Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki szült beöntés nélkül...

Ki szült beöntés nélkül oldarrafekve felemelt lábbal? Milyen volt?

Figyelt kérdés

én igy szültem, de nekem nagyon kellemetlen volt, nem tudtam mi volt rosszabb a lábam tartani vagy a fájás maga.

Nem adtak beöntést pedig lett volna rá idö, hanem oldalra fektettek, közben ott álltak melettem, és "eltörölték" a "balesetet"

2010. nov. 25. 21:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Noha kibic leszek, mert még nem szültem, de azért írok.

Van egy szuper könyvem (angol szakik írták, onnan fordították), abban vannak szülési, kitolási pozíciók, ez a fajta szülésmód is le van írva. (Meg állva, guggolva, négykézláb, a Holdon támaszkodva....)

Ehhez a pozícióhoz ennyit ír:

"Feküdjünk behajlított térdekkel a bal oldalunkra. A segítőnk tartja a felül lévő lábunkat, amint az összehúzódások alatt nyomunk. Ez megfelelő testhelyzet lehet arra is, hogy eltűnjön a méhszáj szélének utolsó darabja is."

Hát, így leírva elég szép, de ezek szerint a gyakorlatban annyira nem kényelmes.

2010. nov. 26. 06:02
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Én Magyarországon szültem és olyan gyorsan jött a kisfiam mint egy gőzmozdony és bizony higgyétek el sokszor nincs idő beöntésre és a tolófájásoknál igenis előfordul a "baleset" velem is megtörtént. A szülésznő rendkívül diszkréten kezelte a férjem észre sem vette mivel ő a fejemnél állt. És nem én voltam az első és utolsó akivel ez megtörtént.
2010. nov. 26. 07:30
 13/22 anonim ***** válasza:

Én is Németországban szültem. Beöntést nem kaptam, szerintem itt nem szokás. De nem bántam.

Én is oldalt fekve szültem, de nekem nem volt vele bajom, bár igaz, hogy a férjem tartotta a lábamat.

2010. nov. 26. 11:08
 14/22 anonim ***** válasza:

Tehay nem csak en vagyok ilyen undorito neveletlen akinek sikerult a fereje elott a baleset.

De latom Te is tul elted :D

Off: akinel volt baleset szegyelte magat miatta a szules kozben??Most oszinten??Mert en cseppet sem.Persze utanna mar mas volt, de akkor nem tudtam mit csinalni.

2010. nov. 26. 11:29
 15/22 anonim ***** válasza:

Nekem császárral született meg végül a kisfiam, de nekem is nyomnom kellett úgy, hogy oldalra fordítottak. Nálunk az történt, hogy a kicsi feje, nem a megfelelő szögben ékelődött be, és így próbálták arra ösztönözni, hogy elmozduljon. Baromi nehéz volt ebben a pozícióban nyomni, de már az sem éredekelt, csak jöjjön ki végre.

Beöntést nem kaptam, "baleset" nem történt, de ha történt volna, sem érdekelt volna.

2010. nov. 26. 15:20
 16/22 anonim ***** válasza:

21:36-s vagyok.

Ott szültem ahol Sebastian Vettel is született Heppenheim, Frankfurttól délre.

Èn éreztem hogy oldalt fekve sokkal erösebbek és gyorsabbak a fájások.

2010. nov. 26. 18:49
 17/22 A kérdező kommentje:
Hát nem szégyeltem magam! örültem hogy élek!! Utolag meg megint csak nem szégyellem! Csinálja utánam férjem ugyanazt baleset nélkül, majd utána szégyellem magam. :)
2010. nov. 26. 20:43
 18/22 anonim ***** válasza:
11.08 vagyok. Akkor te nem messze tőlem szültél, én Ludwigshafenben szültem, az kb 30 km tőled :)
2010. nov. 26. 21:41
 19/22 anonim ***** válasza:

Minden tiszteletem a tiétek! Én is szültem volna bármiylen pozícióban, de sajnos mindhárom gyermekem császárral lett, mert minden vajúdásom végén komplikáció lett. :( Tegnap én írtam, hogy elsüllyedtem volna a szégyentől. Ne haragudjatok, senkit nem akartam megbántani, és elnézést kérek, de alapvetően szégyellős vagyok, és utólag biztos kellemetlenül éreztem volna magam, de természetesen az a lényeg, hogy megszülessen egy egsézséges baba. Mindegy hogyan!

Sajnálom, mégegyszer! Mindenkinek jó babázást és jó egészséget kívánok!

2010. nov. 26. 23:41
 20/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Én így szültem, felváltva feküdtem a bal-jobb oldalamon. Párom, és szülésznő tartották a lábam. Csak a végén, amikor már a baba feje kint volt, akkor mondták, hogy feküdjek hanyatt. Nekem teljesen tökéletes volt, könnyen ment. Nem tudom milyen lett volna hanyatt végig csinálni, ugyanolyan, vagy könnyebb, vagy nehezebb, nem tudom. Beöntést nem kaptam, kérdezték, hogy kell-e, de mondtam, hogy mielőtt bejöttünk a kórházba, "öntisztítást" végeztem, :):), háromszor ment a hasam. Szóval így nem kellett.

2010. nov. 27. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!