Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Természetess vagy császár...

Természetess vagy császár mellet döntenél?

Figyelt kérdés

Szülni fogok és természetes úton.Azt mondták,ha így teszem akkor a sexuális életemnek löttek nekem s a férjemnek is, mert hiába szűköl vissza soha nem lesz a régi..ezt eddig is tudtam,de azt mondják, hogy nagyon nagy lesz a különbség/érezhetően/

Akik természetes úton szültek kérlek írjátok le, hogy tényleg nagy-e a változás számodra és a férjednek is?!

2011. jún. 22. 12:56
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
9%

vakbélműtét miatt már van vágásom,túlélhető volt a lábadozás utána

igy egyértelműen császár,belőlem lenn nem jön ki semmi,az fix

24/N

2011. jún. 22. 13:10
 12/48 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és a gát nem szakad általában, azt vagy metszik (és az nem fáj, alig érezni), vagy gátvédelem van, amikor kellően ki lehet tágítani (nem mindenki alkalmas rá, és nem mindenhol ez a gyakorlat), ilyenkor még ölteni sem kell. Nekem metszették, nem fájt. Utána kicsit rossz volt a gátseb, de pár hét után már begyógyult teljesen.

Szakadni, repedni olyankor szokott, amikor esetleg túl nagy a baba, és nem vágtak elég nagyot, vagy nem lehet nagyobbat vágni, vagy ha azt gondolják, hogy nem kell vágni, de mégis kellett volna.

2011. jún. 22. 13:11
 13/48 anonim ***** válasza:
100%
Én természetesen szültem. Nem tudom, hogy miért mondták, hogy a szexuális életednek lőttek. Igen, nem leszel annyira szűk, de erre vannak gyakorlatok, intim torna, hogy ott feszesebbé, szűkebbé tedd magad. Nekem emiatt nincs hátrányom, legalábbis, engem jobban zavarna egy vágásnyom.
2011. jún. 22. 13:11
 14/48 anonim ***** válasza:
89%

Érdekes, amit írtok a császár után maradó hegről. Anyám esetében még tényleg kínzás, hogy átvágták az izmokat, szöveteket, mindent, azóta is szenved vele..

De az unokatestvéreim akik így szültek, mind csak egy-egy pici bikinivágással büszkélkednek, ami úgy beforrt, hogy alig látszik, és semmi problémát nem okoz. Csak a bőrt vágták meg, a szöveteket pedig széthúzták, ami később ugyanúgy visszaállt..

Ti mind mostanában szültetek? Mert furcsa, ha még most is így megkínozza az embert a dolog..:(

2011. jún. 22. 13:13
 15/48 anonim ***** válasza:
Úristen ez most komoly.
 16/48 anonim ***** válasza:
74%

Aki ilyet mond, hogy a természetes szülés után nem lehet jó szexuális életed, az megérdemelné, hogy kivégezzék, mert ezzel sok nönek okoz felesleges félemet.

Én szültem természetes úton is - és semmi különbséget nem tapasztaltam utána (eltekintve az elsö idöktöl, amig a gátvarrat rendbejött), se nekem, se a férjemnek nem változott semmit az érzés.

Szültem császárral is, és az sem jobb, mert máshol fáj, viszont ott sokkal nagyobb a komplikációk veszélye, és a babának meg egyértelmüen a természetes szülés a jobb (kivéve, ha orvosi oka van a mütétnek).

17/48 anonim ***** válasza:
100%
Én kétszer szültem, mindkettő természetes úton. Elsőnél volt gátmetszés, másodiknál gátvédelemben részesültem, nem kellett vágni. Jó szülésznő és orvos kérdése nagyban. Olyan légzéstechnikát mutattak, amivel pikk-pakk kint volt a baba. Soha nem választanám a császárt, és szerintem alapos indok nélkül a kismama nem is választhat, hogy így vagy úgy szeretne, kivéve magánklinikán. A szexuális élettel pedig minden rendben, regenerálódás után visszaáll minden a régi kerékvágásba, ha nagyon laza ott bent az izomzat, azt a nőorvos is megmondja vizsgálat alapján, és lehet intimtornával edzeni.
2011. jún. 22. 13:15
 18/48 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom ki mondta és miért, hogy lőttek a szexuális életnek természetes szülés után, mert ez nem igaz.

nekem csináltak gátmetszést, és kivártuk a 6 hetet, utána minden gond nélkül ment. Először kicsit húzódott a sebhely, de később nem adódott ebből semmi gond. A férjem nem panaszkodik :).

Barátnőmet császározni kellett, és nagyon csúnya maradt a vágás helye. Szerintem ha rajtad múlik inkább a természetes szülést válaszd, már ha egyáltalán lehet választani ott ahol szülni fogsz.

2011. jún. 22. 13:17
 19/48 anonim ***** válasza:
100%
Az első gyereknél én is úgy gondoltam jobb lesz a császár: túl leszek rajta hamar. De aztán nem lett indokolt a császár így hát simán szültem. A második babámnál már tudtam hogy császár lesz, rettegtem maga a műtéttől. Pedig nem attól kellett hanem ami utánna jött. Mivel ez hasi műtét eléggé fájt, de muszály volt minél hamarabb fel kelni. Minél többször probálkozni felállni és elindulni. Én még műtét után legalább két hónapig nehezen keltem fel. Lehet azért mert ráadásul SLE beteg vagyok és a seb gyógyulás lassabb mint egy egészséges embernél.
 20/48 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen szültem, és még szűkebb is vagyok, előtte sosem intim tornáztam, utána igen.

Ez egy nagy marhaság, h könnyebb császárral, feküdt elem egy anyuka, az első szülése császáros volt, a második sima, és ő mondta, h százszor inkább a sima szülés.

Ne felejtsétek el, h biológiailag így vagyunk "összerakva".

1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!