Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gátvédelemnél csinálhatom...

Gátvédelemnél csinálhatom rosszul? Mi van ha nem sikerül az én ügyetlenségem miatt? Szétszakadhatok?

Figyelt kérdés

Lehet buta kérdés bocsika. 3ik baba idáig nem engedtek úgy szülni, mert nálunk a kórházban csak 3-4 ik babát engedik. most szeretném újra kérni, a másodikkal nagyon jól tágultam, azt mondták, hogy "magának 4-5öt kéne szülni :P"

Nos nem tudom hogy ha a másodikkal jól tágultam most is úgy lesz e, csak attól félek h nem tudom majd visszatartani a nyomást.. és nagyot nyomok mikor nem kéne.

Kérlek mondjatok vmi jó tippet aki már szült, vagy ki mit hallott?

2012. márc. 31. 11:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hallgass a szülésznőre, ő látja onnan lentről, hogy idomul a gátad a babához. Ha ő azt mondja, tarts vissza egy fél tolófájást, akkor visszatartod/elliheged.
2012. márc. 31. 12:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem szakadsz szét, mert ha nem megy úgyis vágni fognak!Én is gátvédelemmel akartam szülni az első és a második babát is. Az első nem sikerült, nagyon durván vágtak, meg repedtem is a méhszáj, hüvely, gát is, a másodiknál pedig olyan gyorsan történt minden ill. az első vágás miatt olyan hegesedés volt, hogy azért nem sikerült.

Reméljük Neked fog!

Könnyű szülést!

2012. márc. 31. 13:38
 3/7 A kérdező kommentje:
Első babával nagyon repedtem felfele a hüvely felé a másodiknál megjegyezte a doki hogy nagyon heges vagyok. Vajon ez okozhat gondot? vagy ez akkor lehet "kizáró ok" ?
2012. márc. 31. 14:08
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem rajtad múlik. Ha azt mondja a doki, hogy most ne tolj, akkor ne tolj.

Nekem a 2. gyerekem gátvédelemmel jött, pedig nem is kértem. És 4,29 kg volt. Nekem semmit nem kellett csinálnom, minden ugyanúgy ment, mint az első gyereknél. De sokkal tovább tartott, és jobban is fájt a kitolás, mint az elsőnél.

2012. márc. 31. 16:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Velem az történt, hogy a második szülésemkor nem tudtam teljesen követni a szülésznő utasításait, és sajnos igen, repedtem. Gátvédelem lett volna amúgy, és a nyomást vissza bírtam tartani, de a fenekem nem tudtam olyan szögben letenni a ágyra, ahogyan kérték, egyszerűen nem voltam ura a mozdulataimnak. Így aztán a doki még többet varrt, mint az első szülésemnél, ahol volt gátmetszés. Borzasztó nehéz volt nem nyomni. Ha szülnék még egyszer, én a metszést választanám.
2012. márc. 31. 17:55
 6/7 anonim ***** válasza:
2.vagyok. Nálam a hegesedés volt a kizáró ok, de reméljük nálad nem lesz az!
2012. márc. 31. 20:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen , szerintem is az adott szülési szitutól függ az egész. Első babámnál nem volt, nem menet a szülés rendesen, beakadt a baba , az oxitocintól csak a hatalmas fájásokat éreztem stb. és még vágtak is rendesen. A 2. szülésem ennél sokkal jobb volt, fájásokkal indult, rendesen tágultam, a sznőnek simán volt ideje egy kis gátvédelemre:) Igen, ezt ők látják odalent, h mennyire lehet vagy nem lehet?
2012. ápr. 1. 10:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!