Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » "Megeri" e szuleshez epidulali...

"Megeri" e szuleshez epidulalis erzesteleintot kerni?

Figyelt kérdés
2009. jan. 29. 10:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%
Én sem kértem, pedig 12 órát vajúdtam. Nekem mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül is csodálatos szülésem volt! Szó mi szó fájt de megérte:)Szerintem ki lehet bírni epidurál nélkül is.
2009. jan. 29. 12:58
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Bár én nem szültem még,más,ilyen műtétem volt 2.

Mindkettőnél epidurális érzéstelenítést kapta.

Profin beadták,meg se éreztem- 2* 2 különböző orvos adta- utána pedig "tök jól voltam" .Vagyis nem volt semmiféle mellékhatása.

Szerintem nem rossz dolog.

Bár ahogy olvastam,szülésnél lassítja a menetet..nem tudom.

Én is gondolkozom rajta erőteljesen- júliusban szülök- de még nem jutottam dülőre ebben a kérdésben.

Bocsi ha untattalak,gondoltam valamire jó lesz ez a válasz.

2009. jan. 29. 13:21
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Én az elsőnél kaptam,nagyon jó döntés volt,és nem lassított semmit,4 óra alatt megvolt a kicsi.Se a fejem,se a helye nem fájt,és pár órával a szülés után már fürödtem,járkáltam.A 2.nál is tervbe volt,de bő két óra alatt megszültem,értelme se lett volna.Semmit nem kaptam és ki lehetett bírni.
2009. jan. 29. 13:55
 14/16 anonim ***** válasza:
89%
igen. nekem sokat segített és semmi mellék hatása nem volt.
2009. jan. 29. 14:02
 15/16 anonim ***** válasza:
89%
igen, kérjél mindenképpen! én mindössze 4-5 órát töltöttem a szülőágyon, és meglett a baba. semmi mellékhatása nem volt. így legalább át tudtam élni (tiszta fejjel) a szülés minden pillanatát. így is fájt, nagyon. de nem annyira, mint EDA nélkül fájt volna.
2009. jan. 29. 14:40
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem időben nem tartott sokáig a szülés, de az piszok kemény volt! Úgy indították meg, így egyből 2 perces fájásaim voltak 4-5 órán keresztül. A doki is indokoltnak tartotta, hogy kapjak, azt mondta, hogy az esetek 2%-ban ad. Addig a végén már azt hittem meghalok, de miután beadta, már üdülés volt. Utána egyből tágultam, és egy óra múlva meg is lett a baba.

Fájt utána is, de az már elviselhető volt. Úgy adta be, hogy a tolófájásokat érezzem. Éreztem is, fájt nagyon, de messze nem annyira, mint előtte a vajúdás. Azt már ki lehet bírni. Nekem sokat segített, ki tudja meddig kínlódtam volna, mire kitágulok.

Azt mondta a doki, hogy meg kellett várni, míg 2 ujjnyira kitágulok, mert csak akkor, a jó időben beadott fejti ki jótékony hatását. Ha előbb adja be, akkor a fájások ellen dolgoztunk volna, és hosszabbította volna a szülést. Így meg pont jókor adta be, és pillanatok alatt kitágított. Nekem nagyon megérte, nélküle enyhe túlzással kipurcantam volna.

2009. jan. 29. 15:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!