Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, adjatok tanácsot?!

Anyukák, adjatok tanácsot?!

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden leírni:

1 éve élünk együtt a Párommal, és Kisbabát várunk. Amikor én odaköltöztem hozzá, már a lakásban volt 2 bulldog. Én magam miatt elviselem, de egy csecsemő mellé, úgy vélem nem fér közvetlen közelében 2 kutya.

Igazából érveket várok amiket a Páromnak tudnék felhozni, hogy miért ne éljenek velünk az állatok... van garázsunk, fűthetünk is nekik!

Én amire gondoltam idáig: 10 éves öreg és beteg kutyák, a mi szervezetünk és egy újszülőtté teljesen másképp reagál a bacikra.

( Tudni kell, hogy bevizelnek a lakásba és röfögnek meg böfögnek hangosan! Na meg egymás golyóit nyalogatják, és féltékenyek sokszor egymásra ami verekedésbe torkollik... )

De biztosan van még olyan, ami ez ellen szól.

Kérlek anyukák segítsetek!

A Párom hajthatalan... :-(

2011. dec. 14. 13:51
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Családi házban lakunk.

Ez a lecke nagyon fel van adva :-)

Már nem bírom tovább magamban tartani, a napokban mindenféleképpen beszélek vele.

Fáj, mert olyan kis Boldog, úgy látom most elsőnek kiegyensúlyozott az élete...

Köszi az eddigi válaszokat, és várom még a véleményeteket ! :)

2011. dec. 14. 14:14
 12/31 anonim ***** válasza:
én beszélnék egy állatorvossal vagy egy igazi, rendes tenyésztővel/kutyakiképzővel és az ő véleményével állnék a párom elé.
2011. dec. 14. 14:35
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy ismerősöm - pont ez a szitu: 2 amerikai buldog (asszem); családi ház; kutyák a házban; baba 4 hónapos

"megoldás": gyerek kizárólag a kiságyban van; kutyák az előszobában

Kérdeztem, mi lesz, ha gyermek majd mászni szeretne. Válasz: járóka!

Szerintem nagyon durva, hogy a gyerek van ketrecben a kutyák miatt... :(

Nekünk egy macskánk volt, akitől MINDEN tiszta szőr volt a lakásban. A baba születése előtt átadtuk anyóséknak a cicát, aki azóta fára mászik, egerészik és vannak cicabarátai. Sokkal jobb az állatnak is és nekünk is így!

2011. dec. 14. 14:50
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Én konkrétan angol bulldogra gondolok, azt a fajtát ismerem.Mikor a lányunkat vártuk a párom unokanővérével és annak férjével meg kisfiával éltünk együtt.Az alsó lakásban laktak a lány szülei, náluk voltak mindig a kutyák bent a lakásban.

Ők elköltöztek még a tél előtt, így a lakás fűtetlen maradt (na meg nem is gyújtottak volna be tüzifa híján 2 kutya miatt)így a csaj úgy döntött, hogy akkor a kutyák bent alszanak nálunk.

Alaklmanként nappal is bent voltak, de az megint más, ha kicsit megmelegszenek.

Viszont a bulldog valószínűleh megfázott, ennek köszönhetően reggelre (elnézést a kifejezésért)összepisilt meg fosott mindent a lakásban ahová el tudott jutni és égtelen büdös volt.

A szobaajtónkat be kellett csukni éjjelre, mert bejött volna hozzánk is és ha nem is jött be akkor a röfögésétől és horkolásától nem tudtunk aludni.Mellesleg ha becsukjuk az ajtót, akkor a meleg sem jött be, így 16 fok lett reggelre és az a szoba lett volna később a gyerekszoba, az én gyerekem pedig nem fog 16 fokban fagyoskodni vagy kutyaszarszagban aludni!

Minden reggel korábban keltem mint ők és 6-7 hós terhesen a hatalmas hasammal suvickoltam a lakást tömény domestossal(ami már önmagában sem egészséges dolog), hogy azt az istentelen bűzt eltüntessem.Mire felébredtek ragyogott minden.Párszor megfordult a fejemben, hogy rájuk hagyom, takarítsanak ők, de képtelen voltam úgy hagyni a lakást!

Végül a párom jól összeveszett emiatt a csajjal, azóta sem beszélnek.Arra hivatkozott a nő, hogy neki is van gyereke, a párom meg mondta neki, hogy akkor fektesse mellé a kutyát, mert egy terhes nőnek nem egészséges ezt szagolni, nemhogy egy kisgyereknek és egy újszülöttnek.

Egy szó mint száz, a kutya azóta elszökött, hálistennek nem is lett meg azóta sem, ők is elköltöztek így már miénk a lakás és a lányom nem kutyaszarban mászkál, mert hozzánk még alkalmanként sem jöhet be a megmaradt blöki.

Szerintem ezt meséld el a párodnak és biztosan jobb belátásra tér.

Alakalmanként engedjétek be őket a megszokott életterükbe olyankor, amikor az nem ütközik a ti és a babátok időbeosztásába, így a kutyák sem érzik magukat túlságosan elszigeteltnek.

11,5 hós kiscsaj anyuja

2011. dec. 14. 14:55
 15/31 A kérdező kommentje:

Húúú köszi mindenkinek! :-)

Beszélni fogok vele, és utána megmutatom neki a hozzászólásotokat !

Én is így látom reálisnak, nem kell választani, nem az utcára tennénk ki őket...

Remélem sikerrel járunk :-)

2011. dec. 14. 15:02
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Imádom az állatokat no de ilyen esetben dönteni is tudni kell gyerek vagy kutya hisz tényleg nem egy jámborféle a tiétek és én ebben a helyzetben egy percre sem gondolkodnék a kutya menjen ki és kész....hisz azt kell csak a férjedtől megkérdezni hogy ki lesz az első onnastól hogy a bébi megszületik??Gondolom a válasza a baba lesz így el is dőlt hogy ki hova megy:))Állj a sarkadra nincs kec-mec hisz nagyon sok csúnyán végződő történetet hallotunk már...SAJNOS:(
2011. dec. 14. 15:09
 17/31 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem ezt terhesség előtt át kellett volna gondolni! A kutyák már akkor is megvoltak. A párodat meg ismerhetted műr, hogy nem fog a baba miatt megválni tőlük.

Én nagy állatbarát vagyok és szerintem kegyetlenség lenne a kutyákkal kicseszni, pláne, hogy megszokták a jót. Akár jön a baba, akár nem, az állat is EGY ÉRZŐ LÉNY!

Tanácsom: ha lesz egy gyerekszoba, azt csukva tartani fertőtlenítés után! az első időkben még megteheted, mert esznek-alszanak. Később meg a szőnyegen eljátszik a saját szobájában, ahova a kutyák nem mehetnek be!

Ha meg már kúsznak-másznak, akkor nem kerülöd el, hogy a gyerek ne fetrengjen a kutyák által csinált "mocsokba".

2011. dec. 14. 15:18
 18/31 A kérdező kommentje:

Bocsika, de nem azt kérdeztem, hogy mit kellett volna csinálni...

De amúgy Te is kimondtad a lényeget, az utcsó mondatodban... :-)

2011. dec. 14. 15:24
 19/31 anonim ***** válasza:
Vagy a gyerek vagy a 2 kutya... főleg míg a baba nem tud menni legalább, 2évesnél elöbb nem raknék kutyát gyerekhez. Nekünk is van magyar-német vizsla keverék, kint jól el van. Ha meg annyira benti kutyák, úgyis hozzá fognak szokni, a kutya alkalmazkodó állat. gyereket jobban féltem mint a kutyát. meg ha nem szobatiszták főleg rakjátok ki. macskánk is van azt kitessékeltem a konyhába:D nagyon sokmindent feltudnék még hozni. véremben van az érvelés:D
2011. dec. 14. 15:57
 20/31 A kérdező kommentje:

Légyszi írj nekem, mert kell, hogy megjöjjön a Drágám esze ! :)

Akár itt, akár priviben, nagyon hálás lennék!

Nekem még nincs tapasztalatom gyereknevelés téren... :(

2011. dec. 14. 16:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!