást,bár ahogy írod itt két problémás kutyáról van szó.A garázs jó ötlet,hiszen azt se lehet,hogy kirakod őket.Próbálj meg a pároddal beszélni még egyszer erről és őszintén mond el,hogy ez benned milyen érzést vált ki és,hogy félsz ettől az érkező új helyzettől.A kutyák akár a babában is kárt tehetnek,ha már ott járkál köztük és rájuk jön az 5 perc.Nekünk 1 kis kutyánk van és Ő is néha elég szeles és amióta megvan a kisfiunk (17hónapos) azóta sokkal szigorúbban van fogva a kutya és természetesen 5-6 hónapos koráig nem is érintkezhettek és minden simogatás után alapos kézmosás volt.Most már nagyon jó barátok.De mi is azt mondtuk,hogy ha a legkisebb jelét látjuk annak,hogy a kutya veszélyt jelentene a gyerekre akkor a kutya megy.Mi nem tudtuk volna sehova bezárni,mert kis lakásban élünk.De hála Istennek minden ok.

2011. dec. 14. 14:08
 10/31 anonim ***** válasza:

Annak ellenére, hogy az 5 hónapos lányunk mellett nekünk van egy másfél éves tacskónk is, a te helyzetedben mégis ellenére vagyok a dolognak.

Ez a maguk alá vizelnek és összeverekednek nem éppen a legjobb! Alapból harci kutyák, hiába X évesek.

Mint írtad betegek, gondolom a pároddal nőttek fel.. valószínűleg ezért viseli nehezen azt, hogy nemsokára meg kell 'tőlük' szabadulnia. Hidd el, egy kutya sok embernek olyan, mint a gyermeke. Én is úgy gondolom, hogy két gyermekem van. De, nyilván a lányomnak ezerszer több dolgot megteszek, hisz ez a természetes. De attól még nem dobom ki a kutyámat.

Viszont a ti esetek másabb! Ha úgy érzed, hogy el kell költöznöd onnan, akkor menny és ha megoldódik a helyzet, hazaköltözöl a gyermekeddel.

Vagy alakítsatok ki a garázsba a kutyáknak megfelelő környezetet.

Biztos vagyok abban, hogy a párodat nem fogod tudni meggyőzni.. viszont azzal 'zsarolni' majd, hogy elköltözöl ..

2011. dec. 14. 14:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!