Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen fájdalomcsillapitok...

Milyen fájdalomcsillapitok vannak a vajudásra?

Figyelt kérdés
2008. febr. 2. 09:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én egyiket sem ajánlom. Nem tudod úgy átélni a szülést, ráadásul a baba is kap belőle. (tudom, hogy azt mondják, hogy nem) Nincs ennél szebb folyamat, csak bele kell magunkat engedni a fájdalomba. Én semmilyet nem kérek majd. Egy 39 hetes kismama
2008. febr. 2. 09:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Leginkább az epidurálist szokták ajánlani, de én nem kértem semmit. Pedig közben többször éreztem úgy, hogy ezt már nem bírom, de a gondolat, hogy a fájdalom hozzásegít a babámmal való találkozáshoz mindig erőt adott. Szerintem is úgy a legjobb, ahogy a természet kitalálta. A babának is úgy a legjobb. És az ő érdeke nekem fontosabb volt minden fájdalomnál.
2008. febr. 2. 12:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Én epidurális éerzéstelenítést kaptam amikor a lányom születtett. 12 órát vajudtam mire megszületett a babám. Epidurális érzéstelenítést kaptam, ha hiszed, ha nem elaludtam!!!! két fájás között!!!

Az első adag nagyon jól esett, szinte el is aludtam egy rövid időre. A másodikat kb 1 óra múlva kaptam meg, hát az már kevésbé csillapította a fájdalmakat, majd még egy óra eltelt a 3.-ig, de az már szinte semmit nem segített.

Ami kicsit hátrány volt benne, hogy a szülőágyról nem kelhettem fel. Márpedig hosszú ídőn keresztül csücsülni úgyanúgy kicsit zsibbasztó érzés volt.Az epis érzéstelenítés csak a vajudás alatt van, a kitolásnál már nem adnak semmit.

Mivel nehezen tágultam, ezért a dokim javasolta ezt a fájdalomcsillapítást és szerinte szépen elsimult tőle a méhszájam és a babám könnyebben tudott kifelé jönni.

Fájdalomcsillapítással vagy anélkül, de én mindig az orvosomra szoktam hallgatni, ő tudja igazán mi a jó nekünk.

Kérdezd meg a dokidat, ő biztos szívesen elmomd neked mindenféle fájdalomcsillapítási módszert.

Könnyű szülést kívánok és egészséget mindkettőtöknek!

2008. febr. 2. 14:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Persze, hogy a babának az a legjobb, ha semmit nem kapunk. De azért itt az első válaszolónak nem adok teljesen igazat. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, ki mit bír. Ez nagyon szép elgondolás, hogy én nem kérek semmit, mert a természetesség mindenekfelett. Aztán amikor úgy fáj, hogy már azt hiszed, belehalsz, bármit megadnál, hogy csillapodjon a fájdalmad. :-) Szóval a 39. héten, a szülés előtt még nem lehet ilyen egyszerűen nézni a dolgokat. De ki lehet bírni, tényleg csodálatos érzés, utólag. Beszélj az orvosoddal, hogy ő mit ajánl. Mindenesetre könnyű, gyors szülést és nagyon boldog babázást kívánok!

2008. febr. 4. 12:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Sztem mindenki maga döntse el, mit bír. Nem kell hősködni, mert ha teljesen elfáradsz, nem lesz erőd a kitolásnál.Az eda, fájdalommentesít, de nem kábít el, és ha kéred be is adják. Több kismamával beszéltem, és jó döntésnek tartotta a z eda bekötését. Szóval ha ott tartasz - dönts magad:)
2008. febr. 5. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!