Nem érzitek megalázónak a szülési pózokat?
A lábad teljesen szétrakva van, én úgy nem szülnék, nem vagyok kirakati baba, hogy mindenki bámuljon treljesen csupaszon. Egyáltalán mi lehet rajtad? A vízben szülés az oké, nagyon oké, de ott is teljesen szét van rakva a lábad!
Minek, nekem az a póz ellenszenves:S Nem azt mondom, hogy összezárt lábbal, de annyira minek széttenni?
Másik meg hogy miért kell előre eldönteni, inkább, mikor a helyzet adja, akkor miért nem lehet választani, milyen póz legyen?:S ennél a középkori módszer is jobb volt, hogy gyertyával, szobában, bábaasszonnyal.
Jézus!! Tök mindegy hol szülsz, vízben, otthon, vagy kórházban, a lábadat szét kell tenni!
Amúgy aki nem szégyellte 9hónappal azelőtt széttenni, az szüléskor sem fogja. Ezeknek a dolgoknak ez rendje, módja. :) A kérdésed alapján olyan 12-13éves lehetsz talán, remélem nem több, akkor nem nézlek teljesen bolondnak!
Nőgyógyászati vizsgálaton voltál már???
Gondolj már bele, hogy egy kb. 30 cm-es körfogatú fej plusz vállak fognak kipréselődni azon a kis "lyukon", ami a lábad között van! Már a fizika törvényei alapján is a legkönnyebben akkor tud kibújni, ha minél nagyobb helyet próbálsz neki csinálni. Márpedig a két oldalon a két lábad van, csak azt tudod minél jobban szétfeszíteni. Egyébként meg tényleg hülyeség ilyenen agonizálnod. Majd rájössz, ha ott vagy! Egyébként meg szerintem senkinek nem kell feszíteni a lábát, ha jön a baba, úgyis mindenki ösztönösen ahogy tudja szétrakja!
25
ÉS látom ezzel egyedül vagyok megint, mint mindenben mindig. Fájdalom ide vagy oda én jobban szeretek normálisan, méltósággal szenvedni. A kor a baj, amibe születtem, modern, de nem eléggé modern. Olyan semmilyen, akkor inkább őskori lenne, vagy teljesen modern...
Mondd és szültél már? Majd, ha ott leszel, ösztönösen azt fogog csinálni, ami a legjobb, ami megkönnyíti mindkettőtöknek a dolgokat. Ahogy már írtam, vannak kórházak, ahol nem kell hanyatt fekve szülni, lehetőséged van mondjuk szülőszékben ülni, így a gravitáció is segít.. Cízben szülés: szép meg minden, csak hogy melyik orvos vagy szülésznő fog melléd bemászni a vízbe, hogy segítsen...
Na, mindegy, hidd el, nekem így 4 gyermek szülése után visszagondolva nem az jut eszembe, hogy megalázó lett volna a szülés, pedig nem csoda kórházban, alternatívan szültem, hanem az elsőt bizony elég vaskalapos módszerekkel, ez előtt lassan 20 éve... De a többit is a "hagyományos" módon... Mégis mindegyik szép élmény, felemelő érzés volt. Pedig én tényleg elég szégyenlős vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!