Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik! Ti meddíg dolgoztato...

Kismamik! Ti meddíg dolgoztatok vagy meddíg tervezitek? Anyagi okok miatt vagy csak mert szerettek dolgozni maradtok sokáig?

Figyelt kérdés
2009. jún. 15. 14:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Én a 9. hónapig dolgoztam. Egyrészt anyagilag is szükség volt rá, másrészt meg azt gondolom, hogy a terhesség nem betegség, tehát ha orvosilag nem indokolt, akkor nem kell otthon maradni lógatni a lábat.
2009. jún. 15. 14:38
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
én pontosan szülés előtt másfél hónappal hagytam abba a munkát. az ok: anyagi természetű, ha megtehettem volna, szívesen pihentem volna otthon.
2009. jún. 15. 14:41
 3/19 anonim ***** válasza:
Én például az elejétől otthon voltam táppénzen, mert fenyegető vetélés állt fenn. Ami be is következett. Anyagilag jobb lett volna ha dolgozhatom, de ha ez az ára, hogy egészséges babám legyen, akkor táppénzen leszek. Sajnos van olyan, hogy muszáj otthon maradni és pihenni, feküdni. A stresszt akkor is próbáld kerülni, ha dolgozol. Sok sikert!!!
2009. jún. 15. 14:43
 4/19 anonim ***** válasza:
Én a 7. hónap közepéig dolgoztam, és ekkor hagytam abba rosszullétek miatt, ha tehetem tovább dolgozom, nem az anyagiak miatt, csak nem vagyok otthonülős!
2009. jún. 15. 14:43
 5/19 anonim ***** válasza:
Az elsőnél végig dolgoztam, az utolsó hetet otthonról, de így a szülés előtti nap még javában dolgoztam. A másodiknál az utolsó két hetet töltöttem otthon, mert már addigra alig tudtam ülni a hasamtól. Most a harmadiknál sem tervezem másként, de egy dolog tervezni, a másik oldal pedig az, hogy ki hogy bírja. A terhesség nem betegség, de nem is normál állapot, és egy terhességnél soha nem lehet előre tudni, mikor történik váratlan fejlemény, és mindkét terhességnél nekem is többször felmerült, hogy esetleg betegállományba kényszerülök.
2009. jún. 15. 14:46
 6/19 anonim ***** válasza:

nekem nagyon kell magamra vigyáznom, de még dolgozok, ülőmunkát végzek, de terepre is járok, szóval nem vagyok táppénzen.

Ha kihúzom, 7. hónaptól akarok majd otthon ülni, akkor már úgyis hideg lesz, és a munkám miatt valszeg hamarabb nem is jutok majd odáig, hogy bevásároljunk a picinek. Most reggeltől estig dolgozom, ezt nem lehet majd nagy hassal csinálni.

7 hetes kismami

2009. jún. 15. 14:48
 7/19 anonim ***** válasza:
Én az elejétől itthon vagyok, veszélyeztetett terhesség miatt, ill. a munkahelyem sem éppen a legjobb egy kismamának. De nem bánom, szerencsére 100% táppénzt kapok.
2009. jún. 15. 14:52
 8/19 anonim ***** válasza:

Én a 7. hónapig gyilkoltam magam, aztán azt mondtam elég volt, 12órákat dolgoztam, jó pénzért, amit a válságra hivatkozva le akartak csökkenteni, majdnem minimálbérre, végelszámolás van a cégnél, mert nem éri meg nekik az egész, nem lesz hová visszamenni. Szóval az utolsó három hónapot kivettem "szabinak", hogy egy legyen időm csinosítani a házikónkat, vásárolni a picinek, pihenni, és leszokni a pörgésről, mert hozzá voltam szokva, hogy mindig történik valami, emberekkel vagyok összezárva, jövök megyek.

Két hét semmittevés után 31hetesen majdnem megszültem, egyik pillanatról a másikra, és belegondoltam, hogy lehet ha pörgök tovább akkor most lenne egy vagy egészséges vagy beteg vagy halott babám, mert a kórházig itthonról 5perc eljutni a munkahelyemről mentővel is jó 1óra:S. ÉS ezek után nem érdekel, hoy ki mit mond, vesztettem pénzt, de nem a csemetémet veszélyeztettem. Most már pattoghatnék, de már nem tudok percekre a szülőszobától:(:)

2009. jún. 15. 15:00
 9/19 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló! Miért, hogyan kapsz 100% táppénzt?
2009. jún. 15. 15:01
 10/19 anonim ***** válasza:
Én veszélyeztetett terhes vagyok, de a 30. hétig dolgoztam. Pont akkor mondtam fel az előző munkahelyemen, amikor már terhes voltam, de erről nem tudtam. Azért mondtam fel, mert hívtak egy másik helyre, ahol annak ellenére is felvette, hogy közöltem a tényt (bár miattuk mondtam fel) Mindemellett nem lett volna pofám azt mondani, hogy elmegyek táppénzre. Azért örülök, hogy nem maradtam tovább munkában, mert mér elég nehezen járt az agyam :D
2009. jún. 15. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!