Hogy tehet egy nő ilyet? Azóta sem tudtam feldolgozni.
Tudom, hogy nem kellene ilyen dolgokkal foglalkoznom, meg mások életében turkálnom, de idestova három hónapja is folyton rémálmaim vannak ezzel kapcsolatban.
Október 24-én szültem meg a lányomat, és vajúdás közben áthallatszottak hangok a másik vajúdóból is. A "hölgy" elég hangosan jajveszékelt, majd nem sokkal később nagy üvöltözés kerekedett, több szülésznő is ordítozott a kismamával, az egyik konkrétan megfenyegette, hogy felpofozza, és hallatszott, hogy többen próbálják lefogni.
Később a szülésznőm elmondta, hogy a baba feje már kint volt, mire az anyuka megpróbálta összezárni a combjait, és öten alig bírták lefogni és szétfeszíteni a lábait.
Arra hivatkozott az nő, hogy hát neki fájt, és könnyebb volt összezárt lábakkal...
Szerencsére a kisfiát semmi komoly károsodás nem érte, de én még azóta is van, hogy ezzel álmodom. Nagyon könnyű, szép szülésem volt, de ez a pár perces emlék nagyon belerondít, fel nem foghatom, hogy tehet valaki ilyet. Azóta is tisztán hallom, ahogy az egyik szülésznő üvöltve kérdi tőle, hogy "meg akarja ölni a saját gyerekét?".
AZ igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a kisfiú a Rikárdó nevet kapta, és hogy az anya az első gyermekét 2011. január 28-án, a másodikat pedig 2011. október 24-én szülte...
De akkor is: hogy lehet egy nő ilyen? Minek szül?
az első szülésem olyan volt mintha nem is ezen a világon történne én csak magamra tudtam figyelni a fájdalomra és egészen addig nem gondoltam arra hogy itt ketten küzdünk én meg a babám míg rá nem tették a hasamra, akkor jött csak az ösztön hogy fázik így pucáran és azonnal átöleltem a kis testét, de addig csak a magam fájdalmával voltam elfoglalva és csak a dokival beszéltem csak rá figyeltm, sok minden kiesett az egészre csak nagy vonalakban emlékszem. A tapasztalat miatt talán meg hogy utána átgondoltam a másodikat már tiszta fejjel szültem és konkrétan én irányítottam mindent amíg lehetett a szülésznőt kispadra ültettem a dokinak meg kerek perec megmondtam mikor mehet ki és mikor maradjon. Indított oxis szülés volt brutálisan fájt a méhnyakam még megvolt mikor jöttek a tolók szóval nekem azt mondták próbáljam meg visszatartani. Biztosan nem akarta szándékosan visszatartani mert tapasztalatból mondom az még kitolásnál is borzalmasabb hogy jönni akar de nem jöhet tarts vissza egy nyomuló kisbabát annak érdekében hogy ne szakadj szét... na mindegy úgyis mindenkinek van egy sztorija erre.
Az viszont hogy a hölgy származását emlegetitek talán megmagyarázza miért volt nála több szülésznő akik még kiabálnak is vele, valószínűleg az ő tapasztalatuk és előítéletük játszott közre ebben. Az én viselkedésem is kritikán aluli volt de velem mindenki türelmes megértő volt. Az üzletben ahol dolgoztam ha bejött egy kisebbségi 3 eladó közül egy figyelte egy követte ez volt a szabály... sajnos nem alaptalanul.
Jaj..egyesek mintha valami virtuális Pityukától, a (sajtó)papagájtól tanulnának beszélni, amely két szót tud, de azt igen jól: "Cigányozááás!!!" "Ántiszemitizmuuus..."!!!
A "cigányozás" teljesen értelmezhetetlen. Adott esetben egy cigány anya szerepel a történetben - és???
Az antiszemitizmus meg nem tudom, hogy keveredik épp ide. A cigányok árják...
Kedves Kerdezo! Mi lett volna ha leirod a tortenetet, de semmit nem fuzol hozza, sem azt, h a gyereket hogy hivak, sem azt, h a no 1 ev alatt 2ot szult. Muszaj volt ezt hozzatenni? Amugy meg az is erthetetlen szamomra ( is), hogyan lehet ilyesmitol kiborulni annyira, h remalmaid legyenek? Nem tuloztad el kisse ezt az egeszet?
Lathatod, sokan nem ertenek veled egyutt, es sokan leirtak, szules kozben a no mas tudatallapotba kerulhet. Csak nem azt gondoltad, h az anya szandekosan meg akarta olni a babajat?
Amugy annyi ilyen jellegu kerdet irnak ki ide anyukak, majd utana radobbennek a valosagra, mert itt felebresztik oket.
ma 11:17:
Képzeld, én is épp azért tettem fel a kérdésem, mert reméltem, hogy itt választ kapok rá, és reméltem, hogy meghallgathatom a témában mások véleményét és tapasztalatait. Mint írtam, nekem nagyon könnyű és gyors volt a szülésem, s talán épp ezért nem igazán emlékszem, hogy megtapasztaltam volna a szülés alatti "más tudatállapotot". És pont emiatt volt számomra hihetetlen és felfoghatatlan, hogy miként fordulhat ki egy nő önmagából annyira, hogy a saját gyermeke ellen forduljon.
Most már értem, mivel többen is leírták, és ezt köszönöm.
11:17es vagyok: kepzeld, nekem is szep szulesem volt, nem voltak nagy fajdalmaim, minden elviselheto volt, egy hang sem jott ki a szambol, emlekszem is mindenre. Megis tudtam arrol, h nem minden nonel mukodik igy, es letezik szules kozbeni mas tudatallapot. Ezert eszembe sem jutott, sem akkor, sem most oylan kerdest feltenni magamnak, vagy masnak, h aki hisztizik szules kozben, az minek szul, minek kell neki gyerek.
Utolsoval igazat erteK, akarmit is csinaljon a szulo no, nem all jogukban kiabalni, es pofozkodni. En nem hagynam magam, es feljelentenem oket. Aztan meg tenykeg tulzas, h egy szulo novel egyszerre 5en foglalkoznak. Kicsit melle lehet koltve a tortenetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!