Engem ez megőrjít. Mást is?!
Környezetemben lévők, ha nálunk vannak vagy vagyunk valahol, akkor állandóan azzal jönnek a lányunknak, hogy 'Panaszkodjál!' vagy 'Jaj Anya, nem úgy van az'.
Nem egyszer hallgatom ezeket a mondatokat. Lányunk 5 hónapos, nem sír, csak ha gondja van. Csak úgy indulunk el itthonról, ha az igényei 70-80%-ban ki van elégítve.
Miután már jó ideje gagyog, szokták neki mondani, hogy: 'Na panaszkodjál kisasszony! Mit csináltak veled!?'
Vagy ha valaki kérdez engem a gyerekkel kapcsolatban és válaszolok neki, hogy pl. jön a foga, de még szerintem 1 hónap bőven, akkor néznek rá a gyerekre és mondják hozzám célozgatva, hogy: 'Jaj Anya! Ugyan már, mindjárt kinő a fogacskám!'
Mintha a gyerekem magyar hangjai lennének ... hihetetlenül zavar!
Főleg a panaszkodjál c. fejezet ... mert én gy érzem ilyenkor, hogy mások ezzel akarják kifejezni felém burkoltan, hogy szr anya vagyok!
Én megértelek! Legszívesebben leverném egy lapáttal az összeset, aki "szinkronizálja" a gyereket. Szerintem nagyon idióta szokás :))). Bár nem hiszem, hogy ezzel téged akarnának minősíteni, szimplán csak egy ostoba szokás, ami gyakran akaratlanul is dől az emberekből.
Meg amikor a fényképekhez írnak ilyen szellemes megjegyzéseket, attól is sokszor csak forgatom a szemem. Pedig ebben a saját apukám is nagyon remekel, csak nem akarom megsérteni.
Tojd le ezeket, én is azt próbálom!
Mert csak így képesek kommunikálni és egyértelmes felnőtt mondatuk nincs.
És így elég nehéz bármit is megbeszélni.
Többnyire ezért is zavar!
Én a sajátjaimat is szinkronizáltam egyszerüen mert vicces volt:) De másét (aki nem nagyon közeli barátnőm vagy szeretett rokon) eszembe se jutna ilyenekkel meg főleg nem hogy panaszkodjál hogy nem foglalkoznak veled meg anyád nem ad enni stb.
Mert ebben tök igazad van hogy szerintem is ezzel a véleményüket próbálják átadni csak szemtől szembe nem mondják csak így a "gyerek hangján".
Nekem öregnéni mondta ránézve a fiamra "anya hát megfázik a fejecském, hol a sapkám?"
Na én is falnak mentem ettől:)
Szerintem ezt mindenki mondja. Bár nálunk kezdenek átállni a "mesélj valamit"-re. Ezt sokkal jobban szeretem.
Amúgy régebben még volt olyan is, hogy "biztos bántanak otthon". Na attól kivoltam...
Attól függ milyen napom van.
Néha válaszolok vmit pl. "hát nincs is okom panaszkodni,akkor miért penaszkodnék?? :))",
néha forgatom a szemem, sóhajtok egyet és megyek tovább...
De inkább szánalmasnak tartom, ha valaki semmi értelmesebbet nem tud kinyögni, csak ezt a -sajnos- sablondumát...:/
Meg amikor most ősszel ebben a sohanemtudom milyen időben, az első járókelő kitakarta a babámat, hogy nem kell őt jobban felöltöztetni, mint magamat, a 2. járókelő -nem is ismerem- visszatakarta (nekem még időm sem volt...:/, a 3. meg egyenesen felvilágosított, hogy a kisbabán "soha ne felejtsd el!!MINDÍÍÍÍÍG KETTŐVEL TÖBB réteg ruha kell, mint rád!!"
És ez mind EGYETLEN EGY séta alkalmával zajlott le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!