Tanár kismamik, anyukák, meddig dolgoztatok?
Szió!
Én a 36. héten fejeztem be a gimiben a tanítást, de az utolsó előtti napig gyerekek között voltam. Szerintem amíg jól érzed magad, dolgozz nyugodtan. Az influenza szezonnak vége, a nyári vírusok meg még odébb vannak. Az sem mellékes szempont, hogy ebben az esetben nem kell táppénzre menned.
Boldog babavárást és könnyű szülést!
Nagyon köszi a válaszokat. Azért kérdem igazából, mert az utóbbi hetekben csütörtök-péntek felé elkezd keményedni a pocakom. Ezen a hétvégén különösképpen is. Erősen és rendszeresen. Nagyon megijedtem. Aztán a hétévégn totál pihenősre fogtam magam. És szombat estétől már nem volt semmi.
Nem tudom, megéri-e így bejárni.
Arra gondoltam, adok magamnak még egy hetet. Ha jövő héten is így alakul, hogy keményedik a hét végére, akkor azt hiszem nem maradok tanév végéig. (csak kicsit cserbenhagyás lenne a kollegáimmal; már így is 3 kolleganőt kell helyettesíteniük az év végéig. Én lennék a negyedik...)
Mit gondoltok?.......
én 27 hetes vagyok. terveim szerint kihúzom a tanévet. múlt héten éreztem először, hogy elfáradok. gondolkodtam, hogy felálljak és felírjam a táblára vagy sem. persze a lelkiismeretem győzött, de lehet, hogy hátralevő hónapban már nem mindig ugyanígy fogok dönteni, mindenesetre megpróbálom kibírni. aug 14-re vagyok kiírva.
L.
Én július 31-re vagyok kiírva. Megértem, amit éreztél. Én - sajnos vagy nem sajnos - de már nem ugyanazzal a gőzerővel csinálom a tanítást. Pl. sokszor már ülve tartok órát. Pedig azt minden pedagógus tudja, hogy nem a legcélravezetőbb... Pedig vannak elveim. De azt hiszem, sikerül belőlük most leadnom. Hiszen a babánkért is felelős vagyok, nem csak magamért.
Egyébként egy jó hír, hogy a kollegáim ki akarnak kímélni (persze nekik is érdekük, hogy minél tovább maradjak, és ne kelljen engem is helyettesíteni): szóval átveszik két órámat is. Így azért szerintem már ez is könnyebbség. :)
Anna
Szia! Én veszélyeztetett terhesként szeptembertől nem dolgoztam. Kellemetlen volt, hogy kb. 1,5 hónap elteltével találtak csak másik tanárt helyettem. Több hónap kellett, hogy beletörődjek az itthonlétbe, de ezért a csodálatos babáért megérte. Első az egészség. Ha bírod tanév végéig, akkor maradj, de ha kicsit is rosszul vagy, érdemes pihenni.
Boldog babavárást, 3 hetes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!