Ki vigyáz a babára, ha az anya kórházba kerül, súlyosan megbetegszik?
Figyelt kérdés
Másfél éves a kislányom, 1 hete kezdett fájni a torkom, amelynek azóta súlyos szövődményei lettek, hiába mentem orvoshoz, most ott tartunk, hogy erős gyógyszerek és szigorú ágynyugalom, ha 3 nap alatt nem javul akkor kórház lehet a vége.
Apa dolgozik, nagyszülők, akik még élnek szintén dolgoznak, kivel marad a kislányom, ha szabadságra nem akarnak elengedni senkit? :( Van erre valamilyen szabály? Vagy csak a munkáltató jóindulatán múlik?
2012. jan. 2. 15:56
11/14 A kérdező kommentje:
Jajj, aranyosak vagytok, köszi!:) Nekem is még a betegszabadság jutott eszembe, az orvos csak megérti a helyzetet, csak jobban szerettem volna az "egyenes utat". De nem értik meg sajnos.
2012. jan. 2. 17:58
12/14 anonim válasza:
Már írtam egyszer. A férjemnek azért kellett táppénzre menni, mert sajnos a magyar munkahelyek egy része magasróől tesz rá, hogy mi van otthon. Bőven volt a férjemnek szabadsága, mégsem adtak neki. Több mint egy hónapot töltöttem kórházban és a gyerekeket többnyire meg is tudtuk oldani, ám amikor megbetegedtek a gyerekek, nem volt aki vigyázzon rájuk. Egyszerűen nem hagytak egyenes utat. Hálát adok az apanapért, amit szülés után kötelező kiadni, így legalább a babánk születése után velünk lehett pár napig. Év végén így is lábon hordtam ki egy tdőgyulladást,amikor megemlítette, hogy jó lenne pár nap szabi a főónöke azt mondta nem ad, ha nem tetszik, menjen táppénzre. Nem mertük megkockáztatni. Persze év végén a táppénzre hivatkozva természetesen megvonták a prémiumot.
13/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, nagyon sajnálom, és teljesen átérzem a helyzetet. Egyszerűen nem hagynak más utat, pedig semmi halaszthatatlan munka nincs, és ha lenne is, pótolható az ember, itt egyetlen egy dolog hiányzik az ilyen főnökökből, az pedig az emberség. Hiába írták itt, hogy az nem létezik, hogy ilyen esetben (anya beteg, babára vigyázni kell) nem érti meg a főnök, hogy szabadság kell, sajnos nagyon is létezik és úgy látom nem is vagyok egyedül. Azért is kérdeztem,hátha tudtok vmi jogszabályt, ami kötelezné a munkáltatót a szabadság kiadására ilyen helyzetben.
2012. jan. 2. 19:21
14/14 anonim válasza:
Szia! Yardnál melózom,de sose okozott gondot ,ha gyerek miatt tp.
Párod fogja magát és kiiratja magát,max idegkimerültséggel,az járóbetegség,és min. 2hét. Fizuja meg igazán nem fog változni.Hivatásos a férjed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!