Engem ez megőrjít. Mást is?!
Környezetemben lévők, ha nálunk vannak vagy vagyunk valahol, akkor állandóan azzal jönnek a lányunknak, hogy 'Panaszkodjál!' vagy 'Jaj Anya, nem úgy van az'.
Nem egyszer hallgatom ezeket a mondatokat. Lányunk 5 hónapos, nem sír, csak ha gondja van. Csak úgy indulunk el itthonról, ha az igényei 70-80%-ban ki van elégítve.
Miután már jó ideje gagyog, szokták neki mondani, hogy: 'Na panaszkodjál kisasszony! Mit csináltak veled!?'
Vagy ha valaki kérdez engem a gyerekkel kapcsolatban és válaszolok neki, hogy pl. jön a foga, de még szerintem 1 hónap bőven, akkor néznek rá a gyerekre és mondják hozzám célozgatva, hogy: 'Jaj Anya! Ugyan már, mindjárt kinő a fogacskám!'
Mintha a gyerekem magyar hangjai lennének ... hihetetlenül zavar!
Főleg a panaszkodjál c. fejezet ... mert én gy érzem ilyenkor, hogy mások ezzel akarják kifejezni felém burkoltan, hogy szr anya vagyok!
Igazad van, ez a "panaszkodjál" hülyeség olyan, mintha burkoltan kritizálnának. Sokszor én sem értem, hogy mi váltja ki ezt a sok marhaságot az emberekből, főleg ez a "nem adnak enni". Persze, ott a mosolygós, pufi, elégedett kisbabám, akinek nem adok enni, ő meg szó nélkül tűri.
Anyósom egyszer próbálta ezt, akkor már nem szeretett valamiért karban enni a kisfiam, ezért kellett pár perc, mire rájött, hogy kaja jön. Anyósom: mondd anyádnak, hogy nem vagyok én még éhes, nem kell kaja.
Az én válaszom pedig csak ennyi volt: kicsim, mondd meg a nagyinak, hogy anya a nap 24 óráját velem tölti, tudja mi kell nekem, te meg csak 10 perce vagy itt.
Azóta se próbálkozott ezzel.
NA és amikor rámszólnak, hogy "anya szomjas vagyok, adjál nekem inni!!"
WTF??!!:O
Hát...alig pár hetes volt a kisfiam, éppen aludt, mikor jöttek anyósék. Csengettek, a gyerek felébredt (direkt szóltunk, hogy ne csengessenek, telefonon csörgessenek meg, ha az ajtóban állnak, mert alszik a baba) mire beengedtem őket, a fiam már sírt, anyós beözönlött hozzá a szobába, azt mondja: "hát mi a baj? rossz az anya?"
No comment...
Attól függ mit "szinkronizálnak" és ki.
Én eddig csak anyósomat osztottam ki. Szokása volt ugyanis, hogy úgy próbálta csitítani a kisfiamat, hogy rázogatás közben (mialatt én készültem a szoptatásra...) azt énekelte "csúnya anya nem ad enni, csúnya anya , csúnya anya....". Na, az elsőnél csak forgattam a szemem, a másodiknál már hangosan a fújtattam, a harmadiknál közöltem vele, hogy nem szeretném ha a fiam első szava az lenne, hogy csúnya anya...azóta nem mondja. De a barátnőim csúnya anyának hívnak...:)))))
Nállunk szerencsére nem volt ez a "panaszkodjál" című fejezet de az egyik barátnőm mesélte,hogy nálluk volt és az első pár alkalom után megmondta a nagyszülőknek,hogy"Ugyan miért panaszkodna!kap enni-inni,alszik sokat!Mi baja lenne!"
De ezt úgy jó erélyesen mondta!gyorsan le is szoktak róla!
Engem az bosszant,hogy mikor anyósommal van a gyerkőc aki 19 hónapos és minden érdekli az udvaron,próbál belelépni a nagy pocsolyába vagy sárba és anyósom meg mondja neki,hogy "nem szabad mert anya megharagszik!"
Hát b@zdmeg ne uszítsa már ellenem a gyerekem!Ne azért ne lépjen már a bokáig érő pocsolyába mert anya megharagszik hanem azért mert AZT NEM SZABAD,ÁTÁZIK A CIPŐD ÉS FELFÁZOL!!!!!!!!!!!!!!!
Ilyenkor feltudnám pofozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!