Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baba hordozot keresek? Olyan...

Baba hordozot keresek? Olyan sokféle van, adjatok tanacsot.

Figyelt kérdés

mindenkep csatos kell,bena vagyok kotozgetni,olyat szeretnek ami esetleg ujszulott kortol is jo

a meitai nagyon tetszik de az is csak 3 hostol van ami csatos

max 10ezerig,hasznaltan is jo

2011. szept. 15. 09:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

a csatos és béna vagyok kötözgetnire:

Elmentem a brendonba venni egy kendőt. Ugye van 3nap amíg ka nem lett se koszos se sérült az áru visszaveszik, ha nem válik be.

Megvettem, kifizettem, otthon kb 30percig vakartam a fülem a leírás és képek felett, majd fogtam a kendőt meg a bébit, és azóta le se tettem:)

Pedig előtte a hátamon is felállt a szőr, ha arra gondoltam, hogy kötözgetés és egyebek.

Mandukát szokták még javasolni.

2011. szept. 15. 09:49
 2/14 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, de javítsatok ki, ha tévedek, újszülött kortól csak a kendő javasolt. Igazából nekem ez azért szimpi, mert kvázi ölben van a baba, de én sem tudnám megszokni, hogy kötözgetni kell.

Van még a baby bag, de erről igazándiból még nem hallottam semmit. Az én pindurim 1,5 hónapos és én is szeretnék neki venni hordozót, mert ugyan autós hordozónk van, de az nehéz is és nem is szeretem bele tenni.

2011. szept. 15. 09:50
 3/14 A kérdező kommentje:

nekem is muszaj valami mert van egy 2 eves eleven fiam,kell a két szabad kéz

manduca kurtadrága

2011. szept. 15. 10:31
 4/14 anonim ***** válasza:

nekünk cybex volt az elején, olyan amiben lehet fektetni is a babát vagy előre veled szembe tenni vagy kifele. Nagyon egyszerű feltenni. Kényelmes, nem húzza a vállat, én egyszer 3 órát cipeltem benne a fiamat és meg sem éreztem... Aztán késöbb manducára váltottunk, mikor már nagyobb volt... így a cybexem eladó, ha érdekel... itt találsz képeket: [link]

nekünk narancssárga van, jó kis vidám szín.

De sajnos 10 000ért nem tudom odaadni, mert elég drága volt, én 15 000re gondoltam...

2011. szept. 15. 10:41
 5/14 anonim ***** válasza:

a c-bex sokkal jobb, mint bármely kendő, amit ha rosszul kötsz meg....a fejlődésneurológusunk azt mondta, hogy meg se próbáljam, mert nem hiába van hozzá kötözős tanfolyam, többet ártasz, mint használsz vele. A babybagot amerikában és több más orszábban is betiltották, mert a babák megfulladtak benne, illetve a bölcsőhalál is előfordult egy-két esetben. - nekem mondjuk eszembe sem jutott azt megvenni.

Én is a c-bexre esküszöm!

2011. szept. 15. 13:34
 6/14 anonim ***** válasza:

A csatos hordozók a legdrágábbak, erre készülj fel... :S

A sima mei tai, a kötözős, újszülött kortól használható, csak a baba lábait békapózba kell tenni, és olcsóbb, mint a csatos. Ne ijedj meg ennek a kötésétől, sokkal egyszerűbb megtanulni, mint a kendőt.

De vannak olyan csatosok ,amiket újszülött kortól lehet használni szűkítővel (pl. Liliputi).

Egyébként a Cybex is jó, de a semmi értelme annak, hogy fekve is lehet benne hordozni a babát... És ami még fontos: ne hordozd benne a babát kifelé fordítva (mert olvastam, hogy ezzel ajánlják, pedig ez nem egészséges)!

[link]

[link]

2011. szept. 15. 15:47
 7/14 anonim ***** válasza:
valóban ajánlják némelyik csatost újszülött kórtól, de az arvosunk és még sokan mások is azt mondják, hogy az egyáltalán nem egészséges a babának... Míg a cybexben tudod fektetni, és merevítős, szóval tuti jót tesz a gerincének, majd mikor nagyobb hordhatod magad felé fordítva, és mikor még nagyobb akkor kifele. Nem is értem az előző válaszoló miért írta, hogy az káros, persze, ha még pici káros, de arra az időre van más megoldás... Szóval én is cybex párti vagyok, a legpraktikusabb!
2011. szept. 15. 23:57
 8/14 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti vagyok.

Előző!

Ha kicsit is beleolvastál a linkekbe, akkor érted, hogy miért lehet káros... Mert nyilván nem minden babának lesz tőle baja, de én nem kísérleteznék.

És mint már írtam, felesleges fekve hordozni, a függőleges nem árt a babának, csak eleinte (kb. az első 3 hónapban) legyen felpakolva békapózba a lába, utána pedig kilóghat.

Itt egy videó a mei tai-ról, újszülöttel:

http://www.youtube.com/watch?v=CosVYcoVaSY&feature=related

Viszont 10 ezer alatt nem nagyon fogsz találni (jó) hordozót, főleg nem csatosat, azok általában 15.000-nél kezdődnek.

2011. szept. 16. 20:54
 9/14 A kérdező kommentje:
megneztem a videot,de ott a baba fejet semmi nem tartja..pedig mei tai nagyon bejonne
2011. szept. 16. 21:48
 10/14 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Igen, ez tény, ezért nem kell ennyire visszahajtani az alját, ahogy a videón (visszalehet, hogyha a baba nagyon kicsi és "elveszik" a mei tai-ban, de annyira ne, hogy baba fejét ne tartsa semmi), csak most hirtelenjében azt a videót találtam, de most kerestem másikat, itt nincs visszahajtva:

http://www.youtube.com/watch?v=Jc4-tSd0a2U

2011. szept. 16. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!