Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért támadják le itt a...

Miért támadják le itt a teherbeesett tiniket, amikor a nők 52%-a felelőtlen?

Figyelt kérdés

Ma Magyarországon a nők több mint a fele véletlenül esik teherbe. (Dr. Czeizel Endre szerint.) Ami azt jelenti, hogy nem védekezik megfelelően. (Itt most kihagyhatjuk az ellenpéldákat, akik megfelelő módon védekeznek, mégis becsúszik a baba)

Nagyon-nagyon sokszor hallani, hogy hát nem vártuk, de jött, véletlenül becsúszott a baba. Megdöbbenve hallottam ezeket a tényeket, miszerint ilyen sok felnőtt nő felelőtlen a szex terén, holott, gondoskodnia kellene a védekezésről. Nem is lenne ezzel semmi baj, csak értetlenűl olvasom, amikor egy kétésgbeesett tini kérdez itt az oldalon, mennyire letámadják az állítólagos "okos" anyukák, akiknek szintén véletleül jött össze a baba.

Vitát NEM akarok indítani, normális válaszokat várok, mi a véleményetek erről.

2012. márc. 2. 23:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%
Mert ilyen kárörvendő és rosszindulatú a nép.
2012. márc. 2. 23:25
 2/11 anonim ***** válasza:
88%

Azért valami nagyon csípi a szemem. Nem felelőtlen NŐK vannak, hanem felelőtlen PÁROK! Nem a nő felelőssége a védekezés, hanem a páré.

Egyébként igen, évi 40ezer magzatot mészárolnak le. Ha ennek negyede mondjuk beteg (de talán 5-10% csak) akkor is marad évente 30ezer felelőtlen véglény aki azt hazudja hogy védekezett.

2012. márc. 2. 23:30
 3/11 anonim ***** válasza:
77%
Én sem értem, hogy miért kell itt folyton "falkába verődve" támadni az embert...:S
2012. márc. 2. 23:31
 4/11 anonim ***** válasza:
70%

Mert mindenki csak a másik életében és utólag okos. :)

De azt is gondolom, hogy sok esetben nem igazi véletlenek azok a gyerekek, akiről ezt mondják. Hanem pl. megbeszélik, hogy jöjjön ha akar, de a védekezés hiányán kívül semmit nem tesznek érte. (értsd. speciális diéta, időzítés, hőmérőzés, stb.) Ezt hova sorolod. szerintem a pasik a véletlenhez, a nők a tervezetthez....

És akkor arról még nem beszéltem, hogy van olyan, hogy a kapcsolatban csak az egyik fél akarja, ő rákészül, stb. de nem mondhatja, hogy direkt volt, mikor tudja, hogy a párja nem akarja....

2012. márc. 2. 23:35
 5/11 anonim ***** válasza:
84%
Mert nem mindegy, hogy az ember 14 évesen rizikózza meg a terhességet, vagy 25-30 évesen, esetleg házasságban/stabil kapcsolatban, a saját lábán állva - és mert imádnak ítélkezni.
2012. márc. 3. 00:17
 6/11 anonim ***** válasza:

Most, hogy írod, tényleg elég nevetséges. :D

Na, de legyünk jóhiszeműek, és bízzunk abban, hogy ilyenkor olyanok oktatják ki a tinit, akik ők maguk soha nem lennének/voltak ilyen felelőtlenek.

Mert azért a nők egy része, ezek szerint 50%, tényleg nagyon felelősségteljes. Én is ebbe a csoportba tartozom.

Tehát jogom van kioktatni a buta tinit. :P

2012. márc. 3. 01:15
 7/11 anonim ***** válasza:
31%
Ha vitát nem akarsz és normális (azaz a te értelmezésedben neked tetsző) válaszokat vársz, akkor mi a francnak tetted fel a kérdést?
2012. márc. 3. 10:31
 8/11 anonim ***** válasza:

Azért az is érdekes kérdés, hogy mi számít felelőtlenségnek.

Kövezzetek meg, pontozzatok le, de az én kisfiam becsúszott. Igen, felelőtlen voltam a védekezés terén. DE! Miután megtudtam, hogy ez megtörtént felelősséget vállaltam a gyerekemért!! Van saját házam, és van miből eltartanom a kisfiam aki az életem. Az apuka persze lelépett, hiszen ő megteheti...

Tisztességben nevelem a kisbabámat, nem pattintom le a nagyszülőknek, felelősséget vállaltam érte, és mindent megteszek a jólétéért. 20 éves vagyok. Talán felelőtlen lennék?

Nem az a legnagyobb baj, hogy becsúszik a gyerek, hanem ami a születése után történik! Nem muszáj ám a semmire megtartani, nem muszáj elvetetni. Létezik örökbe adás is! Nyilvánvalóan iszonyat nehéz lépés, de ha az ember érez egy kis felelősséget magában és szereti a babáját, képes mérlegelni. Szerintem. Persze aztán lehet, hogy én gondolkodom rosszul.

2012. márc. 3. 13:37
 9/11 anonim ***** válasza:

Ez az 52% hivatalos statisztika? Mert meglepőnek tartom.

Az én második gyerekem úgy fogant meg, hogy orvosi kezelés alatt álltam, hónapok óta nem menstruáltam és elvileg nem eshettem volna teherbe. Az orvos jobban megdöbbent mint én.

Viszont amikor kiderült hogy terhes vagyok, felhívtam a férjemet, aki azt mondta, hogy ha annyira akar, akkor jöjjön. Megszültem, de nem anyukámék nyakára, és most a saját fizetésemből tartom el.

Azzal is egyetértek, hogy sokszor nem tesznek azért, hogy legyen gyerek, de nem is tesznek ellene. Az első gyerekem így jött, nem védekeztünk, de nem is álltunk rá arra, hogy na most márpedig mi gyereket fogunk csinálni.

Szóval ELVILEG van két véletlenül becsúszott gyerekem (rontom a statisztikát :-) ), de gyakorlatilag ha nagyon akartam volna ellene tenni, akkor meg se fogantak volna, mert a másodiknál a pici esélyt sem adtuk volna meg a teherbeesésnek. Azóta nem is lettem terhes, mert nem akarok több gyereket.

Azért néhány "véletlenül" becsúszott gyereknél előfordulhat, hogy nem is annyira véletlen, hanem a nő így akarta megfogni a pasit vagy döntésre kényszeríteni hogy vegye már el. Ismerek ilyet is.

A tiniket (14-17 éves korosztály) azért tartják sokan felelőtlennek ha teherbe esnek, mert a döntésük eredménye másra is hatással lehet. Ha elvetetik, az lelkileg és testileg is megterhelő, ha megtartják, az a szülőnek plusz egy gyerek. Ráadásul ezek a tiniszerelmek nem tartanak sírig, vagyis a fiatal lány gyakorlatilag egyedül marad a baba felnevelésének a problémájával, illetve mindez a szüleire hárul. Na meg szerintem azért is elítélik, mert egy 14-16 éves gyereknek nem biztos hogy szexelni kellene, mert a nagy részük még teljesen éretlen. Ezért sem feltételezik róluk, hogy felelősséggel tudnának védekezni. Ráadásul 18 év alatt a fogamzásgátlót sem javasolt szedni.

2012. márc. 3. 15:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Dr. Czeizel Endre mindenféle véleményével vigyázni kell. Nagy genetikus, a legjobb, de a szakmának elég sok a kifogása ellene, nem véletlenül. Természetesen ez sem hivatalos statisztika.
2012. márc. 3. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!