Tanár kismamik vannak errefelé? Hanyadik hétig dolgoztatok?
Július végére vagyok kiírva, de lelkiismeretfurdalásom lenne, ha nem dolgoznám végig az évet. Nincs semmi gond - remélem, nem is lesz. De arra gondoltam, hogy utolsó 2 teljes hónapot jó volna a ráhangolódásra szánni.
Nem kitolás ez a gyerekekkel és a szülőkkel? 2. osztályos gyerekeket tanítok.
Én is tanító vagyok. Június közepére vagyok kiírva. Sajnos én már nem vihetem végig a tanévet,de legalább május 22-ig vagy 29-ig dolgozni fogok/akarok.
Azt mondják jó,ha mozgok sokat,mert könnyebb lesz a szülés is. Én mondjuk nem tudnék itthon ülni. :)
28hetes
En augusztus elejere-2.-ara- vagyok kiirva. Nekem is az a nagy dilemmam, hogy mikortol vehetnem ki a szules elotti szabdsagot, mert ha elmegyek evzaras elott ket-harom hettel, nem tudnak helyettesitot talalni. S vannak erettsegizo diakjaim.
Reszben az is igaz, hogy a vegere a diakok mar nem igazan tanulnak, mar a levegoben van a vakacios hangulat....
De mint ahoyg az elozo is irta, mindenki megerti az ilyen helyzetet, nem fog okolni , ha lemesz.
Én április végén szülök. Az első félévet csináltam végig, lezártam a gyerekeket és a második félévet már nem kezdtem el.
A 26. hétig dolgoztam. Nekem ebből a szempontból éppen jól jött ki.
Viszont nem bánom, hogy azóta itthon vagyok, mert a tél közepén beindultak a mi sulinkban a betegségek,járványok.
Igazából nagyon is bele tudok gondolni a helyzetedbe. Nekem is lelkiismeretfurdalásom lenne, ha otthagynám őket pont így a tanév végére. De akkor is az lenne, ha a saját gyerekemtől "rabolnám el" az a két nyugodt hónapot, amit a felkészüléssel tölthetek.
Szerintem döntsön az, hogy milyen az egészségi állopotod, hogyan érzed magad, hogy viseled a várandósságot a későbbiek folyamán.
Nagyon köszönöm a válaszaitokat. Jól esett olvasni más tanárok véleményét is.
A kollegáim persze azt mondják, hogy az iskolában a gyerekek nélkülem is megvannak, de a saját gyerekem nincs meg nélkülem. És azt mondták, hogy a helyettesítésen ne fájjon a fejem. Megoldják.
Nem tudom, hogy visszanéztek-e erre a kérdésre, de kíváncsi vagyok a további véleményetekre is:
Most kicsit meg is ijedtem, mert az éjjel háromszor is, hogy megébredtem, befeszült a hasam... Kicsit aggódom... Ráadásul 2 napos országos verseny lesz nálunk a hétvégén az iskolában. Nekem is sok dolgom lesz...
Az éjjel, amíg fent voltam, igencsak elgondolkodtam, hogy lehet, hogy mégis májusban valamikor elkezdeném a pihenést. (Remélem, előbb nem kell...)
Szia!
Én a 10. héttől itthon vagyok, mert magas volt a vérnyomásom. Itthon gyógyszer nélkül egy hét után visszaállt a normális szintre, azóta sincs vele baj. De az orvos nem engedett vissza dolgozni, mert szerinte fonotos, hogy nyugodt, stresszmentes legyen a kismama környezete és ha úgy érzi,hogy arra van szüksége, napközben le tudjon pihenni egy kicsit. Valljuk be, az iskola nem erről a légkörről híres. Nagyon rosszul esett, hogy hirtelen kellett eljönnöm, de ma már abszolút nem bánom. Gyakran görcsöltem, keményedett eddig is a hasam,egyre fáradékonyabb vagyok, nem bírtam volna dolgozni. Mindennél fontosabb nekünk ez a Baba, így nem volt kérdés, hogy az osztályomtól és tanítványaimtól válok el inkább,még ha ez kellemetlen is!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!