Császáros kismamik, anyukák, lenne 1 kérdésem!?
szia!
Nem vészes,abszolút rosszabbra számítottam,másnap már szinte szaladtam:)Persze a felkelés és a le-felállás nagyon nehéz az első 5 napban(legalábbis nekem)a hasad meg akkor is lesz,a term.úton szülőknek is van közvetlen utána.Nem számít,hogy császáros vagy sima szerintem.
Szia, én egy olyan dolgot tennék hozzá, amit a többiek nem írtak, hozzáállás, felfogás kérdése.Barátnőm első császáránál magát sajnálta, lassabban is gyógyult, fizikailag, lelkileg egyaránt, 2. császárára lett "rutinos", sokkal hamarabb felépült és sokkal több energiája maradt a babára, pedig ugyanaz a doki vágta, ugyanoda és időközben az ő teste is idősebb lett.
Én a vajúdóban összeszedtem egy kellemes tüdőgyuszit/hörgőgyulladást, amíg szoptatok nem tudják megnézni, végigköhögtem a friss heggel az első 6hetet és ugye a öhögés eléggé rázza a hasfalat, mégsem erre emlékszem, hanem a babás dolgokra. Abszolút kibírható dolog, tekintsd a végeredményt és nem lesz időd foglalkozni azzal, h fáj, érzéketlen, kicsi vagy nagy. Bikinivonal alá vágták, semmi nem látszik majd ki a bugyiból, has szoptatással ment le, kötényhas pedig ha kialakul,azt sajnos csak sebész tudja eltüntetni, arra gyúrni nem lehet, az nagyrészt lógó bőr. Boldog babavárást Neked:-)
Köszi a biztató írásokat!
Egyébként én nekem nincs bajom a császárral, sőt, meg kell hogy írjam mikor a doki azt mondta, h hát, nagy a valószínűsége a császárnak... fel is lélegeztem picit.
Elsőt "természetes" úton szültem 16 óra vajúdás, gyötrődés után, és igen, voltak "anyacsináló" fájásaim rendesen....de ez csak az eleje volt, mert hatalmas mennyiségű vért veszítettem, utána hetekig lábadoztam. Fájdalmam így is-úgy is lesz, ezt nem azért írom, csak most nem akarok szédelegni, meg még pár járulékos dologgal "gazdagabb" lenni. (amit nem részletezek)
Szia!
Először nem is a sebed fog fájni igazán hanem a méhösszehúzódások!!! Emlékszem műtét után ahogy kiment az érzéstelenítő csak azt éreztem hogy görcsöl mint állat és mikor rátették cicimre a bébit, mégjobban fájt!!! Azt kihagyták az előttem írók hogy a műtét után mikor varrnak a sebből kivezetnek egy csövet ami lóg ki belőled, ez a felesleges vért, váladékot gyűjti!!! Ennek a kiszedése nem kellemes!!! Hirtelen kihuzzák belőled.....!!! Aztán végső a varratszedés ami a 6. napon van!!! Azt már meg sem fogod érezni!!! :)
17:09-es vagyok
Érdekes ez a csődolog, vagy a varratszedés, tudom h volt, h fájt és tudom h majdnem elájultam a zuhanyzásnál a fájdalomtól,nővérke úgy kapott el, de ezek az emlékek nekem mind olyanok mintha más mesélné, és nem is fontos.
Sajnáltam h nem szülhetek természetesen, hogy nem jöhetett be a férjem rá,hogy nem hagytak a babával kettesben utána 2órán át és ez nagyobb szívfájdalom mint a szülés utáni 6heti mindenféle nyilallás összesen. Az csak egy műtét utóélete, ezek meg kimaradt élmények.
Két császárom volt. Mindkétszer villámgyorsan felépültem. Egyetértek azzal, hogy nagyban hozzáállás kérdése a gyógyulás. Az első felkelés maga a pokol, de hidd el minél többször csinálod, annál hamarabb rendbe jössz. Az első után a negyedik napon mehettem haza és már én kötöttem be a földön levő hordozóba a babát. A második császár után az első felkeléskor kikísértek zuhanyozni. Onnan rögtön kivánszorogtam a látogatóimhoz, igaz visszafelé már a férjem kísért. Max. fél óránként felkeltem. Úgy volt a legkönnyebb, hogy felhúztam a lábam és belekapaszkodtam a sípcsontomba. A harmadik! napon hazaengedtek!
A vágásom nagyon szép, de nekem felszívódó varratot használtak. Csövem nem volt, csak katéterem addig amíg fel nem kelhettem.
A kötényhas ellen nem tehetsz semmit, de ha nem arra gondoltál, hanem szimplán a szülés utáni "maradék" hasra akkor megnyugtatlak. A szobánkban csak én voltam császáros és a sok oxitocin miatt nekem húzódott össze a leghamarabb a méhem. Az utolsó vizsgálaton már csak női ököl méretű volt. 2,5 hónapja szültem és még mindig van hasam, de ez már inkább csak háj.
A tejem is belövellt a második napon, mellszívót kellett kérnem, hogy be ne gyulladjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!