Milyen a beöntés? Aki már túlvan rajta légyszi válaszoljon.
Nekem a kórházban csinálták, egy vékony csövet (szerintem vékonyabb mint egy kúp) dugnak be, nem túl mélyen, a cső pedig vazelines, így könnyen csúszik, 2-3 dl langyos vizet töltöttek belém, én nagyon féltem az 'úttól', de simán eljutottam a wc-ig, ami a folyosó közepén volt, ott viszont kizúdult belőlem minden.
Kicsit kellemetlen, de egyáltalán nem fájdalmas.
Én rettegtem tőle, de ki lehetett bírni. El kellett lazulni, na ez volt a legnehezebb, de igyekeztem koncentrálni. És utána tényleg nem kellett rohanni, csak menni. Többször is mentem. Kérdezgették, végeztem már? De nem tudtam rá a választ, mert nem olyan érzés, mint amikor a természet szólít.
Az első hozzászólót tisztára irigylem, lehet hogy jobb lenne itthon megcsinálni, ha tudnám mivel és hogyan.
Én is féltem tőle,de ott már nem érdekelt.Nem fájt,szülésznő csinálta-gondolom attól is függ ,ki hogy csinálja.
Én meg könnyebültem utána,jól esett-szorulásos vagyok...:-)
Sima langyi víz??? Hát nem éppen. Egy ismerősöm szó szerint "vízmérgezést" kapott, mert amit otthon magának beöntött mind felszívódott, uis nem is érzékelte, hogy kissé ki van száradva, mert alig ivott és a víz felszívódott.
Ne kísérletezgessen otthon az, aki nem ért hozzá. Gytárban kapsz olyan löttyöt, amivel csinálni kell.
Amúgy meg örülj, hogy csak a beöntéstől félsz és nem azzal törődsz, hogy mennyire fáj minden más a szülésnél.
Amennyiben a vastabél alsóbb régiói televan széklettel, akkor kevesebb vizet tud magában tartani az ember. Lehet, csak 500ml-t. Ha viszont már kellően kiöblítkezett, akkor még 2000ml-nél több is beönthető. Ha a víz hőfoka 32fok alatt van, akkor markánsan jelentkezik az ürítési inger. A magasabb hőfokok (max. 38Celsius!!) renyhítik a belet. A beáramlás gyorsasága 1000ml/min heveny sékelési ingert vált ki, de a lassúnak számító 200ml/min beöntési tömegárammal akár másfél litert is kényelmesen be lehet venni. Testhelyzet is befolyásolja. Álló helyzetben keveset a végbélben fölépülő gravitációs nyomás miatt, de bal oldalt fekve majd jobb oldalra lassan átfordulva egyre többet. Amennyiben mélyeket lélegzel közbenm és nem nyomsz, hanem ellazulsz, akkor egyre többet lehet bevenni a folyadékból. Tiszat vízből, vagy egy liter vízbe egy ev.kanál só oldatból lehet talán a legtöbbet, vagy még élőflórás joghurtos vízből a legtöbbet. Régen volt divat a szappanos víz, - na ezt nagyn nem javaslom, ott aztán pillanatok alatt olyan hasgörcsök alakulnak, hogy a szervezet menekülésében ellenállhatatlan nyomásra késztetik.
A cső a végbélampulla méretéhez igazodik. Egy felnőttnél a végbélampulla hossza 18cm, és az ánuszcsatorna, ami a végbélrózsától a Morgagni redőkig terjed kb.:3-8cm. Végülis ez az aranyerek öve, amit kívülről az akaratlagos zárógyűrű és belülről az akarat vezérlésű belső zárógyárá zár, ezen keresztül kell átvezetni a vizet. És ennek megfelelően a lövetcső hossza legalább 8-9cm, de nem érheti a végbél végét, tehát biztonsággal kevesebb, mint 16cm.
Mellékhetások: Megkönnyebbülés, jóleső lazultság, fittség, az ürítés közben enyhe bélgörcsök léphetnek föl, és a belső tisztaság utolérhetetlen érzete... Az egész szervezet hidratálódik, eltűnik a narancsbőr, megáll a hajhullás, megszűnik a migrén, elmúlik a pattanásosság, és a has körfogata kevesebb lesz, a fölfújódás jelentősen csökken, átmenetileg emelkedik a vérnyomás, megáll a szervezet savasodása, pisilni fog kelleni közben és utána, lassú fogyásnak indulhat a szervezet, vetélést okozhat, stb. stb.
(Rata B. Daniel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!