Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt egyáltalán olyan...

Van itt egyáltalán olyan anyuka/kismama, aki nem bánja, hogy császáros lett/lesz? Csak olyan válaszoljon, akit ez érint a vita elketrülése miatt!

Figyelt kérdés
Én letojom, hogy végül megcsászároztak, és most a 2. progis császár lesz. Itt minden császáros kismama sajnálja, hogy nem szülhetett. Én nem. Nem tudom miért, de nem érzek semmit azzal kapcsolatban, hogy végül kivették belőlem a picit. Lehet, hogy velem van a baj, de miért kéne ezt bánni? Csak császárosok válaszát veszem figyelembe! KÖszi!
2011. jan. 22. 12:34
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
81%

Végig tudtam, hogy az én fiam csakis császárral születhet meg. Nem volt programozott, nem volt rá különösebb ok, csak valahogy tudtam. Én is császárral születtem.

A drága kisfiam végig faros volt, amit a végén lábtartással és vízbe kakilással tetézett, így a kiírt napon, beindult fájásokkal kimondták, hogy császár. Nagy megkönnyebbülés volt. :D

Iszonyú gyorsan felépültem, már 1,5-2 hét múlva szinte semmi bajom nem volt, rendesen jártam, nem görnyedtem, a hasam nem fájt, a hegem meg nem is látszik. 4. napon hazaengedtek, 3. napon már ömlött a tejem.

Nst-n mindig találkoztam egy anyukával, akinek már volt 2 gyermeke. Az elsőt császárral szülte meg, a másodikat simán, és mindig mondta, hogy reméli, hogy a 3. is császárral fog születni, mert neki az jobb volt. De végül az ő faros babája befordult, így azt is simán szülte meg, de azt mondta, hogy ha rajta múlik, akkor a császárt választotta volna.

Az én fiam születése után 5 hónappal szült a sógornőm, természetes úton. 36 órát vajúdott, de "kinyomták" belőle. Bevérzett a szeme, több helyen vágták és szakadt, a szülés után 1 (!) hónappal még ülni sem tudott, állva evett, annyira fájt neki lent. Mondta is, hogy inkább császározták volna, mert azóta sincs minden rendben odalent nála, pedig már 1 éves a fia, szexuális életük 0.

Remélem, hogy a második is császár lesz, bár nálunk az még várat magára.

2011. jan. 22. 16:09
 12/33 anonim ***** válasza:
51%
Első baba, faros, programcsászár. Nem bántam meg, a többi is az lesz :) Pedig a dokim engedte volna hogy sima szüléssel próbálkozzunk először. De én nem akartam.
2011. jan. 22. 16:34
 13/33 anonim ***** válasza:
48%

Első baba téraránytalanság miatt program császár, én is már másnap jöttem mentem, semmi bajom nem volt, fájt, fájt, de volt elviselhetetlen. jövő hétre vagyok kiírva a másodikkal, úgy tűnik, hogy nagyon vékony a heg, így valószínüleg az is az lesz!

Eszem ágában sincs szülni, a lányom is 4200 g volt, most a fiam is óriásbébi, úgyhogy tartogatom inkább keddig. Szorítsatok!!!! :))

2011. jan. 22. 18:48
 14/33 anonim ***** válasza:
75%

Fiamat én is szerettem volna simán szülni,majd nem tágultam,romlott a szívhangja,így sürgősségi császár lett.Sok vajúdás után,kicsit bántam,h így alakult,mert nagyon fájtak az első napok,nem bírtam rendesen ellátni a picit sem.

Most újra babás vagyok,márciusra várjuk a tesót,szerintem ő is császáros lesz,de nem bánom.Mostmár a sima szüléstől félek.... De majd meglátjuk mi lesz

Üdv.

2011. jan. 22. 19:14
 15/33 anonim ***** válasza:
50%
Szia, a kislányom hat évvel ezelőtt hirtelen rosszullét miatt sürgősségi császárral született (nem vajúdtam egy percet sem) teljesen váratlan volt a dolog, de nem bántam egyáltalán. A kisfiam egy éve programozott császárral született eü-i okok miatt, ez már sokkal jobb élmény volt (nem altattak, volt időm felkészülni rá...). Egy percig sem bántam, hogy nem szülhettem simán egyik gyermekemet sem.
2011. jan. 24. 13:39
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Én vajúdtam, de mivel mint utóbb kiderült kisfiam a nyaka köré tekerte a küldökzsinórt nem tudott megszületni. Császároztak. Abban a percben -30perc kitolási szakasz után- kifejezetten megkönnyebbültem, és utólag is azt gondolom, hogy ez így volt jó. Életveszélyben volt, így pedig 10/10-es apgaros volt. Hogy valaki esetleg ezért elítélne? Pont nem érdekel. A kisfiam egészséges. Ez a lényeg. Nem attól lesz valaki anya mert így vagy úgy szül. Attól sem mert szül. Egy örökbefogadó anya is lehet jó anya, és egy nem császárral szülő anyuka is lehet rossz anya. Mindenkinek sok egészséget, boldogságot!!! Aprótalpúaknak is! :)
2011. jan. 24. 13:41
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Az első babám császárral született,tágulási és szívhangprobléma miatt.Akkor bántott, de ismét terhes vagyok, kb. 21 hónap lesz köztük.Császárt AKAROK, mert marhára félek a komplikációktól (hegszétválás), segítségem semmi,így ha progis lenne,az lenne a legtutibb, mert hát ugye bébicsőszt is kell szereznem a nagyobb mellé:-)))Ugye tudjátok hogy ezekért a válaszokért sokan megköveznének minket:-)))))))
2011. jan. 24. 13:50
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Én is császárral szültem 16 óra vajudás után, mert esett a szivhang.

Hát én lelkileg padlóra kerültem, de ebben nagyon sok más tényező is szerepet játszott, többek között, hogy én azt hittem nincs tejem a babám meg vigan szopizott és elég volt neki, de még a nővérek is azt mondták, hogy nincs. Ehhez még hozzájött, hogy a szobatársam egész álló nap azt hajtotta, hogy "nekem már megindult..csak ugy folyik...stb stb stb...) Szoval ezek és még a család is segitett, hogy rosszul éljem meg a császárt, de a férjem segitett és most már rendben vagyok és tudom hogy ez igy volt jo. Egyébként fizikailag semmi gáz nem volt. Ahogy felkelhettem az ágybol egyből tudtam menni rendesen és rendesen el tudtam látni a kislányomat.

Nem tervezünk második babát, de ha esetleg lenne, akkor nem riadnék vissza a sima szüléstől sem, de már nem zavarna a császár sem.

Szép napot és Jó egészséget mindenkinek!!!

2011. jan. 24. 13:58
 19/33 anonim ***** válasza:
46%
16 hónapja született a fiam császárral, 36. héten burokrepedés után nem tágultam, nem volt fájás sem, 3800 grammal és 56 centivel vették ki a pocakomból. Akkor is éreztem, hogy így lesz, nagyon lassan gyógyultam (6 hétig véreztem), de nem bánom. Most megint babát várok, május elejére, nincs még megbeszélve a dokival, de császárra készülünk. Ezt már ismerem, és könnyebb is megszervezni a nagy fiam életét arra a pár napra. Nem bánom, nem bántam és nem is fogom. Pont olyan, mint a hüvelyi szülés, hiszen a bennünk növekvő picur megszületik. Ostobaság mást állítani.
2011. jan. 24. 13:58
 20/33 anonim ***** válasza:
66%
Majdnem 8 éve született a lányom császárral.Reggel bementem NST-re és már küldtek fel a szülőszobára. Oxitocint kaptam. Du-ig ott voltam, majd burkot repesztettek és 9-kor megcsászároztak. Én örültem neki, nem szenvedtem előtte végig hallgattam pár szülést. Nem kellett gátmetszés. Nem volt semmiféle komplikáció és a hegem is gyönyörű. Hála Dr. Gulyás Istvánnak. Ja és ettől nem érzem magam kevesebbnek vagy kevésbé jó anyának.
2011. jan. 24. 14:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!