Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Engem ez megőrjít. Mást is?!

Engem ez megőrjít. Mást is?!

Figyelt kérdés

Környezetemben lévők, ha nálunk vannak vagy vagyunk valahol, akkor állandóan azzal jönnek a lányunknak, hogy 'Panaszkodjál!' vagy 'Jaj Anya, nem úgy van az'.

Nem egyszer hallgatom ezeket a mondatokat. Lányunk 5 hónapos, nem sír, csak ha gondja van. Csak úgy indulunk el itthonról, ha az igényei 70-80%-ban ki van elégítve.

Miután már jó ideje gagyog, szokták neki mondani, hogy: 'Na panaszkodjál kisasszony! Mit csináltak veled!?'

Vagy ha valaki kérdez engem a gyerekkel kapcsolatban és válaszolok neki, hogy pl. jön a foga, de még szerintem 1 hónap bőven, akkor néznek rá a gyerekre és mondják hozzám célozgatva, hogy: 'Jaj Anya! Ugyan már, mindjárt kinő a fogacskám!'

Mintha a gyerekem magyar hangjai lennének ... hihetetlenül zavar!

Főleg a panaszkodjál c. fejezet ... mert én gy érzem ilyenkor, hogy mások ezzel akarják kifejezni felém burkoltan, hogy szr anya vagyok!

2011. dec. 11. 08:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
JA, pedig igencsak határozott nőszemély vagyok!!! De ekkor úgy éreztem, biztos egy rakás szerencsétlenségnek néznek ezek!!ááááááááááhh
2011. dec. 11. 10:11
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az anyósom csinálja,hogy ha itt van akkor mintha szinkron hang lenne és mondja,engem nagyon idegesít,de szerencsére észre szokta venni magát,ez hasonló,mint a gügyögés,ha mamám,vagy anyukám gügyög az nem idegesít,mert ők nem viszik túlzásba,meg oylan kedvesen csináljak,de ha az anyósom,vagy az ő anyósa,vagy a sógorok,vagy idegenek csinálják az kiakaszt,mert olyan mint ha hülyének néznék a gyereket, a vicc,hogy a gyerek tágra nyílt szemmel,és felhúzott szemöldökkel nézi mi bajuk van rám néz,hogy mentsem meg :D
2011. dec. 11. 10:25
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van, ez a "panaszkodjál" hülyeség olyan, mintha burkoltan kritizálnának. Sokszor én sem értem, hogy mi váltja ki ezt a sok marhaságot az emberekből, főleg ez a "nem adnak enni". Persze, ott a mosolygós, pufi, elégedett kisbabám, akinek nem adok enni, ő meg szó nélkül tűri.

Anyósom egyszer próbálta ezt, akkor már nem szeretett valamiért karban enni a kisfiam, ezért kellett pár perc, mire rájött, hogy kaja jön. Anyósom: mondd anyádnak, hogy nem vagyok én még éhes, nem kell kaja.

Az én válaszom pedig csak ennyi volt: kicsim, mondd meg a nagyinak, hogy anya a nap 24 óráját velem tölti, tudja mi kell nekem, te meg csak 10 perce vagy itt.

Azóta se próbálkozott ezzel.

2011. dec. 11. 10:34
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

NA és amikor rámszólnak, hogy "anya szomjas vagyok, adjál nekem inni!!"

WTF??!!:O

2011. dec. 11. 10:37
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát...alig pár hetes volt a kisfiam, éppen aludt, mikor jöttek anyósék. Csengettek, a gyerek felébredt (direkt szóltunk, hogy ne csengessenek, telefonon csörgessenek meg, ha az ajtóban állnak, mert alszik a baba) mire beengedtem őket, a fiam már sírt, anyós beözönlött hozzá a szobába, azt mondja: "hát mi a baj? rossz az anya?"

No comment...

2011. dec. 11. 10:44
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Fú, ez engem is nagyon zavart. Főleg, ha olyasmiket mondtak neki, hogy önző anya (mert nem adtam neki az aztalról ennivalót, amikor 4 hós (csak anyatejes) volt).
2011. dec. 11. 10:55
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
nekem apám felesége mondta,mikor 4 hónapos volt a kisfiam,és 3 hónapos korában elapadt a tejem,mindnet próbáltunk,sajnos hiába,el voltam keseredve,hogy olyan pici és már nincs tejem,erre azt mondta nő "anya milyen önző-irigy kutya nem ad nekem tejet" na ezen teljesen kiakadtam azt hittem szájba vágom,érzéketlen pi**át
2011. dec. 11. 10:58
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mit "szinkronizálnak" és ki.

Én eddig csak anyósomat osztottam ki. Szokása volt ugyanis, hogy úgy próbálta csitítani a kisfiamat, hogy rázogatás közben (mialatt én készültem a szoptatásra...) azt énekelte "csúnya anya nem ad enni, csúnya anya , csúnya anya....". Na, az elsőnél csak forgattam a szemem, a másodiknál már hangosan a fújtattam, a harmadiknál közöltem vele, hogy nem szeretném ha a fiam első szava az lenne, hogy csúnya anya...azóta nem mondja. De a barátnőim csúnya anyának hívnak...:)))))

2011. dec. 11. 11:36
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Nállunk szerencsére nem volt ez a "panaszkodjál" című fejezet de az egyik barátnőm mesélte,hogy nálluk volt és az első pár alkalom után megmondta a nagyszülőknek,hogy"Ugyan miért panaszkodna!kap enni-inni,alszik sokat!Mi baja lenne!"

De ezt úgy jó erélyesen mondta!gyorsan le is szoktak róla!

Engem az bosszant,hogy mikor anyósommal van a gyerkőc aki 19 hónapos és minden érdekli az udvaron,próbál belelépni a nagy pocsolyába vagy sárba és anyósom meg mondja neki,hogy "nem szabad mert anya megharagszik!"

Hát b@zdmeg ne uszítsa már ellenem a gyerekem!Ne azért ne lépjen már a bokáig érő pocsolyába mert anya megharagszik hanem azért mert AZT NEM SZABAD,ÁTÁZIK A CIPŐD ÉS FELFÁZOL!!!!!!!!!!!!!!!

Ilyenkor feltudnám pofozni!

2011. dec. 11. 13:10
 20/20 anonim válasza:
Nagyon durva, amiket írtok, hogy miket mondanak Nektek!!! Hát ez engem is zavarna. Nekem még nem mondtak ilyeneket, vagy csak nem hallom meg a rózsaszín felhőtől. :) Sokszor nem is figyelek, mit beszélnek neki.
2011. dec. 11. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!