S. O. S Nagyon kétségbe vagyok esve! Adnátok tanácsot?
Ksilányomnak jön a foga, és két napja hígabb a széklete, ésmostanra annyira kimarta neki a nuniját és a popóját,hogy tisztába tevéskor már remegett és annyira nagyon sírt. Mivel kezelhetném neki,míg nem látja a dokinéni???
Kenem neki mindig sudocrem-mel, és tegnap óta már napi 3szor Canesten-nel is kentem. (doki utasítására).
De egyre rosszabb a helyzet, olyan mintha tele lenne neki nagy piros dudorokkal,és rettentően piros.
Annyira sajnálom szegénykét,alig tudtam megvigasztalni,úgy sírt.
Ugye tudtok valamit tanácsolni??
A popsitörlő helyett most inkább pelusozáskor langyos, kamillás vízzel mosd le, az nyugtatja a bőrt.
Sudocream vagy Bepanthen, sajnos, minden babánál más válik be.
Ha jól emlékszem a canestent talán nem is szabad sérült bőrre kenni, nem akarok hülyeséget mondani. Unokaöcsém ilyenre egy gyógyszertárban készített kencét kapott. Nálunk nem fajult idáig a helyzet, amikor már kezdett csúnyán pirosodni, a cink-oxidos DM-es pelenkakiütés elleni krém segített megelőzni. Törlőkendőt ilyenkor tényleg nem ajánlatos használni, viszont a Neogranormon vagy Bepanthen segíthet, míg eljuttok dokihoz.
Jobbulást a picinek!
Köszönöm szépen.
Neogranormon van itthon, kamillás vízzla lemostam neki,kicsit szellőzött,és neogranormonnal kentem be, el is aludt utána a kicsikém.
A Canesten(gyerekeknek való) annyit mondott a doki néni,hogy csúnya híg széklet, vagy hasmeném utókövetkezménye mindig egy kis gombás fertőzés, és ezért kell ezzel kenni. Hát ....
Az egyetlen megoldás ha jól lemosol róla minden sz@r kencét kamillás vízzel és a jól befűtött lakásban szabadon hagyod a kis fenekét, hajszárítóval szárítgasd és meglátod mennyivel jobb lesz. Utána kenhetsz rá neogranormont.
Ja és még az jutott eszembe, hogy volt egy cikk és itt egy kérdés a popsitörlőkről hogy mennyire ártalmasak. Szerintem próbáld minden kaki után vízzel lemosni a gyereket hanyagold a törlőkendőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!