Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császáros kismamik, anyukák,...

Császáros kismamik, anyukák, lenne 1 kérdésem!?

Figyelt kérdés
Műtét után milyen volt? Mármint nagyon fájt a seb? Mennyi idő alatt gyógyult, ill. ment le a hasitok? (csak mert rémisztgetnek, hogy császár után jó pár hónapig nagy a has, de ugye nem általános h olyan is marad??)
2011. okt. 11. 14:55
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Most én csak ebbe a cső dologba olvastam bele, két császárom volt, cső egyszer sem.

elsőnél kicsit megviselt a dolog, első műtétem volt, talán megbocsátható. A másodiknál rutinos voltam.

Fájdalom egyiknél sem volt egyetlen percig sem. Na jó az elsőnél amikor először felálltam igen, de aztán elmúlt. A másodiknál rutinosabb voltam, ahogy ment ki az érzéstelenítő, először a lábamból már elkezdtem mozogni, nagyon jó volt, mert a hasamat nem éreztem, mire kiment az érzéstelenítő 6 óra múlva, szó szerint talpra tudtam állni és átcuccolni az őrzőből a szobámba. Kicsit sajnáltattam magam, mikor reggel 7-kot letette a nővér a reggelimet és szóltam neki nem érem el, adja oda és flegmán visszaszólt, talán kelljen fel anyuka és reggeli után meg indulhatunk a szobába (éjfélkor volt a császár)de felkeltem és tényleg igaza volt, fájdalom semmi, tudtam rendesen kiegyenesedve menni és a babámat is elős perctől kezdve én láttam el.

Nem volt cső, és nem volt varratszedés sem. Második nap leesett a kötés, de azt mondta a nővér, ugye nem akar újat, mondtam nem, (bár most már tudom 100 forint egy olyan kötés a patikában, ha lesz még egy császárom, hozatok magamnak anyukámmal) holnap reggel megyek haza. Úgyhogy szombaton éjfélkor született a babám és kedd reggel mehettünk is haza.

Ennyi volt, nem egy nagy dolog. A lényeg ne hagyd el magad és mozogj, minél többet, annál kevésbé fog fájni.

2011. okt. 11. 18:44
 22/27 anonim ***** válasza:
Ja és a hasam most is lóg, de nem a császár miatt, hanem mert hatalmasak voltak a babáim, én meg kicsike és hatalmasra megnőtt a hasam, csoda lett volna ha lemegy. Úgyhogy műtét, ha már végképp lemondok a 3. babáról.
2011. okt. 11. 18:46
 23/27 anonim ***** válasza:
Ugranak be emlékek ahogy olvaslak titeket:-) amint lehet mozogni,fel kell kelni és mozogni kell és rossz szó rá, de bejáratódik és egyre kevésbé fáj.Ágyról oldalra legördülve leszállni kevésbé fáj és kb ennyi. 2 héttel szülés után már én vittem le 2 részletben a batár nagy babakocsit, mert a babát lehetett levinni szellőzni, meg sem fordult a fejemben, h ne emelgessem. Császár után is van élet, de még milyen:-)
2011. okt. 11. 18:54
 24/27 anonim ***** válasza:

Ne haragudj!!! Nem állt szándékomban megilyeszteni ezzel a " csöves" dologgal!!! Én csak azt írtam ami történt velem! Nekem 2 császárom volt és tényleg volt ilyen cső, a sebembe belülre volt vezetve! Ilyen injekciós formájú volt és abból indult ki egy cső!!! Na mindegy hagyjuk!!!

Az első császáromnál a legelső felkelés borzasztó volt főleg mert légszomjam volt meg alacsony volt a vérnyomásom is, emlékszem folyamatosan csak ájuldoztam mikor mentem pár métert!!! :( Amúgy az tényleg igaz, hogy minnél töbször kelsz fel, annál hamarabb felépülsz!!! A második császáromnál, elég hihetetlen még most is de én magam akartam már felkelni a műtét utáni órákban. Nem akarok hazudni de már az nap este szinte szaladgáltam, mindig én mentem a bébimért a csecsemősökhöz!!! Emlékszem olyan ciki volt már az első nap, jött a vizit engem meg nemtaláltak a helyemen mert pont wcn voltam!!! Mikor visszamentem a főorvos először ledöbbent hogy én már járkálok, aztán meg jól lecseszett hogy ne rohangáljak mert szétszakadhat a seb....!!! 2 hét múlva lesz a 3. császárom, remélem ez is ugyanolyan jó lesz mint a második volt!!!

Sok sikert kívánok neked és mégegyszer ne hari!!! Nem akartalak ilyesztgetni!!! :D

2011. okt. 11. 19:42
 25/27 anonim ***** válasza:
Szerintem az, hogy becsöveznek-e, a körülményektől függ. Aznap amikor én szültem, a dokim műtött egy másik kismamát is. Ő kapott csövet, én nem.
2011. okt. 11. 21:59
 26/27 anonim ***** válasza:

- Fáj a seb, de elviselhető, úgysem azzal fogsz törődni, hanem a kisbabáddal. Sokkal rosszabbra számítottam, így kellemes meglepetés ért, mert amúgy nem olyan szörnyű dolog ez. 1-2 hétig a nevetés, tüsszentés köhögés, kicsit kellemetlen lesz, de majd elmúlik fokozatosan. Nekem sem vezettek ki csövet, volt akinek igen, gondolom az orvos tudja kinek kell é s kinek nem. A varratszedés sem fájdalmas. Viszont hideg időben és ha front van szokott nyilallni. :(

- Hamar gyógyul, csak oda kell rá figyelni.

- 20 hónapja szültem, de nagy a hasam, tornáznom kellene, akkor visszább menne, de valószínű, hogy kötényhasam lesz akkor, ha fogyok. De fogynom muszáj lesz, mert 65 kg voltam előtte, mos meg 80 kg vagyok. :(

2011. okt. 11. 23:30
 27/27 Tóth Bernadett2 ***** válasza:

Szia! Nekem elviselhető volt a fájdalom. Az első pár órában volt rossz amikor kiment az érzéstelenítő, de akkor is "csak" hullámokban jött a fájdalom, mintha megjött volna. Utána sokkal jobb lett. Csak akkor fájt iszonyatosan amikor röhögőgörcsöt kaptam (férjem első pelenkázása), de ez a 2. nap már nem fájt. :) 4. napon reggel hazajöhettem.

8 és fél hónapja szültem, már majdnem akkora a hasam mint a szülés előtt, akkor sem volt lapos.. :) Még 7 kiló van rajtam, de majd az is lemegy.

2011. okt. 12. 07:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!