Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mik voltak a negatívumok...

Mik voltak a negatívumok illetve kellemetlenségek szülésetek alatt?

Figyelt kérdés

Értem ez alatt a vajúdás, kitolás, gátmetszés-varrás, kézi tágítás ha volt,méhtisztítás során. Illetve az orvos szülésznő hozzáállása?

Köszönöm.

2011. febr. 3. 11:44
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Az volt a legrosszabb, hogy amikor jöttek a tolófájások, akkor nem volt velem sem doki, sem szülésznő. Első babásként nem mertem nélkülük tolni, így "visszatartottam".Aztán jött egy hülye orvos (nem akinél szültem), és jól felemelte az oxytocin cseppszámot, mert fájásgyengeség lépett fel szerinte. Na vajon miért?

Amúgy akinél én szültem nagyon rendes volt, nem fájt sem a vágás, sem a varrás, pedig repedtem is.

2011. febr. 3. 12:38
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

az első válaszoló vagyok...

Engem is tágított a kezével, és egyáltalán nem volt kellemetlen, egy kicsit sem fájt...

Az már annál inkább fájt, amikor a baba feje tágított. Azt hittem szétszakadok...

Szóval, szerintem ez orvosfüggő dolog is. Nem hiszem, hogy egyből meg kellene tagadnod.

A szülés maga nem egy álomutazás lesz, de ha felkészülsz a legrosszabbra, akkor kellemesen fogsz csalódni. Fel a fejjel, túl leszel te is rajta és az anyaságnál nincs szebb dolog a világon!

2011. febr. 3. 12:39
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Után viszont az aranyeremet gyakorlatilag bármire elcseréltem volna, annyira nagyon fájt. A dokik meg is dicsérték, milyen szépet növesztettem :)
2011. febr. 3. 12:39
 14/34 A kérdező kommentje:
igen, köszi a biztatást csak már babáznék. Nem lesz fogadott dokim és Kistarcsán fogok szülni. 38h
2011. febr. 3. 12:49
 15/34 A kérdező kommentje:
remélem az előnyömre válik hogy 2100 az értékem a 24.dik héttől.
2011. febr. 3. 12:51
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

hát a 2100 értéknek semmi köze a fájdalom mértékéhez ez csak a Méhszáj értékei:

3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi

2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi

1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi

3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt

2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt

1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt

3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt

2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt

1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt

3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

2011. febr. 3. 13:59
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem hitték el, hogy nagy fájásaim vannak, mert rosszul tették rám sz nst gépet. Így azt hitték, csak nem bírom a fájdalmat, és voltak olyan megjegyzések, hogy anyuka, ez még semmi, majd meglátja mi lesz később, ilyenek. Kicsit hülyének éreztem magam. Ők pedig meglepődtek a köv. vizsgálatnál, hogy eltűnt a méhszáj, és indulunk szülni...
2011. febr. 3. 14:14
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Negativumok?

Oxitocin.

vajudas alatt vegig fekves szinte mozdulatlanul(rajtam volt a ctg)

atjarohaz a vajudoban(egyszerre 12en voltak bent,orvosok apolok tanoncok)

gatvarras

kb ennyi.ebbol akkor a legjobban a fekves ami zavart.

2011. febr. 3. 14:31
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem az egyik válaszoló írta, hogy nem volt kellemetlen a kézzel tágítás. Ő ahogy írta, a hüvely tágítására gondolt, amikor kijön a baba. De te a méhszáj tágítástr kérdezed, az mindenkinek iszonyúan fáj, nekem is volt, most már tudom, hogy nem vagy köteles eltűrni, sőt, tagadd is meg, azóta hallottam, hogy nem igen ér semmit, és méhszájsebet lehet tőle kapni. Ami krossz volt még az, hogy úgy kellett megindítani a szülést, mert elfolyt a magzatvíz, és nem voltak fájásaim. Onnéttól szünet nélküli tök erős fájdalmaim voltak végig. Meg elfektettek 1 órára is nst-re, amit nem értek, hogy miért kell annyi időre, mikor állva hamarabb lehet tágulni. Egyből érezte, hogyx ki kell mennem wc-re, alig akartak kiengedni, aztán utánam jött s szülésznő, sé leellenőrizte, hogy tényleg kakiltam-e... no komment.Aztána a végén nekem ne madták oda a babát, amit ne engedj! 1 óra múlva hozták vissza. És alanyi jogon jár egy külömn vajúdó szoba, ami fel van mi ndennel szerelve, még káddal is, de senkinek nem szokták felajánlani, mindenkit bevágnak a közösbe..a varrás nekem sem volt kellemes. Maga a gátmetszés nem fájt, meg utána sem volt vészes. De kérd, hogy próbáljál meg anélkül, állítólag ny-on már 20 éve nincs gátmetszés.
2011. febr. 3. 16:19
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
Az,hogy nem hitték el hogy szülök. Rárakták a fájásmérőt,az meg csak jóslókat mutatott. Csak azért nem küldtek haza,mert már 40+6 hetes voltam. Ennek ellenére csak kaptam egy ágyat és mondták szólak ha rosszabbul vagyok. Én meg azon gondolkodtam az vajon mikor jöhet el:S Végül szóltam,újra fájásmérő,megint semmi,végre alám néztek és jéé 4 ujjnyi! Nna. Remek volt:S
2011. febr. 3. 22:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!