Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem érzitek megalázónak a...

Nem érzitek megalázónak a szülési pózokat?

Figyelt kérdés

A lábad teljesen szétrakva van, én úgy nem szülnék, nem vagyok kirakati baba, hogy mindenki bámuljon treljesen csupaszon. Egyáltalán mi lehet rajtad? A vízben szülés az oké, nagyon oké, de ott is teljesen szét van rakva a lábad!

Minek, nekem az a póz ellenszenves:S Nem azt mondom, hogy összezárt lábbal, de annyira minek széttenni?

Másik meg hogy miért kell előre eldönteni, inkább, mikor a helyzet adja, akkor miért nem lehet választani, milyen póz legyen?:S ennél a középkori módszer is jobb volt, hogy gyertyával, szobában, bábaasszonnyal.

2012. jan. 25. 09:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/106 anonim ***** válasza:
100%

"És itt jön az, hogy nem csak én számítok, gondolom, akkor ami nekem jó, az a babának is. Mert ha a sokkhatástól nem nyomom ki, károsodik, vagy meghalunk. Így meg én nem bírnám azt, hogy szüljem, nemmenne na."

hidd le, nem jó a babádnak ha összezárod a lábad, összepréseled a fejét, így tutira károsodik egy kisbaba. 25 évesen illene belegondolni a miértekbe is!

egyébként meg vonulj be egy barlangba, ha ennyire zavar, de elárulom, ott is szét fogod tenni a lábat...

2012. jan. 25. 13:56
 42/106 A kérdező kommentje:
Én csak végig nem akarom széttenni, na. Mászkálni közbe is jó szerintem. Állni vagy isten tudja. ahogy adódik.
2012. jan. 25. 14:00
 43/106 A kérdező kommentje:
Na. Úgy képzelem el, hogy van egy tó. Egy szép tó. Esik és villámlik. Minden vizes. Csend van béke és a természet. És abba! NA!!! Lehet lehurrogni.
2012. jan. 25. 14:01
 44/106 anonim ***** válasza:
100%
Egy tó. Gondolom, a vize steril, hogy semmi fertőzést ne szedj össze te sem, meg a babád sem. Ez megvalósítható?
2012. jan. 25. 14:07
 45/106 anonim ***** válasza:
100%

Akkor keress majd egy tavat, imádkozz, hogy lehetőleg nyárra essen a szülés, és még jó kis zuháré is legyen. :)Szépen hangzik, de ez nem kivitelezhető.

Keress akkor magánklinikát, jó pénzért az lesz amit te akarsz.

2012. jan. 25. 14:10
 46/106 A kérdező kommentje:
A levegő se steril!!! Főleg egy kórházban!!!
2012. jan. 25. 14:17
 47/106 anonim ***** válasza:
100%

Kizárt hogy te 25 éves vagy. Ennyire nem lehetsz gyerekes. Belegondoltál amúgy hogy mit sírsz vissza mikor azt mondod hogy későn születtél. Születtél volna pl 2-300 évvel ezelőtt. Tudod hogy lenne? Ha grófkisasszony lennél, akkor bezárnának kb 3-4 hónappal a szülés előtt egy lesötétített szobába. Ott lehetnél hónapokat, utána eljönne a szülés, ahol több bába és egyebek is segédkeznének. Nem lenne tó meg medence, meg semmi egyéb, mert pl a tóban ott úszkálnak a dögök is, és nem igazán higiénikus. Esetleg pestis, vagy spanyolnátha vagy tífuszjárvány van, és meghalsz még szülés előtt. Ha nem akkor utána is nagy esélyed van rá, ahogy a gyermekágyi lázra vagy a kivérzésre is. Ha túléled, nagy az esélye hogy a babád egy éves kora előtt meghal. Szülés közben bármi komplikáció van, nagy az esély hogy vagy te, vagy a baba, vagy mindketten rámentek. Esetleg megcsászároznak, némi ópiunos érzéstelenítés után, ami azért messze nem EDA vagy altatás.

Ha parasztasszony vagy, nagy esélyed van, hogy a földekről mész szülni. Na akkor lehet hogy természetben, akár egyedül, de nem hiszem hogy élveznéd. Ha szegényebb vagy, akkor nagy eséllyel elmegy a tejed, és a babád éhenhal, vagy legyengül és elviszik a fertőzések. Ha bármi komplikáció van a szülésnél, nem sok segítséged akadna.

Nagyon romantikus ugye? Milyen szar ez a világ hogy vigyáznak a kismamákra, tiszta, körülmények között szülhetnek, nem a földön fekve a kapanyélbe kapaszkodva. Van lehetőség fájdalomcsillapításra, és baj esetén képzett orvosok és neonatológudsok csapata várja hogy segíthessen, ráolvasás és gyógyfüvek helyett. Szét kell tenned a lábad és feküdni (mellesleg én nem is bírtam volna másképp szülni, mert így fájt legkevésbé), cserébe életben maradsz, és lesz egy egészséges kisbabád. Nagy áldozat. Te NEM VAGY NORMÁLIS!

2012. jan. 25. 14:20
 48/106 A kérdező kommentje:
Utolsó ugyan már! Régen nyilván mindenki meghalt, sőt ki is halt az emberiség!!! Te akkor hogy kerülsz ide??? Hogy van a földön 7 milliárd ember???!!! gondolkozz, mielőtt mindent elhiszel:D
2012. jan. 25. 14:23
 49/106 anonim ***** válasza:
100%
Te gondolkozz, és kérdezd meg nagyanyádat, hogy az ő nagyszüleinél hány gyerek született, és hány érte meg a felnőttkort. Esetleg csak olvasgass egy kicsit. Tudod az emberiség fennmarad, sőt szaporodik akkor is ha minden párnak csak 3 gyereke életben marad. Régen viszont nem ritkán 10 terhességet is végigcsináltak az asszonyok, és több gyerek is meghalt. Persze szerinted ez az élet rendje ugye? Komolyan nem értelek, hogy lehetsz ilyen szemellenzős, hogy nem fogod fel amiket írunk neked. Nyilván az én példám is sarkított, de még mindíg valósághűbb, mint az a kép amit te dédelgetsz magadban a régi korokról. Kérdezz meg bárkit az idősebb nemzedékekből. 70-80 éveseket, hogy örültek-e hogy lehetőségük volt kórházban szülni. Meg fogsz lepődni.
2012. jan. 25. 14:28
 50/106 anonim ***** válasza:
100%

egyébként a mai kórházakban egész konkrétan csak a szülés idejére kell felfeküdni/ülni az ágyra.

én bababarát kórházban szültem, választhattam, hogy akarok vajúdni. zuhany alatt álltam többnyire, az esett jól, aztán labdán ücsörögtem, majd mikor nagyon fájd már akkor saját akaratomból felfeküdtem a szülőágyra és próbáltam pihenni 2 fájás közben.

mikor jöttek a tolófájások akkor átalakították székké az ágyat, egyik lábamat a férjem, másikat a szülésznőm tartotta.

csak hogy valós képed legyen egy szülésről.

döbbenet nekem egyébként ez az egész teóriád, én 26 évesen lettem anya, eszembe nem jutott, hogy ne vállaljak gyereket mert majd szülés közben szét kell tennem a lábam :O

2012. jan. 25. 14:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!