Milyen fájdalomcsillapitok vannak a vajudásra?
Szia!Én epidurális éerzéstelenítést kaptam amikor a lányom születtett. 12 órát vajudtam mire megszületett a babám. Epidurális érzéstelenítést kaptam, ha hiszed, ha nem elaludtam!!!! két fájás között!!!
Az első adag nagyon jól esett, szinte el is aludtam egy rövid időre. A másodikat kb 1 óra múlva kaptam meg, hát az már kevésbé csillapította a fájdalmakat, majd még egy óra eltelt a 3.-ig, de az már szinte semmit nem segített.
Ami kicsit hátrány volt benne, hogy a szülőágyról nem kelhettem fel. Márpedig hosszú ídőn keresztül csücsülni úgyanúgy kicsit zsibbasztó érzés volt.Az epis érzéstelenítés csak a vajudás alatt van, a kitolásnál már nem adnak semmit.
Mivel nehezen tágultam, ezért a dokim javasolta ezt a fájdalomcsillapítást és szerinte szépen elsimult tőle a méhszájam és a babám könnyebben tudott kifelé jönni.
Fájdalomcsillapítással vagy anélkül, de én mindig az orvosomra szoktam hallgatni, ő tudja igazán mi a jó nekünk.
Kérdezd meg a dokidat, ő biztos szívesen elmomd neked mindenféle fájdalomcsillapítási módszert.
Könnyű szülést kívánok és egészséget mindkettőtöknek!
Szia!
Persze, hogy a babának az a legjobb, ha semmit nem kapunk. De azért itt az első válaszolónak nem adok teljesen igazat. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, ki mit bír. Ez nagyon szép elgondolás, hogy én nem kérek semmit, mert a természetesség mindenekfelett. Aztán amikor úgy fáj, hogy már azt hiszed, belehalsz, bármit megadnál, hogy csillapodjon a fájdalmad. :-) Szóval a 39. héten, a szülés előtt még nem lehet ilyen egyszerűen nézni a dolgokat. De ki lehet bírni, tényleg csodálatos érzés, utólag. Beszélj az orvosoddal, hogy ő mit ajánl. Mindenesetre könnyű, gyors szülést és nagyon boldog babázást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!