Beöntés után lehet ágytálat kérni vagy muszáj kimenni a wc-re?
Ráadásul nem hiszem h csak 1 wc van a szülészeten.
Szt. Imrében vagy 4volt.(minden szülőszobához saját zuhanyzó és wc+ a vajudónál is. (Persze a rokonoknak kint az előtérben 0.:D )Még szerencse h a földszinten volt...
Nálunk a szülőszobán 1 wc van, az is egybeépítve zuhanyzóval és csak függöny van...
Én előbb kaptam a beöntést, mint a másik kismama, mert ő egy órával utánam érkezett és még nem is "állt úgy", hogy szülni fog.Én akkor 2 ujjnyira voltam kitágulva, megkaptam a beöntést és kb 4-5 méterre volt a wc.Kibírtam.
Csak a hangoktól voltam zavarban :D
7 hós kislány anyuja
(Amúgy szerintem az ágytál semmire sem lenne elég:) )
Beöntéskor testmeleg vizet juttatnak a végbélbe, ahol az a bélsarat feloldja és hígítja, így könnyű és igen bőséges, rövid idő alatti 3-4 hasmenéses jellegű székletet okoz. Előkészítésképpen síkosítóval bekrémezik a beöntésre váró területet, majd a bevezetendő csövet. Lazítás, szájon át hosszan kifújt levegő mellett óvatosan bevezetik a csövet mintegy 8-10 cm magasra a végbélbe. A cső másik végére meleg vízzel töltött beöntőkannát csatolnak, melyből a kismamához képest 30-40 centiméter magasra emelve lassan lefolyik a víz. Érdemes hasra, a bal oldalra feküdni, jobb láb felhúzása mellett annak, aki fogadja a beöntést.
Ha lefolyt a beöntés, érdemes pár percig bent tartani, hogy a bélsár minél jobban fellazuljon, hogy a beavatkozás a lehető legjobb eredményt hozza. A WC-re ülve enyhe nyomással üríthetünk, hasmenésre emlékeztető híg bélsár ürül. Ellazult állapotban a folyamat legfeljebb kellemetlen, fájdalmasnak semmiképpen sem nevezhető. A feszítő érzés a legkényelmetlenebb, amit a víz okoz, de az is csak rövid ideig tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!