Mik voltak a negatívumok illetve kellemetlenségek szülésetek alatt?
Értem ez alatt a vajúdás, kitolás, gátmetszés-varrás, kézi tágítás ha volt,méhtisztítás során. Illetve az orvos szülésznő hozzáállása?
Köszönöm.
Az volt a legrosszabb, hogy amikor jöttek a tolófájások, akkor nem volt velem sem doki, sem szülésznő. Első babásként nem mertem nélkülük tolni, így "visszatartottam".Aztán jött egy hülye orvos (nem akinél szültem), és jól felemelte az oxytocin cseppszámot, mert fájásgyengeség lépett fel szerinte. Na vajon miért?
Amúgy akinél én szültem nagyon rendes volt, nem fájt sem a vágás, sem a varrás, pedig repedtem is.
az első válaszoló vagyok...
Engem is tágított a kezével, és egyáltalán nem volt kellemetlen, egy kicsit sem fájt...
Az már annál inkább fájt, amikor a baba feje tágított. Azt hittem szétszakadok...
Szóval, szerintem ez orvosfüggő dolog is. Nem hiszem, hogy egyből meg kellene tagadnod.
A szülés maga nem egy álomutazás lesz, de ha felkészülsz a legrosszabbra, akkor kellemesen fogsz csalódni. Fel a fejjel, túl leszel te is rajta és az anyaságnál nincs szebb dolog a világon!
hát a 2100 értéknek semmi köze a fájdalom mértékéhez ez csak a Méhszáj értékei:
3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
Negativumok?
Oxitocin.
vajudas alatt vegig fekves szinte mozdulatlanul(rajtam volt a ctg)
atjarohaz a vajudoban(egyszerre 12en voltak bent,orvosok apolok tanoncok)
gatvarras
kb ennyi.ebbol akkor a legjobban a fekves ami zavart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!