Szülni fogok és természetes úton.Azt mondták,ha így teszem akkor a sexuális életemnek löttek nekem s a férjemnek is, mert hiába szűköl vissza soha nem lesz a régi..ezt eddig is tudtam,de azt mondják, hogy nagyon nagy lesz a különbség/érezhetően/
Akik természetes úton szültek kérlek írjátok le, hogy tényleg nagy-e a változás számodra és a férjednek is?!
Természetes szülésem volt 7 héttel szülés után ugyanolyan a szex mint előtte ha nem jobb!
páromat kérdeztem milyen vagyok ott alul? érezni -e változást, azt mondta nem igazán! nagyon enyhén talán tágabb de pl. én se érzem hogy lenne különbség.
6 hetes kontrollon doki megkérdezte volt-e gátmetszés ? :DDDD mert annyira szép a seb hogy nem is látszik h gátat vágtak! :DDDD (felszívódó varrat!)
2011. jún. 22. 17:21
42/48 anonim válasza:
inkább vágjanak fel minthogy mégegyszer természetesen szüljek
vákummal ráadásul..
2011. jún. 22. 17:29
43/48 anonim válasza:
Kizárólag császárral vállalnék babát.Nem félek attól,hogy rossz helyre szúrnak,sőt,az se zavarna,hogy ha a heg látszana a hasamon.
Az viszont zavarna,ha "ott" vágnának vagy esetleg repednék a végbelemig.Az meg,hogy érzéstelenítést se adnak több helyen a szüléshez... na köszi,ebből nem kérek.A foghúzáshoz is érzéstelenítenek tudtommal mindig.
2011. jún. 22. 21:01
44/48 anonim válasza:
Ha vágnak, akkor az nem a végbél irányába történik, hanem oldalra, ezzel megakadályozva, hogy arra repedj. Egyébként nem tudom, hogy melyik kórházban mi a szokás, de a nővérem mesélte, hogy a szobatársa tervezett császáros volt, de kb. fél napig hagyták vajúdni. A tolófájás egyébként már nem annyira vészes, mint az összehúzódások, szóval sok értelme nincs válogatni. Nekem vákuummal született a babám, és tényleg nem kellemes érzés, de én akkor sem fogom a császárt választani önszántamból,csaj ha muszáj.
2011. jún. 22. 21:11
45/48 anonim válasza:
Én is természetes szülésre készültem, erre a 41. héten tudtam meg, hogy császározni fognak, mert (hál'Istennek időben) észrevette a dokim, hogy a babám szó szerint "bebábozta" magát a köldökzsinórba! Mindenképp az lett volna a vége, így legalább megkímélt a hosszú vajúdástól, és esetleges következményektől... Biztos mindenki tud jó és rossz tapasztalatokkal is számolni, de én áldom az eget, hogy így alakult! A műtét is tűrhető volt, az injekciót pedig szó szerint meg sem éreztem! Szerencsémre semmi probléma nem volt utána, és azóta sem, a vágás alig látszik, ezért ha lehet, én a következő terhességemnél is ezt választanám, sokkal nyugodtabb lennék!
2011. jún. 22. 21:15
46/48 anonim válasza:
Utolsó (21:15-ös) vagyok. Még egy gondolat: szerintem nem érdemes ebből is vitakérdést csinálni, hogy melyik "jobb", hiszen minden szülés más, nincs két egyforma eset, és hallani lehet mindét oldalról jó és rossz tapasztalatokat. Nekem nagy szerencsém volt a császárral, de egy kolleganőm pl soha többet nem kér belőle (kevés érzéstelenítőt adtak, érezte a vágást, és be is gyulladt később a sebe!!), egy barátnőm pedig természetesen szült, de olyan viharos gyorsasággal jött a gyerek, hogy idő sem volt semmire, szanaszét repedt a végbeléig, belül a méhszája is... azóta is küzd az aranyérrel és bizony a szexben is gondot okoz, a kislánya közben már másfél éves... De hallottam olyat is, akinek élete legszebb élménye volt a természetes szülés. Szóval mindez szerencse kérdése is, és a tények mellett, amiket az előző hozzászólók már említettek, csak a baba (és a mama) egészsége a lényeg.
2011. jún. 22. 21:29
47/48 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon köszönöm minden kis mamának és jövő beli kis mamának is!!!!:)
Sokat segítettek nekem a válaszok!Én biztos, hogy természetesen fogom megszülni a picit!Igen az a baj mikor ezt mesélte nekem nagyon megijedtem, de így , hogy ennyien válaszoltatok nekem így megnyugodtam!!!! én is csak akkor választom a császárt, ha erre szükség van!!!!gát szakadástól megmondom öszintén nagyon félek...meg az aranyértől még soha nem jött ki és lehet, hoghy majd akkor ki jönn:( De majd csinálom az intim tornát, ha ez egyes kis mamáknak be vált!
2011. jún. 23. 14:59
48/48 anonim válasza:
Én 3 és fél hónapja szültem természetes úton és jobb a szex, mint korábban volt. Az igaz, hogy kicsit kitágult a hüvelyem, bár a férjem szerint olyan, mint előtte volt. (szóval ő észre sem veszi). Gátmetszésem is volt, úgyhogy aggódtam a seb miatt, de hál Istennek semmi probléma nincs vele. Ugyanúgy érzem magam lent, mint szülés előtt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!