Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császáros kismamik, anyukák,...

Császáros kismamik, anyukák, lenne 1 kérdésem!?

Figyelt kérdés
Műtét után milyen volt? Mármint nagyon fájt a seb? Mennyi idő alatt gyógyult, ill. ment le a hasitok? (csak mert rémisztgetnek, hogy császár után jó pár hónapig nagy a has, de ugye nem általános h olyan is marad??)
2011. okt. 11. 14:55
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:

Bocs, tulképp most látom a végére ez nem is egy db kérdés:)

Csak annyira foglalkoztat a dolog, és kérdések merültek fel bennem.

2011. okt. 11. 14:56
 2/27 anonim ***** válasza:
Valóban fáj császár után a seb bár szerintem nem olyan vészes, de nehéz azt megjósolni Neked mennyire fog fájni. Én nem bírom a fájdalmat sokkal rosszabbra számítottam ahhoz képest nem is fájt annyira. A hasad nagy marad de ez szépen lemegy. Hogy kinek mennyire alkati kérdés is. A varratkiszedést pedig nem is éreztem pedig attól féltem a legjobban.
2011. okt. 11. 15:20
 3/27 A kérdező kommentje:

köszi!

És kb. mennyi idő alatt megy le a hasi?

A kontroll (varratszedés) itt is 6 hét?

2011. okt. 11. 15:22
 4/27 anonim ***** válasza:

Nekem sürgősségi császárom volt baleset miatt.

Kérdésekre a válaszok:

1. 1 napig szinte aludtam. A lányomat harmadik nap láthattam. (Egészségesen született, megfigyelés alatt volt addig).

2. Fájt-e?! Azt hittem, hogy beledöglök. Mikor felkellet állnom az ágyból és járni kellett. Minimum az ajtóig és vissza. Nekem ez kb. másfél órás rituálé volt. És akkor még nem is mondtam, hogy még egy hölgy volt a műtős szobában velem, akit utánam 1 órával császároztak szintén.

Mire 'megmosdottunk', addigra hajnali 1 lett, pedig este 9től terheltük magunkat.

3. Most 12 hetes a lányom. A vágás érzéketlen és körülötte is. Hidegfrontot megérzem, bár azt a műtött térdemmel is, így engem ez cseppet sem zavar. Elviselhető fájdalom részemről!

4. Használtam 2. héttől hasleszorítót mai napig. +25 kg mentem szülni, jelenleg -27 kilot adtam le és a hasam még mindig megy vissza..

Adottság kérdése, hogy olyan marad-e a hasad (kötényhas) vagy nem. Ha edzel kicsit majd idővel, akkor alakíthatsz rajta, de nagy általánosságban sosem leszel olyan, mint szülés előtt...

2011. okt. 11. 15:25
 5/27 anonim ***** válasza:
műtét után azért fáj a seb, mert ösztönösen hasizomból akarsz felülni az ágyon, az pedig nem lehet, mivel átvágták a hasizmodat. Amint megtanulod, hogy kell felülni, sokkal könnyebb. Én 1 hét után már sokkal jobban voltam, két hét után már takarítottam. A hasam pocis maradt (de előtte is az volt), pár hét alatt visszhúzódott pont ugyanolyanra, mint előtte.
2011. okt. 11. 15:26
 6/27 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Nekem 4. napon kivették a varratokat.

6 hetesen mentünk vissza, akkor megnyomogatott az orvos és megvizsgált alaposan.

Ahhoz képest, milyen állapotban voltam .. egész jól néztem már ki akkor is!

2011. okt. 11. 15:27
 7/27 anonim ***** válasza:
a műtét másnapján nagyon fájt,de napról napra jobb lett!utána még több hétig fájdogált ha nehezet emeltem vagy egésznap jöttem-mentem. kb 5-6 hét után már nem éreztem semmit. a hasam miatt kétségbe voltam esve,mert szülés után 2honappal is akkora volt mint a a szülés utáni héten.de gondolom ez alkat kérdése is,meg a hízás mértékétől is függ!Kb: 4.-5. hónapban lett sokkal szebb a hasam.
2011. okt. 11. 15:27
 8/27 anonim ***** válasza:
nekem amíg nem vették ki a varratokat nagyon fájt, mert már a sebem is húzódott. Nekem mikor haza bocsájtottak, akkor vették ki (észre sem vettem). Utána, sokkal jobban tudtam mocorogni is. Ugyan fájt ha a nadrág megnyomta, vagy szopi közben, amikor rajtam volta a bébim, de túl lehet élni. Most is szopizik (3 hónapos), de már sokkal jobb. Most már inkább az idegesít, hogy nem érzem a bőröm. Még mindig van hasam, de szopi alatt nem szeretnék fogyózni, se intenzív tornázni, elsőnek tartom, hogy tudjam a fiam táplálni. Ismerőseim körében azt vettem észre, hogy többet már nem lesz a régi. Ugye itt izmok vannak elvágva, ezért kicsit megereszkedettebb, nem tökéletes :(
2011. okt. 11. 15:29
 9/27 A kérdező kommentje:

Mondjuk megmondom őszintén, ha kell edzek majd rá kicsit, hogy ne legyen kötényhasam, de tapasztalatból írom, h "normál" szülés után se lesz ugyanolyan a has, szóval nem fogok sírógörcsöt kapni ha megereszkedik!

aA már egy jó tipp, hogy ne hasizomból próbáljak majd felkelni....

Jó dolgokat írtok, köszi!

2011. okt. 11. 15:30
 10/27 A kérdező kommentje:
és nagyon feltűnő amúgy a vágás? Tényleg bikinivonal alatt vágnak?
2011. okt. 11. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!