Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császáros kismamik hogy van ez?

Császáros kismamik hogy van ez?

Figyelt kérdés
Elmondanátok h a ti császárotok hogy zajlott.Onnantól kezdve h bementél a kórházba és kijöttél..minden érdekelne..meddig vagy a műtőbe?meddig kell feküdnöd.katéter van e?mikor teszik fel?veszik le?mikor érdemes látógatókat fogadni.ha megvan a baba sokan 1-2 órájára küldik az sms-t.beszabad magaddal vinni a telefont?ezenkivűl minden ami lényeges és eszetekbe jut:) köszi előre is.
2010. szept. 30. 15:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
51%
nem vagyok kismami ,ezért csak egy két dolgot tudok. van katéter , ugytom mem altatnak hanem , gerincbe adnak érzéstelenitőt. ézért nagyon kába a kismama. a császáros szülés miatt nehezenn indul meg a tejtermelődés , és nem is sokáig marad fenn. a véddőnő meg ha olyan mint hugomnak , cseszeget hogy miért nem szoptatja a kisama.
2010. szept. 30. 15:55
 2/14 A kérdező kommentje:
köszönöm válaszodat.azt tudom h gerincbe adják az érzéstelenitőt..az mennyire fáj és mikor megy ki a hatása?ja és még arra lennék kíváncsi h mi van rajtam közbe?kórházi vagy saját hálóing?bugyi?zokni lehet rajtam mert nagyon fázós vagyok:(
2010. szept. 30. 16:11
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia én a második császáromra készülök nov.közepén.Nekem nagyon pozitiv volt.A spinális érzéstelenítésben pont az a lényeg hogy nem leszel kába,teljesen képben vagy csak a fájdalomérzetet "iktatják" ki!Ezért egy órán belül már hozzák is a babát szopizni(lehet hogy máshol késöbb)Nekem már másnap belövellt a tejem,és 19hónapig szoptattam(6hónapig kizárólagosan)!Katétert még az előkészítésnél felhelyezték,és bent is hagyják a felkelésig,ami 12óra(van ahol kevesebb).A műtét után a fekvésnél nem szabad emelgetni a fejet,mert komoly fejfájást kaphatsz,és jó sok folyadékot kell inni hogy minnél hamarabb helyreálljon a folyadékháztartásod.(szívószál,sportkupak)Másnap nagyon kemény az első felkelés,de minden nap egyre könnyebb lesz,nem szabad elhagyni magad!Telefont fényképezőt vittem van mód elzárni minden kórházban.A 4 nap varratszedés és mehettem is haza!Ja a műtét kb 40 perc,az első 10-ben kinn a baba,az arcodhoz teszik puszira,és onnantól az arcával és a felemelő érzéssel leszel elfoglalva.:)A műtöben beszélnek hozzád,nyugtatnak,sztoriznak terelik a figyelmed!Remélem a következő is hasonlóképp zajlik!33h.kismami
2010. szept. 30. 16:31
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerda reggel jöttek nálam a fájások, délben hívtam a dokit hogy rendszeresek a fájások, behívott a kórházba, megvizsgált,2 ujjnyira nyitva voltam, bent fogott. Jött a szülésznő, kaptam egy művénát a kézfejembe, majd egy kórházi hàlóinget, leborotvàlt, beöntés, majd irány a szülőszoba,

jött a doki, bekötötték 1 oxitocin infúziót 1- kor, megrepesztette a burkot elfolyt a magzatvizem, jöttek a fájások

fél óránként bejött a doki szülésznő, párom vègig ott ült mellettem

2 körül annyira fájtak a fájások 2x sugárban lehánytam mindent, 2x öltöztettek ágyat húztak alattam

3 óra után kaptam gerincbe érzéstelenítőt,

4- re teljesen kitágultam, de nem tudtam pisilni, kaptam katétert

nem jöttek a toló fájások, mondta a doki forduljak egyik oldalamra majd a másikra 5-5 fájás után hátha megindul a baba kifele, hát nem ,

6 után már bem kaptam fájdalomcsillapítót hogy érezzem ha nyomni kell de semmi, csak fájt piszkosul minden fájás

mápróbáltàk kinyomni a babát a hasamból de semmi,

8- kor azt mondta a doki császár

jött egy műtős fiú, átrakott a toló ágyra, betolt a műtőbe, párom is jött velem a műtő előtt várt

a műtőben átraktak a műtő ágyra, a ferincemben volt a cső, abba adagolták az érzéstelenítőt, levetkeztettek mesztelenre, majd lefóliáztak, letakartak, felvágtak, 10-15 perc után kivették a lányom, megpuszilhattam levittém a csecsemősökhöz, párom ment vele, babusgatta lefényképezte, addig engem összevartak, 9- re kész voltam majd kitoltak párom addigra vissza ért, jött velem a kórterembe kipakolt nekem megmutatta a képeket a lányunkról, 10- ig maradt beszélgettünk majd hazament.

Másnap jött reggel 6- ra, hozott kaját, felkeltem lemosakodtam, 11 körül kivették a gerincemből a csövet, a katétert, sokat kellett inni hogy tudjak pisilni, kaptam hashajtót hogy legyen kaki majd

délben kitolhattam a lányom, addigra stabil voltam, nem szédültem

onnéttól kezdve velem volt a lányom, párom minden nap reggel jött este ment, első nap jöttek anyuék meg főnökasszonyom látogatni, második nap anyósék harmadik nap barátnőm

mindenki bejöhetett a kórterembe

este férjem mikor hazament írta mindenkinek hogy megvan a lányunk, másnap jöttek az sms-ek telefonok

szülés alatt nincs az embernek kedvve sms-ezni telefonálni, császár után pedig nem szabad mozogni, nem lehet sms-ezni:)

2010. szept. 30. 16:34
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
3 császárom volt.2 vajúdás után 1 pedig programozott.Bevisznek a műtőbe,kapod a gerincedbe a szurit ami nem fáj inkább kellemetlen.Ha hatott a szer akkor hozzá kezdenek.Kb.fél óra az egész műtét(nálam a 3.50 perc volt mert komplikáltabb volt).Végig figyelik a vérnyomást és társait:)Összevarrás után felvisznek a szobába és akkor van lehetőség fájdalomcsillapítót kérni(ha kell).Infúzióba adják,gyorsan hat.Pár órát feküdni kell,fejed nem emelheted csak fordíthatod.Rengeteget kell inni(vigyél szívószálat)!Az első felkelés kicsit rossz(ekkor már a katétert kiveszik) de ha már állsz akkor ne nézz lefelé csak előre és tessék sokat járkálni!A telcsit odaadja a nővér ha kéred és a szopinál fotózhatod a babát:)))Sok folyadék és sokat kell pisilni!!!!Minden felkelés könnyebb lesz:)
2010. szept. 30. 16:35
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem rosszabb mint egy bármilyen szuri!Bugyi zokni nem lehet rajtad,kórházi hálóing volt felhajtva,és a lábadra húznak a műtőbe "kalucsni"szerűt,de nem fogsz fázni.33h.kismami
2010. szept. 30. 16:35
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Vajúdás közben zokni leget, bugyi nem,

műtèt közben semmi sem lehet rajtad, letakargatnak kórházi lepedőkkel

2010. szept. 30. 16:40
 8/14 anonim ***** válasza:
Gyűrűt,ékszert hagyd otthon!
2010. szept. 30. 16:44
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

1. Befeküdtem a kórházba, saját ruha lehetett rajtam végig (egy hónapig feküdtem bent szülés előtt, túl nagy volt a magzat és haránt feküdt, programozott császár lett)

2. A dokival megbeszéltük a műtét időpontját.

3. Előző nap már éjfél után nem ehettem, nem ihattam.

4. Éjjel borzasztó rosszul aludtam, tiszta ideg voltam:-)

5. A műtét napján reggel korán NST-t csináltak, aztán fel a szülőszobára...

6. Ott kaptam kórházi hálóinget, zokni maradhatott a lábamon, ékszereket le kellett venni, megmérték a vérnyomásom.

7. Papírokat töltettek ki velem, alá kellett írni többfélét is.

8. Beöntést kaptam, ami nem volt vészes egyáltalán, járkálnom kellett egy kicsit, utána képzelheted, minden kiment belőlem, legalább háromszor voltam a vécén...

9. Kaptam törülközőt meg valami fertőtlenítős tusfürdőt, le kellett zuhanyozni.

10. Irány a szülőszoba, ott bekötöttek egy kanült a kézfejembe, aztán megkatétereztek, ami nem fájt egyáltalán. Akkor már ott volt a dokim is, míg ő elment bemosakodni, nekem hoztak egy gurulós ágyat, ezen betoltak a műtőbe.

11. Kaptam egy bájos műtőssapkát a fejemre, meg nyloncsizmát a lábamra. Közben az aneszteziológussal ismerkedtünk...

12. Az anesztes röviden elmondta, hogy lesz az érzéstelenítés, majd megkért, hogy lógassam le a lábam a műtőasztalról, és amennyire csak tudom, görbítsem be a hátam, hajoljak jó mélyen előre. Kitapogatta a csigolyák közti legalkalmasabb részt a gerincemen, majd bevezette a tűt (egyálalán nem fájt, szinte meg sem éreztem). Nem telt el egy perc sem, már nem is éreztem a lábam, aztán a combom sem, aztán a derekamig sem éreztem már semmit.

13. A teljesen érzéketlen lábaimat felpakolták egy kengyelbe (mint rendes szülésnél), kezem, lábam kikötözték, aztán a mellkasomnál kihúztak egy zöld függönyt elém, így már nem láttam, mit csinálnak a hasamnál.

14.Műtét közben folyamatosan mérték a vérnyomásom és az aneszteziológus végig a műtét alatt kb. négy percenként ráfújt a mellkasomra egy kis vizet és kérdezte, hogy milyennek érzem, hidegnek vagy melegnek.

15. A doki néha megkérdezte, hogy érzem magam, azt hallottam, amikor kifolyt a sok magzatvíz, meg amikor felsírt a kisfiam (egy percre megmutatták, aztán vitték ellátni, megvizsgálni).

16. A doki közben összevarrt, levették előlem a függönyt, eloldoztak, egy műtősfiú áttett egy gurulós ágyra és kitoltak az őrzőbe, ahol másnap reggelig voltam.

Az egész műtét nem tartott tovább fél óránál.

Hat óra elteltével kivették a katétert, ki kellett saját lábamon menni pisilni, hát az nagy kín volt...

Sokat kellett innom, ehettem utána háztartási kekszet (vittem magammal, meg poharat is, teát azt ők adtak)

Aztán lekerültem osztályra, ott már velem lehetett a kisfiam is mindig.

Másnap még diétás kaját kaptam. Mindig megkérdezték, hogy volt-e székletem, mennyire vérzek és milyen a vérzés, meg a viziten mindig megnyomkodták a hasam, nézték, hogyan húzódik össze a méh.

Négy napra rá a doki kiszedte a varratokat és hazaengedett. Így visszanézve nem volt rossz élmény a műtét, egész tűrhető volt:-)

2010. szept. 30. 16:54
 10/14 A kérdező kommentje:
és a vérzés mikor indul be?betétet mikor kell berakni?
2010. szept. 30. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!