Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy tehet egy nő ilyet?...

Hogy tehet egy nő ilyet? Azóta sem tudtam feldolgozni.

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem kellene ilyen dolgokkal foglalkoznom, meg mások életében turkálnom, de idestova három hónapja is folyton rémálmaim vannak ezzel kapcsolatban.

Október 24-én szültem meg a lányomat, és vajúdás közben áthallatszottak hangok a másik vajúdóból is. A "hölgy" elég hangosan jajveszékelt, majd nem sokkal később nagy üvöltözés kerekedett, több szülésznő is ordítozott a kismamával, az egyik konkrétan megfenyegette, hogy felpofozza, és hallatszott, hogy többen próbálják lefogni.

Később a szülésznőm elmondta, hogy a baba feje már kint volt, mire az anyuka megpróbálta összezárni a combjait, és öten alig bírták lefogni és szétfeszíteni a lábait.

Arra hivatkozott az nő, hogy hát neki fájt, és könnyebb volt összezárt lábakkal...

Szerencsére a kisfiát semmi komoly károsodás nem érte, de én még azóta is van, hogy ezzel álmodom. Nagyon könnyű, szép szülésem volt, de ez a pár perces emlék nagyon belerondít, fel nem foghatom, hogy tehet valaki ilyet. Azóta is tisztán hallom, ahogy az egyik szülésznő üvöltve kérdi tőle, hogy "meg akarja ölni a saját gyerekét?".

AZ igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a kisfiú a Rikárdó nevet kapta, és hogy az anya az első gyermekét 2011. január 28-án, a másodikat pedig 2011. október 24-én szülte...

De akkor is: hogy lehet egy nő ilyen? Minek szül?

2012. jan. 18. 13:17
1 2 3 4 5 6
 31/53 A kérdező kommentje:

Ó igen, el is felejtettem, hogy egy tájékozatlan birka vagyok, amiért nem vagyok tisztában az olyan dolgokkal, mint a szülés közbeni másállapot és egyebek. De tényleg, ennek van ám értelme: felteszek egy kérdést épp azért, hogy ezt is megérthessem és megtanulhassam, de simán csak hülye vagyok, mert nem szoptam már ki csecsemőként anyám melléből eme tudást.

Érdekes hozzáállás, sebaj.

Azt viszont kikérem magamnak, hogy bárki ismeretlenül megkérdőjelezze a szavamat! Igenis 5 - öt, ÖT - szülésznő volt jelen, nem négy, nem hat, hanem öt. Hatan szültünk aznap, koponyánként 2 szülésznővel, ebből az egyik mindünknél ugyanaz volt, ez még barátok közt is 7, és mivel mi többiek addig vajúdgattunk, igenis lehetett kapacitás az 5 szülésznőre.

Ami pedig az utolsó előtti válaszolót illeti, úgy fest, a szövegértés némi nehézségekbe ütközik:

"Ha jön kifelé, úgyis ösztönből szétnyitja a lábát." - Leírtam a kérdésemben, hogy a BABA FEJE MÁR KINT VOLT, amikor a hölgy összezárta a lábait, épp ezért is próbálták szétfeszíteni neki. Ergo hiába ment volna a betegjogi képviselőhöz, hiszen a szülésznők csak a gyermeket próbálták menteni mind az ordibálással való ráhatás, mind a testi erő alkalmazása révén.

A kérdésemre a választ megkaptam, amit minden NORMÁLISAN válaszolónak köszönök.

2012. jan. 19. 13:18
 32/53 anonim ***** válasza:
66%
Nem az a baj a kérdéseddel, hogy nem tudtad, hogy milyen a másállapot szülés közben, hanem az, ahogyan megfogalmaztad a kérdést: "hölgy", az igazsághoz hozzátartozik... - nem, nem tartozik hozzá, mint ahogyan a mondat többi része sem. Attól még, hogy nem írtad ki, hogy cigány volt, attól még egyértelműen körülírtad. Igen, ők kevesebb %-ban szoknak le a dohányzásról terhesség alatt, kevésbé foglalkoznak a terhesség alatt önmaguk védelmével (pl. étkezés, vitaminbevitel), ugyanakkor én még egyetlen egy híradást sem hallottam arról, hogy egy cigány nő megölné a gyerekét , mert szülés utáni depresszióba esett...
2012. jan. 19. 13:29
 33/53 anonim ***** válasza:
32%
Több ilyen eset van, mintsem gondolnád - csak a média "szemérmesen" elhallgatja. Halálra éheztetett, emésztögödörbe dobott csecsemők bizony nagyon gyakran vannak - és olyan kisgyerekek is, akiknek a fejbőre alatt légy!lárvák tenyésznek, mert olyannyira oda figyelnek rájuk az idealizált szüleik. A lila köd bizony sok minden eltakar..jó lenne eloszlatni.
2012. jan. 19. 14:04
 34/53 Andizsuzsi ***** válasza:
49%
A legtöbb válaszolónál - szerintem - a kérdésed teátrális stílusa verte ki a biztosítékot. Valaki hisztizett a szülőszobán. Naponta többször is előfordul. De hogy neked emiatt hónapok múlva is rémálmaid vannak? És látod, téged is ki lehett hozni a sodrodból, pedig nem is gyereket szülsz, csak olvasgatsz. Ha visszaolvasod a kérdésedet, akkor észreveszed, hogy abban nem csak kérdés, kritika is erősen megfogalmazódott.
2012. jan. 19. 14:25
 35/53 anonim ***** válasza:
73%
Én meg azt mondom,inkább valaki szülés közben csinálja a fesztivált,mint miután hazament a kórházból,aztán valami olyan szörnyűséget tegyen a babájával,mint amiket sajna hallani. Nálunk is szült egy kismama,orvos,2 diplomával,és úgy sikongatott,üvöltözött,szidta mindenki rokonságát aki ott volt,hogy az orvos /az intelligens orvos,aki nem pofozkodik,nem üvöltözik/ azt mondta neki,hogy ha nem hagyja abba a kiabálást,akkor otthagyja,és akor jön csak vissza,ha már befejezte a sikítozást. És a nő erre is be tudta fejezni a kiabálást,nem kellett vele üvöltözni. Aztán meg tök mindegy,hogy cigány vagy magyar.Magyar nő is van,hogy nem foglalkozik a gyerekével,meg bedobja a kukába,meg cigány nő is van,hogy felelősségteljesebben gondoskodik a gyerekéről,mint sok nem kisebbség.
2012. jan. 20. 08:42
 36/53 anonim ***** válasza:
48%

Andizsuzsi nagyon jol megfogalmazta: nemcsak kerdes volt abban amit kiirtal, hanem kritika is. Es lathatod, tenyleg tobbnyire ez verte ki a biztositekot sokunknal. Na meg a tulzas, h neked emiatt remalmaid vannak meg mindig. ( pedig meg csak tragedia sem lett a vege, hanem szuletett ott is egy kisbaba).

Maskor gondolkozzal el mielott kiirsz egy kerdest!!!!!

2012. jan. 20. 10:52
 37/53 Atroposz ***** válasza:
Hűha csúnyán lepontoztak titeket.Remélem én nem nem fogok ilyet csinálni fájdalmamban és minden rendben lesz a szülésemnél.
2012. jan. 20. 13:15
 38/53 Andizsuzsi ***** válasza:
60%
Lepontozni bárkinek joga van, bár szerintem egyikünk sem írt sem sértőt, sem valótlant. Nekem az a meglátásom, ha itt valaki felvet egy témát, akkor azt várja, hogy azt a váalszolók helyeseljék. Szörnyűlködjenek, hogy téééényleg, ilyet tett? Ne már? De ha nem ez a reakció, és más vélemények is megjelennek, akkor megy ám a lepotozás. Én nagyon ritkán pontozok le valakit, és csak akkor, ha minősíthetetlen a stílusa. Azért, mert más a véleménye, mint az enyém, soha. De nem vagyunk egyformák.
2012. jan. 20. 14:16
 39/53 A kérdező kommentje:
Szeretném jelezni, hogy én SENKIT nem pontoztam se le, se fel!
2012. jan. 20. 14:18
 40/53 anonim ***** válasza:
100%

Ti bántjátok a Kérdezőt azzal hogy nemtudja mi az a másállapot szülés közben,de ti honnan tudjátok hogy valóban nincsennek-e rémálmai az szülőszaobai élménytől!Ti nem tuthatjátok,hogy ő azt ott akkor hogy élte meg és mit érezhetett!Én ezt azért írom mert nekem is volt hasonló szitum:egy hét túlhordás miatt már az utolsó napokban hétvége miatt közvetlen a szülőszobára kellett mennem nst vizsgálatra miközben mellettem egy anyuka szült(első babás voltam)nekem igenis megrázó volt hallani a nyögéseit,fájdalmait hallani a mellette lévő szobából!A mai napi is eszembe jut!Tudom,hogy ez természetes dolog de akkor én még mit sem tudtam erről és bennem is mély nyomott hagyott!De persze én ez miatt nem vetettem meg de ez más téma mint amit a kérdező ír!

A lényeg hogy ti se ítélkezzetek,valóban lehet rémálma eme élménytől a Kérdezőnek!

2012. jan. 22. 13:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!