Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért szülnek ilyen sokan...

Miért szülnek ilyen sokan fiatalon?

Figyelt kérdés
25 vagyok, egy csomó velem egykorú, volt osztálytárs, stb, mostanában szül, meg van akinek már van is babája. Miért szülnek ilyen fiatalon? Egyszerűen nem értem, hogy ha összeházasodnak, felvesznek egy halom hitelt lakás kocsi stb-re akkor miért vállalnak még gyereket is most? Miért kell mindent egyszerre? Ennyire nem látják át hogy a gatyájuk is rá fog menni esetleg? Nem félnek? Vagy én vagyok a hülye hogy a mostani világban nem akarok szülni még vagy 5 évig? Így se maradok se semmiről, addig meg meg tudjuk teremteni a hátteret hozzá, ha sikerül, de nem ugrunk bele azonnal mindenbe.
2009. ápr. 4. 10:53
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Lehet, hogy a természet minket anyáknak teremtett, de nem az idők végéig vagyunk képesek normálisan, gondok nélkül teherbe esni, kihordani egy babát, és szülni. És sokan elkövetik azt a hibát, hogy az anyagiakra várnak, utána meg a gyerekre. Kaptam már lehurrogást, mikor 30as nőknek mondtam, lehet a koruk miatt kell sokkal többet várni a gyerekre, hivatkozva arra, hogy 40évesen is lehet szülni, de azt senki nem akarja elfogadni, hogy mindenünk felett ketyeg az óra:S:S:S

Nem azt akarom ezzel mondani, hogy lányainkat 20as éveik elején zavarjuk szülni, minden háttér nélkül, de az a felfogás sem teljesen elfogadható, hogy majd, ha már mindenünk megvan, mert olyan állapot nem igazán lesz, persze nyerjünk a lottón, vagy menjünk milliárdoshoz, akkor persze.

Te pl a legjobb korban vagy fizikailag egy gyerekhez, és sajna nem tudhatod, hogy 5év múlva hol leszel, akár fizikailag, akár anyagilag.

22éves 27/28hetes kismama vagyok, és büszkén vállalom. Hogy miért most? Mert becsúszott egy óvatlan pillanatban. Hogy az apuka miért vállalta. Ugyan ezért.

Teljesen tisztában vagyok vele, hogy legalább addig baromira sz*r lesz az életünk, amíg nem tudok visszamenni dolgozni, de akkor sem hat meg a sok sipákoló "szent", hogy hazavágtam az életemet, hogy semmink sem lesz soha mostantól, hogy nem éltünk ectect (ugyan nincs hitelünk, de a lakás fenntartás nem 2fillér+kaja+ruha+BABA, és a párom igencsak meg kell dolgozzon a pénzért, mert kiesek, és közben valahol diplomáznunk is kell) És még egy indok, csendben lediplomázok, közben picur "felnő" és tudom nevelni(nem az óvónő feladata a gyerek nevelése...) és nem is baba lesz, aki percenként képes beteg lenni, otthon kell vele maradni, kevesebbet leszek otthon gyermekét gondozó szabin, kisebb a rizikója, hogy a főnök egyszer ezek miatt ajtót mutat, és le is tudtam az emberi reprodukció rám eső részét. Lányálom, rózsaszín világ, és optimista fiatal vagyok, de bízom abban, hogy Ez az állapotom A Helyes döntés volt.

2009. ápr. 7. 08:31
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Én 32 évesen szültem az elsőt, most 9 hónapos a lányom. Egyáltalán nem bánom, hogy eddig vártam! Sőt! Most éreztem magam felkészültnek rá! Eddig a munka és a fősuli ment, ja és a szórakozás! :) Most, hogy kibuliztam magam, meg van mindenünk a férjemmel, ami kell (már a munkahelyen is "untam magam" egy kicsit), bevállaltuk a babát. Úgy érzem sokkal több türelmem van hozzá, mintha előbb szültem volna, persze ezt sosem fogom megtudni. Még mindig fiatalnak érzem magam, szerintem később sem lesz másként! A baráti társaságomban is mindenki "későn" szült, de mindannyian olyan fiatalnak látjuk egymást, mint középsuliban! Fogunk is még csemetéket világra hozni vígan!!

Szerintem mindkettőnek van előnye és hátránya, és valószínűleg mindegyik ugyanolyan súlyú. Mivel - szerencsére - nem vagyunk egyformák, mindenki maga döntse el, hogy előbb akar szülni, vagy később. Bárhogyan is döntsenek a nők, mindenképpen tiszteletben kell azt tartani! Legyen minél több baba, mert ki fog minket eltartani nyugdíjas korunkban?! (függetlenül attól, hogy akkor "csak" anyák, vagy nagyanyák leszünk!) :)

2009. ápr. 7. 14:33
 23/23 anonim ***** válasza:
Na kérdező, eltelt több, mint 5 év. :) hogy állsz? :D
2014. dec. 18. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!