Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Természetess vagy császár...

Természetess vagy császár mellet döntenél?

Figyelt kérdés

Szülni fogok és természetes úton.Azt mondták,ha így teszem akkor a sexuális életemnek löttek nekem s a férjemnek is, mert hiába szűköl vissza soha nem lesz a régi..ezt eddig is tudtam,de azt mondják, hogy nagyon nagy lesz a különbség/érezhetően/

Akik természetes úton szültek kérlek írjátok le, hogy tényleg nagy-e a változás számodra és a férjednek is?!

2011. jún. 22. 12:56
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
31%
Én még nem tartok szülésnél, de ha lesz lehetőségem, a császározást fogom választani. Szerintem nagyon megterhelő és maradandó károsodást okoz a sima szülés, miért ne akarnám elkerülni, ha lehet? Ettől nem szeretem kevésbé a gyerekemet.. Alkatomból adódóan egyébként is valószínűleg császározni fognak, mint mindenkit a családban. Ma már tényleg csak egy karcolás marad utána, sokkal barátságosabb az aranyérnél, gátmetszésnél, stb.
2011. jún. 22. 13:00
 2/48 anonim ***** válasza:
42%
Sajnos én túl hiú vagyok hogy bevállaljak egy nagy heget a császár miatt:/
2011. jún. 22. 13:01
 3/48 A kérdező kommentje:
Aki császárt választja Ő nem fél esetleg attól, hogy a szúrit rossz helyre nyomják be?
2011. jún. 22. 13:02
 4/48 A kérdező kommentje:
Na igen mind kettőnek van hátránya vágás vagy gát szakadás!
2011. jún. 22. 13:04
 5/48 anonim ***** válasza:
100%
A természetes mód azóta működik amióta léteznek emberek, ezért én azt választanám nem a természetes ellentétét azt, hogy felvágják a bőrt a hasamon és kiemelik a babát majd összeöltik.
2011. jún. 22. 13:07
 6/48 anonim ***** válasza:
91%

Még nem szültem sehogy se, de régen én is úgy gondoltam mennyivel könnyebb császárral. Aztán 26 éves koromban volt egy kisebb hasi műtétem, hát .. rohadt sz@r volt. Napokig csak úgy bírtam felülni, hogy az ágy végébe kötött madzagon húztam fel magam.

Szóval én rettegek tőle, de marad a természetes módszer. Persze ha megoldható akkor egy jó szülésznővel mindenképp gátmegtartással.

7/48 anonim ***** válasza:
100%
Engem 3 éve császároztak, mert muszáj volt! Bár ott alul így nem változott semmi, de a hasam a varratnál elég rondán néz ki... Terhesség alatt rengeteget híztam, és szerintem annyira kitágulhatott emiatt, meg ugye a baba miatt is a hasam, hogy varráskor kicsit elszúrtak, a varrat mentén olyan, mintha ott jobban "összehúztak" volna. Ezen felül ez a rész érzéketlen is..szóval a császár sem egy leányálom. ;)
 8/48 anonim ***** válasza:
93%

Azért ezt ne hidd el. Természetes szülés után sem volt semmi problémám a szexuális életemmel, egy év elteltével már semmi különbség nem volt, de előtte sem volt jelentős változás. Kinézetre sincs szerintem jelentős különbség, avatatlan szemek szerintem még a gátmetszés helyét sem vennék észre, olyan szépen összeöltötték, pedig nem valami hírneves plasztikai sebész csinálta, csak egy kezdő szülészorvos.

Amúgy meg Magyarországon hivatalosan nem is lehet választani, csak ha orvosilag indokolt, akkor van császár. Na meg ha valaki lefizeti az orvost.

Azért szülés után én sajnáltam a császárosokat eléggé, igaz, nekem is fájt alul a "berendezés", de nekik a vágás helye még sokkal jobban fájt, és lassabban is gyógyul általában.

Mondjuk bennem nem igazán maradt meg pozitív élményként a szülés, voltak kisebb komplikációk (semmi nagyon súlyos vagy életveszélyes, de azért voltak gondok, ez nagyon rossz volt), így én inkább ezért "választanám" legközelebb a császárt, mert ezt nem szeretném mégegyszer átélni, de annak is megvannak a maga hátrányai.

2011. jún. 22. 13:08
 9/48 anonim ***** válasza:
93%

1. Nem választod a császárt, hacsak nem mész magánklinikára.

2. Nem tudom miről beszélsz, hogy "lőttek a szekszuális életünknek". Gondolod, hogy az összes szült nőnek lőttek?

3 gyereket szültem,ráadásul gátvédelemmel. Előtte is intim tornáztam, utána is. 4 héttel a szülés után már együtt voltam a férjemmel. Most 45éves vagyok, de a hüvelyem olyan erős mint 16 évesen. (sőt most jobb,hiszen tudok az izmaimmal bánni)

tehát rajtad múlik. De kényeskedésből senki nem fog megcsászározni.

2011. jún. 22. 13:09
 10/48 anonim ***** válasza:
82%
Nekem volt lehetosegem valasztani, az orvosom megcsinalta volna gond nelkul. En a sima szulest valasztottam, legfokepp azert, mert jobb igy a babanak. Nem lett rosszabb utana semmi, ez tevhit! Persze, vannak peches esetek sajnos, de a csaszarnal is. En kertem szurit is, semmi extra, nem faj maga a szuri es a kanul behelyezese, ettol nem kell felni.
2011. jún. 22. 13:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!