Rossz szemű kismamák/anyukák! Császárral szültetek, vagy természetes úton?
Nekem -5 és -3,5 dioptriásak a szemeim, és állítólag ennél már nem nem szabad természetes úton szülni. (Bár úgy tudom egyéni az elbírálás, de szerintem ez elég sok...)
Aggódom emiatt nagyon... Bár még csak tervezzük a párommal a babát, de aggaszt ez a dolog.
Nem a dioptria számít, hanem valami más. Nem akarok neked hülyeséget írni, valahogy keress rá a neten, de az tuti, hogy ha csak a dioptriával van gond, attól még lehet természetesen szülni.
Nekem is rossz a szemem, bár nem ennyire, természetesen szültem, de a barátnőmnek 6-os, ő is természetesen.
mindkét szemem -3,5-es és fel sem merült,hogy császárral szüljek. nem lehet közben kontaklencsét hordani és nyomásoknál csukva kel lennie a szemnek (de ez szerintem a jó szeműeknél is így van)
a dokiddal beszélj (barátnőm is simán szült, pedig neki nagyon-nagyon rossz a szeme, még cilinderes is ráadásul)
Én találtam egy hasonló kérdést itt nézd meg hátha segít:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
üdv.37hkm
-7-esek a szemeim (ráadásul ez kontaktlencse adat, bár valami rejtélyes oknál fogva a szemüvegem is ugyanilyen dioptriájú).
A szemészetorvosi vélemény alapján kíméletes szülésvezetés mellett szülhettem volna természetes úton, de végül programozott császár lett, mert az utolsó ultrahang alapján nagynak jósolták a fiam (3980 grammra), így nem javasolta a szülésorvosom a hüvelyi szülést. Őszintén szólva így utólag (3 éves lesz lassan a fiam, aki végül 3600 grammal született) nem bánom.
Szia
Én nem értek hozzá annyira, de hallottam, hogy ha valami baja van a szemnek(Gyenge,rossz...stb)Akkor a szülés közbeni erőlködéstől, akár az anyuka meg is vakulhat.Ezt szerintem a nőgyógyitól kellene megkérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!