Császáros kismamik hogy van ez?
Fájásokkal indult a szülésem éjszaka, 7 óra körül bementünk a kórházba, ott át kellett venni a kórházi hálóinget, bugyi nélkül! Kaptam beöntést, majd le kellett zuhanyozni! Kaptam katétert is! Egyébként egyik sem volt vészes, inkább csak kellemetlen! Ehettem szőlőcukrot és vizet ihattam, de kijött belőlem, előtte a 14. hétig voltam így! A párom is velem volt a vajúdáskor!
Majd 16 órakor közölték, hogy császározni kell, egyébként már a kitolás következett volna, csak téraránytalanság (nagy volt a baba) lépett fel!
Jött egy műtős fiú, aki átrakott a hordágyra, de le kellett vennem az ékszereimet! Kérdezték, hogy hogy fogják hívni, leírták a lányom nevét! Majd betoltak a műtőbe!
Ahol beadták a gerincembe az érzéstelenítőt 2-t adtak! Majd le kellett feküdnöm, gyorsan hatott, mert hamar elzsibbadtam és remegtem, de azt mondták ez ezzel jár, természetes a remegés! 16:45-kor kiemelték a lányomat, azt mondták jól van! Majd összevarrtak és raktak a lábam közé egy összehajtott lepedőt és elvittek a megfigyelőbe! Ahol 7 órát pihentem, kaptam infúziót és még bent volt a katéter is! 23 óráig voltam, majd kivették a katétert és segítettek lezuhanyozni, majd levittek az újszülött osztályra!
Reggel 6-kor nem hozták a babámat, lejött a gyerekorvos és közölte, hogy nincsen jól a kislányom lázas és ivott a merconiumos magzatvízből! 2 napig tele volt csövekkel és csak 2 nap után hozták be szoptatni, nagyon lusta volt nagyon keveset szopott! Egy hétig maradtunk bent, mert antibiotikumot kapott, egyébként 4 napig kell bent maradni császárosoknál! 4 nap után vették ki a varratokat! 1-2 napig amíg nincsen széklet csak kekszet és teát adtak, meg 7 db betétet! Vizitkor nem szerették, ha bugyi van rajunk, így én akkor azt használtam, máskor a sajátomat! Az enni való...hm nem a legjobb, de nekem mindig hoztak be a családtagok valamit!
Sok folyadékot, 4 L kell meginni naponta! Minden nap kaptunk szurit, véralvadásgátlót! A lázunkat is minden nap mérték!
Délelőtt vihettük haza a kislányunkat, aki már 8 hónapos, és semmi maradandó nincsen a születéséből adandóan! Forgolódik, ül, kúszik, feláll és egész nap "beszél"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!