Tanár kismamik, anyukák, meddig dolgoztatok?
Helló mindenki!! Én csak a 22.hétig(febr.közepe) dolgoztam,mert akkor volt influenza járvány,meg bárányhimlő gyanús eset is.Mindenki azt mondta,hogy ne kockáztassak,a gyermekem a legfontosabb,így nyugodt szívvel otthon maradtam,pedig nagyon könnyű a terhességem,most vagyok 38.hetes,de még egyszer sem voltam rosszul,jól alszom,az orvosok dicsérnek,mert minden szép kívül,belül:))csak a lábam dagad nagyon!Szóval,talán még most is tudnék dolgozni! Aztán,amikor már lement a járványveszély,akkor meg már berendezkedtek a hiányzásomra,ráadásul rengetek szabim volt,ugye:))így szabin voltam egészen ápr.20-ig.
Könnyű szülést mindenkinek,egy óvó néni
...és nem volt lelkiismeretfurdalásod amiatt, hogy előbb eljöttél?
Mondjuk nekünk már csak 3 hét van a tanév végéig... addig szerintem már bírom. Most vagyok a 31. hétben.
Azért egy óvodában nem annyira lényeges, hogy végig viszi az ember lánya a tanévet vagy sem, de egy iskolában nagyon sok múlhat egy esetleges tanárváltáson. Egyébként én is végigmentem az influenza, bárányhimlő stb. szezonon, de ha vigyáz magára az ember, akkor semmi baja sem történhet.
Ja, és én 6 évestől 20 évesig tanítom a mazsoretteseimet - óvodás, általános iskolás és középiskolás "betegségek" veszélyeinek is ki voltam téve egyszerre.
Szerintem jól teszed, hogy dolgozol. Ha jól érzed magad, nem teher a munka, akkor biztos, hogy a babának sem ártasz vele.
Kitartás!!!
...és az mit jelent nálad,hogy vigyázol magadra???Azt hogy csinálod?Senki sem lehet biztonságban gyerekek között járvány idején!!Nincs jogom(sem) a gyermekemet kitenni egy ilyen rizikós dolognak!! Nekem mindennél többet ér a gyermekem egészsége!!!Ja,és senki sem pótolhatatlan!!Ez már legyen a munkahely feladata ezt megoldani.
Akkor lett volna lelkiismeret furdalásom,ha elkaptam volna valami nyavalyát,és a baba is kapott volna belőle!!
Én 3 évesekkel voltam,akiket az ember ugye egész nap ölelget,puszilgat: kivédhetetlen...
Szerintem ha visszaolvasod, amit írtál, könnyen észreveszed, hogy egyik szavaddal ellentmondasz a másiknak.
Mellesleg gyógyszerész unokatestvérem, nőgyógyászom és háziorvosm tanácsát kikérve vigyáztam magamra - gondolom, az ő szavukat nem akarod felülbírálni(mellesleg egyikük sem tartott emiatt felelőtlennek). A világ legtermészetesebb dolga, hogy egy kismama magát nem elhagyva, aktívan éli terhességét.
Egyébként az érettségire való felkészítés során meglehetősen megkérdőjeleződik a pótolhatatlanság. Persze egy óvodában nyilván ilyesmiről szó sincs.
Ahogy te is írtad ölelgeted, puszilgatod a gyerekeket. NA ezt elhagyva már sokat tudsz tenni a vírusok elkerülésére.
Természetesen mindenkinek szíve, joga eldönteni, hogy meddig hajlandó dolgozni, de szegény kérdezőben NE keltsünk bűntudatot azért, mert ő igenis dolgozni szeretne, amíg bír. (Ráadásul ebben az időszakban sem bárányhimlő, sem influenza nincs, de szerintem még a nyári vírusok is jóval odébb vannak.)
A kérdezőtől kérdezném, hogy hogy bírod a gyűrődést???
:) Köszi a kérdést! :)
Egész jól bírom, hála Istennek!
Bár pár hete kicsit megijedtem, mert hét vége felé mindig elkezdett keményedni a pocakom. Ráadásul nagyon. De aztán adtam magamnak 2 hét türelmi időt, sokat pihentem, sokat aludtam. Úgy voltam vele, ha így kevésbé fordul elő a keményedés, akkor maradok tanév végéig. Még most is tanítok. Ha bírom, akkor maradok még erre a szűk 3 hétre. Persze, - a férjemmel is így egyeztünk meg -, ha bármi van, rögtön megyek táppénzre.
Még 10 hetem van vissza. Jó meleg lesz. Meg már van is.
Köszönöm a hozzászólásaitokat!
Nektek is örömteli és egészséges babavárást!
:)
Sziasztok!
Még május elején tettem fel nektek ezt a kérdést, amikor még javában a tanévben voltunk, éppen túl az anyák napján, készülve az év végi hajrára meg a végeláthatatlan értekezletekre.
Azóta eljött a nyár, sőt a következő tanév is.
És azóta megszületett a kislányunk!!!!! :) Csak tudatni szerettem volna veletek!
Végigdolgoztam a tanévet, és nem bántam meg. Jól bírtam a pocakos időszak végét is - annak ellenére, hogy eléggé meleg volt. Nem bánom, hogy dolgoztam.
Augusztus 3-án érkezett meg a kislányunk 3400 grammal, 51 centivel. Laurának hívják. Azóta már betöltötte a hat hetet!
Köszönöm az akkori válaszaitokat!
Aki közületek tanít, annak sok erőt a tanévhez!
Aki otthon van a manókájával, annak jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!