Császáros kismamik hogy van ez?
Szerda reggel jöttek nálam a fájások, délben hívtam a dokit hogy rendszeresek a fájások, behívott a kórházba, megvizsgált,2 ujjnyira nyitva voltam, bent fogott. Jött a szülésznő, kaptam egy művénát a kézfejembe, majd egy kórházi hàlóinget, leborotvàlt, beöntés, majd irány a szülőszoba,
jött a doki, bekötötték 1 oxitocin infúziót 1- kor, megrepesztette a burkot elfolyt a magzatvizem, jöttek a fájások
fél óránként bejött a doki szülésznő, párom vègig ott ült mellettem
2 körül annyira fájtak a fájások 2x sugárban lehánytam mindent, 2x öltöztettek ágyat húztak alattam
3 óra után kaptam gerincbe érzéstelenítőt,
4- re teljesen kitágultam, de nem tudtam pisilni, kaptam katétert
nem jöttek a toló fájások, mondta a doki forduljak egyik oldalamra majd a másikra 5-5 fájás után hátha megindul a baba kifele, hát nem ,
6 után már bem kaptam fájdalomcsillapítót hogy érezzem ha nyomni kell de semmi, csak fájt piszkosul minden fájás
mápróbáltàk kinyomni a babát a hasamból de semmi,
8- kor azt mondta a doki császár
jött egy műtős fiú, átrakott a toló ágyra, betolt a műtőbe, párom is jött velem a műtő előtt várt
a műtőben átraktak a műtő ágyra, a ferincemben volt a cső, abba adagolták az érzéstelenítőt, levetkeztettek mesztelenre, majd lefóliáztak, letakartak, felvágtak, 10-15 perc után kivették a lányom, megpuszilhattam levittém a csecsemősökhöz, párom ment vele, babusgatta lefényképezte, addig engem összevartak, 9- re kész voltam majd kitoltak párom addigra vissza ért, jött velem a kórterembe kipakolt nekem megmutatta a képeket a lányunkról, 10- ig maradt beszélgettünk majd hazament.
Másnap jött reggel 6- ra, hozott kaját, felkeltem lemosakodtam, 11 körül kivették a gerincemből a csövet, a katétert, sokat kellett inni hogy tudjak pisilni, kaptam hashajtót hogy legyen kaki majd
délben kitolhattam a lányom, addigra stabil voltam, nem szédültem
onnéttól kezdve velem volt a lányom, párom minden nap reggel jött este ment, első nap jöttek anyuék meg főnökasszonyom látogatni, második nap anyósék harmadik nap barátnőm
mindenki bejöhetett a kórterembe
este férjem mikor hazament írta mindenkinek hogy megvan a lányunk, másnap jöttek az sms-ek telefonok
szülés alatt nincs az embernek kedvve sms-ezni telefonálni, császár után pedig nem szabad mozogni, nem lehet sms-ezni:)
Vajúdás közben zokni leget, bugyi nem,
műtèt közben semmi sem lehet rajtad, letakargatnak kórházi lepedőkkel
1. Befeküdtem a kórházba, saját ruha lehetett rajtam végig (egy hónapig feküdtem bent szülés előtt, túl nagy volt a magzat és haránt feküdt, programozott császár lett)
2. A dokival megbeszéltük a műtét időpontját.
3. Előző nap már éjfél után nem ehettem, nem ihattam.
4. Éjjel borzasztó rosszul aludtam, tiszta ideg voltam:-)
5. A műtét napján reggel korán NST-t csináltak, aztán fel a szülőszobára...
6. Ott kaptam kórházi hálóinget, zokni maradhatott a lábamon, ékszereket le kellett venni, megmérték a vérnyomásom.
7. Papírokat töltettek ki velem, alá kellett írni többfélét is.
8. Beöntést kaptam, ami nem volt vészes egyáltalán, járkálnom kellett egy kicsit, utána képzelheted, minden kiment belőlem, legalább háromszor voltam a vécén...
9. Kaptam törülközőt meg valami fertőtlenítős tusfürdőt, le kellett zuhanyozni.
10. Irány a szülőszoba, ott bekötöttek egy kanült a kézfejembe, aztán megkatétereztek, ami nem fájt egyáltalán. Akkor már ott volt a dokim is, míg ő elment bemosakodni, nekem hoztak egy gurulós ágyat, ezen betoltak a műtőbe.
11. Kaptam egy bájos műtőssapkát a fejemre, meg nyloncsizmát a lábamra. Közben az aneszteziológussal ismerkedtünk...
12. Az anesztes röviden elmondta, hogy lesz az érzéstelenítés, majd megkért, hogy lógassam le a lábam a műtőasztalról, és amennyire csak tudom, görbítsem be a hátam, hajoljak jó mélyen előre. Kitapogatta a csigolyák közti legalkalmasabb részt a gerincemen, majd bevezette a tűt (egyálalán nem fájt, szinte meg sem éreztem). Nem telt el egy perc sem, már nem is éreztem a lábam, aztán a combom sem, aztán a derekamig sem éreztem már semmit.
13. A teljesen érzéketlen lábaimat felpakolták egy kengyelbe (mint rendes szülésnél), kezem, lábam kikötözték, aztán a mellkasomnál kihúztak egy zöld függönyt elém, így már nem láttam, mit csinálnak a hasamnál.
14.Műtét közben folyamatosan mérték a vérnyomásom és az aneszteziológus végig a műtét alatt kb. négy percenként ráfújt a mellkasomra egy kis vizet és kérdezte, hogy milyennek érzem, hidegnek vagy melegnek.
15. A doki néha megkérdezte, hogy érzem magam, azt hallottam, amikor kifolyt a sok magzatvíz, meg amikor felsírt a kisfiam (egy percre megmutatták, aztán vitték ellátni, megvizsgálni).
16. A doki közben összevarrt, levették előlem a függönyt, eloldoztak, egy műtősfiú áttett egy gurulós ágyra és kitoltak az őrzőbe, ahol másnap reggelig voltam.
Az egész műtét nem tartott tovább fél óránál.
Hat óra elteltével kivették a katétert, ki kellett saját lábamon menni pisilni, hát az nagy kín volt...
Sokat kellett innom, ehettem utána háztartási kekszet (vittem magammal, meg poharat is, teát azt ők adtak)
Aztán lekerültem osztályra, ott már velem lehetett a kisfiam is mindig.
Másnap még diétás kaját kaptam. Mindig megkérdezték, hogy volt-e székletem, mennyire vérzek és milyen a vérzés, meg a viziten mindig megnyomkodták a hasam, nézték, hogyan húzódik össze a méh.
Négy napra rá a doki kiszedte a varratokat és hazaengedett. Így visszanézve nem volt rossz élmény a műtét, egész tűrhető volt:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!