Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » EDÁ-val lehet úgy szülni,...

EDÁ-val lehet úgy szülni, hogy könnyebb legyen és ne legyen olyan rossz? Csak olyan válaszoljon, aki így szült.

Figyelt kérdés
Legtöbbször azt hallom milyen szörnyű volt a szülés. Epidurális fájdalomcsillapítással könnyebb lesz?
2010. aug. 4. 18:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Persze. Nagyon klassz találmány, az egyetlen fájdalomcsillapító módszer, ami nincs hatással a babára. Segíti a tágulást és elviselhetőbbé teszi a fájdalmat.

Csak ajánlani tudom.

2010. aug. 4. 18:49
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Én szültem már EDA nélkül is és EDA-val is. Az EDA-val kicsit könnyebb volt, viszont lassabban tágultam. Az els szülésem után megfogadtam, hogy a következőt EDA-val, mert nagyon kemény volt.

A második gyereknél valóban szinte percre pontosan ugyanannyi ideig tartott a vajúdás, mint az elsővel, ez egy kicsit meglepett. Gátvédelemmel szültem, azonban egy kis sebem lett a méhszájon, azt a doki ismét EDA segítségével varrta össze.

Véleménye: nekem jobb volt az EDA-s szülésem.

2010. aug. 4. 19:53
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is Edával szültem májusban debrecenben.Inditottak,tehát kaptam az oxitocint is,az állitólag hatalmas fájásokat okoz.

Na én ebből semmit nem éreztem,úgy tünt el a méhszájam 5 óra vajúdás alatt hogy semmi fájdalmam nem volt.A tolóknál már nem adtak,az fájt is,de csak nem órákon át szenved az ember.

2010. aug. 4. 20:18
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én, miután megkaptam az EDA-t, még aludtam is egy jó órácskát. Szinte csak a tolófájásokra ébredtem fel.

Azért ez elég meggyőző, ugye? :)

2010. aug. 4. 21:28
 5/12 A kérdező kommentje:
de még mennyire, hogy az :D köszönöm a válaszokat!:)
2010. aug. 4. 21:31
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
EDA után úgy elzsibbadt a lábam, hogy nem tudtam kimenni WC-re és ágytálba kellett pisilnem. Teljesen megalázó volt, 7 alkalommal kellett a szülésznő, az orvos és a férjem előtt ürítenem, ráadásul csak a fél oldalamra hatott! Nagyon durva volt, éreztem a fájásokat, a másik oldalam meg érzéketlen volt. Ha jól beadják, szerencséd van, de ha nem...
2010. aug. 5. 10:41
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

NAGYON JÓ TALÁLMÁNY!

EDA-val szültem, 10 éve és majdnem másfél éve is, mind kettő indított szülés volt, de csak akkor kaptam meg az első adagot, amikor beindultak fájások.

Így tudtam pihenni, tolófáásokra meg már éreztem

A második szülésnél, hogy jobban táguljak (EDA valamennyir lassítja tágulást), a szülésznő ez első és második adag EDA között hagyott fél órát és labdára ültetett, na az viszont kegyetelen fájdalmas voltvolt

(2x szültem nagy babát-4,4 ill 4 kilósat simán)

Nem fájt a helye egyiknél sem, nem ágytálaztak.

Elsőnél kaptam katétert, másodiknál kimentem pisilni.

2010. aug. 5. 12:58
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
EDA nélkül a fájások miatti kimerültségtől nem tudtam volna végigcsinálni!!!Nekem azt hiszem jobban fájt,mint az átlagnak,pedig jól bírom a fájdalmat és nem féltem a szüléstől.Tényleg nem tudom,hogy enélkül kibírtam volna-e még azt a 3 órát amíg megszületett a lányom.Én ordítottam amikor jött a fájás,képtelen voltam csöndbe maradni annyira fájt:S és elfogyott az erőm.Jókor jött az EDA.Áldom aki kitalálta!!!
2010. aug. 6. 00:16
 9/12 anonim ***** válasza:
82%
Én is EDA-val szültem és mindenkinek ajánlom. Nem kell mártírkodnunk nem az ókorban vagyunk. Csak azt sajnálom a mai napig, hogy nem vettük fel kamerával ahogy kibújik a kisfiam. Olyan szívesen átélném újra és irigykedem minden szülés elött álló kismamára. Szülés után két órával törökülésben ücsörögtem az ágyamon. Ja és gátvédelemmel szültem, ebben is segített,mert jobban oda tudtam figyelni a szülésznő utasításaira (mikor nyomhatok, mikor nem).
2010. aug. 6. 13:32
 10/12 anonim ***** válasza:
Elsőre EDA-val másodszorra nélküle szültem. Szerintem elsőre csak is így lehet bevállalni. Nagyon nagy szükségem volt rá, sikítottam a fájdalomtól a másfél napnyi vajúdás után, ekkor kaptam meg, pihentem fél órát, és már jött is a kislányom, 3. tolásra kint volt. A kisfiamat egy éjszakai otthoni vajúdás után, rendszertelen fájásokkal (az elsőhöz szüléshez képest kis piskóták voltak), délelőtt kb. másfél órányi kórházi vajúdás után 2. tolásra kipottyant. Teljesen fölösleges lett volna az EDA. Csak macera lett volna. Azért felállni nem hagynak szülés után (viszont kötelező pisilni, ilyenkor ágytálba), mert meg kell várni míg teljesen felszívódik, és beadni meg fájás alatt adják be, én ezt nagyon nehezen viseltem, mert egyszerűen nem bírtam mozdulatlanul maradni. Javaslom bízd rá a szakemberekre, ha azt mondják javasolják, higgy nekik. Ha azt mondják nemsokára már túl vagy rajta, inkább ne kérd.
2010. aug. 7. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!