"Megeri" e szuleshez epidulalis erzesteleintot kerni?
Figyelt kérdés
2009. jan. 29. 10:50
1/16 anonim válasza:
Én az első szülésnél nagyon megbántam órákra leálltak a fájásaim a doki mondta hogy attól.26 óráig vajudtam ebből 12 szülőszobán.A második kislányomnál nem kértem semmit és az első fájástól számitva 6 órára meglett ebből alig 2 óra volt szülőszobán.Sokkal könnyebb volt.Szerintem ez mindenkinél változó,én most a 3. babómnál sem epidulárisat.Nagyon fájt utána fejem még arra emlékszem.Kérj tanácsot a dokidtól,mert csak a saját tapasztalat.Kívánok könnyű szülést!
2/16 anonim válasza:
Én epidurális nélkül szültem, de nem bántam meg. Annyira nem volt vészes. Ráadásul így tudtam mocorogni, epivel meg nem lehet.
3/16 anonim válasza:
En se kertem epiduralist, ba nekem eleg kemeny szules volt. Legalabbis en annak ereztem akkor, az orvosok szerint minden szepen a "forgatokonyv" szerint zajlott:-)
4/16 anonim válasza:
én semmilyen fájdalom csillapitót nem kértem.
5/16 anonim válasza:
Én se kértem semmilyen fájdalomcsillapítót és nem bántam meg. Nem mondom, hogy nem fájt, de ki lehetett bírni. Persze azt is megértem ha valaki már annyira nem bírja és kér.
6/16 anonim válasza:
Majd meglátod, de szerintem nem jó. Én is anélkül szültem. Azt mondta a doki, hogy leállítja a tágulást, tehát hosszabb lesz az egész "menet". Utána tökre fáj a helye és sokaknak még az időjárás változáskor is érzékeny. Könnyű szülést kívánok.
7/16 anonim válasza:
Én sajnos kértem!!!De a 2perces fájásoknál már semmit nem használt!!!Ugyan olyan intenzíven fájt epidurálissal mintelőtte!De ha mégis kérnél akkor semmiképp ne kelj fel utána 24óráig még akkor se ha mondják!!Engem 2órával a szülés után felkeltettek és másnaptól 6napon keresztül olyan hatalmas migrénem volt hogy a falat tudtam volna kaparni!Még a babámhoz és a látogatokhoz sem tudtam kimenni!Ha felkeltem olan volt mintha le akarna szakadni a fejem a helyéről!!Szülés után a 3.napon csináltak egy olyan beavatkozász hogy vettek le vért és vissza vezették a gerincembe ahol az epidurált kaptam!Ez némileg segített de csak másnap délutánig!!Úgyhogy jól gondold meg!!!!Elhiheted én szenvedtem tőle eleget!!A babómat is csak cicizni hozták át,szopiztatni is csak fekve tudtam!
8/16 anonim válasza:
Én kértem, nem bántam meg. Rengeteget segített, 13 óra vajúdás után kértem. Nem fájt a helye, csak kb 3 napig volt kellemetlen. A fejem se fájt.
Sztem ott fogod meglátni, h kéred vagy sem.
Én sem akartam kérni, de végül örülök, h kértem!
9/16 anonim válasza:
Én is kértem. Ez nem igaz, hogy fáj a helye. Nekem még a kanült is a hátamba felejtették és észre se vettem. Csak a második napon mikor bejött hozzám a férjem megsimizte a hátamat és ő vette észre. Este vizitnél szóltam, kivették, de azt se éreztem meg. És soha nem fájt a helye.
10/16 anonim válasza:
Nekem egy álom volt vele a szülés. De nem reklámozom, mert biztos olvastad a többiekéből, hogy mennyiféle mellékhatása lehet. Nekem kötelező volt, mert majdnem -8.00 dioptriás a szemem és még így is örültem, hogy nem császár, hanem természetes szülés! Egyébként pedig 27 (!!!) óra vajúdás után kaptam meg és még ezután az "epivel" is 6 óra telt el, amíg megszületett a babám. Egyébként éreztem a szülést, de tényleg semmi nem fájt (a kitolástól a gátvarrásig sem). Nekem utána sem volt semmi bajom, hála Istennek. De te döntsd el, és azért vedd figyelembe, hogy lehet egy-két mellékhatása, amiket a többiek írtak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!